- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Църква - кога?
Сам се наби в лайната като сравняваш хората с роботи. Ти щом искаш да бъдеш робот, давай. Но никой от тези измислили роботите не е мислил като теб..... Роботите не могат да измислят роботи. Енергията на човека не идва от Господа, а от природата. А природните закони нямат нищо общо с вашите уж божии. Ако следвахме само природата, сега щяхме да сме примитивни маймуни, биещи се за храна и женски (не че и сега не го правим). Ако следвахме природата, изобщо нямаше да има технология и открития, защото на природата не и пука за прогреса, тя даже е против такъв прогес, защото се нарушава естествения баланс. Никое друго същество на тази планета не прогресира, измисля, открива и т.н. и това е защото са в пълен контрол от природата. Примера ти щеше да бъде валиден ако говореше за нещо реално като природата, а ти говориш за нещо измислено - Бог. не Господ е създал хората, а хората са създали Господ. Просто поредното изобретение на човека - само че в ума му.
санчо, аз не претендирам че съм светия или пророк
какво ако спечелиш целият свят, но не успееш да осигуриш спасение за човеците, и всички те измрат?!, каква толкова ще бъде ползата от придобитото, след като именно човеците са "скъпите" и без тях света ще бъде едно пусто място като луната?!, какво е живота без човеците?!, ето защо нито един от истинските Светии и съвършено праведните не се интересува от това дали е нещо или някой, но единственото, което ги интересува е да се осигури спасение за вечен живот на всички човеци, така щото все още пребиваващите в този свят да го получат дори още тук докато са в този свят, това е единственото, от което истинските Светии са заинтересовани, нищо друго не може да ги удовлетвори напълно, освен единствено осъществяването на пълно(-то) спасение за всички човеци, ето защо в Писанието се говори за т.нар. Божий Гняв или неудовлетвореността на истинският Господ Бог и Неговите Светии, която се явява вследствие от все още неосигуреното всеобхватно спасение
"Тук е нужно търпението на светиите, на тия, които пазят Божиите заповеди и вярата в Исуса. И чух глас от небето, който казваше: Напиши: Блажени от сега нататък мъртвите, които умират в(т.е. в Името на) Господа; да! казва Духът, за да си починат от трудовете си; защото делата им следват подир тях(т.е. защото те никога не престават да работят за пълното спасение от истинският Господ Бог на всички човеци докато все още има дори и един ненапълно спасен). И видях, и ето бял облак, и на облака седеше един, който приличаше на Човешкия Син, имайки на главата си златна корона и в ръката си остър сърп. И друг ангел излезе от храма и викаше със силен глас на този, който седеше на облака: Простри сърпа си и жъни защото е настанал часът да жънеш, понеже земната жетва е презряла. Оня, прочее, който седеше на облака, хвърли сърпа си на земята; и земята биде пожъната. И друг ангел излезе от храма, който е на небето, като държеше и той остър сърп. Още и друг ангел, който имаше власт над огъня, излезе из олтара и извика със силен глас на този който държеше острия сърп; и рече: Простри острия си сърп и обери гроздовете на земното лозе(т.е. всички човеци), защото гроздето му е вече узряло(т.е. защото сега е момента да се осигури пълно спасение). И ангелът хвърли сърпа си на земята, обра земното лозе, и хвърли набраното в големия лин на Божия гняв(т.е. в процеса на всеочищение/всеспасение породен от недоволството на истинските Светии). И линът бе изтъпкан вън от града, и кръв потече от лина дори до юздите на конете върху едно разстояние от хиляда и шестстотин стадии(т.е. и "линът" се изпълни с Божията Благодат)." Откровение 14: 12-20
Последно редактирано от npp : 08-17-2012 на 14:45
^Как защо ? Той да не е сам в тая глава...
@npp, понеже постоянно отговаряш с "Ние", кои сте вие? Съобразявайки се със смисъла на "ние", останалите участващи във форума се чудим как да възприемем посланията ти:
1: Отговаряш от името на "своята партия" (Бог, ти и други висши същества) понеже решенията кое, как и защо се случва във вселената решавате вие.
2: Ти месия, защото Бог директно комуникира с хората чрез теб, (постоянно обясняваш тук кое, как и защо е еди какво си), а "Ние", защото не си единствения с тази мисия.
3: Отговорът е точно над мен.
Обясни ни, моля те.Коментирай и трите варианта за всеки случай, така че да няма недоразумения.
Пази съзнанието си от сляпата вяра! Религията сама по себе си, когато е неосъзната може да ти отнеме много, дори всичко, защото следването на догмите занулява творческият ти потенциал и пречи на Божествената искрица да се прояви в теб, изначално заложена в теб. Човек се докосва до истината, когато подлага всичко на съмнение, но не чрез онова предубеденото съмнение, а чрез отваряне на съзнанието. Тогава възприятията работят! Остави идеята, че трябва да следваш някого(духовна институция или духовен водач), такава идея е антидуховна, антисоциална. Религията упражнява водачество, по този начин жаждата за власт е в ръцете на духовните водачи и те са задоволени по свой си начин. За теб остава утехата и сигурността, която утеха е фалшива, която сигурност е илюзорна. Бог няма дом! Свещичка може да запалиш вкъщи и да се помолиш, може да я запалиш в планината и да се помолиш. Може въобще да не палиш свещичка и пак да се помолиш. Стреми се към осъзнатост. Тогава ще намериш вътрешен покой, чувствайки онова смирено удоволетворение предлагано от свещенните книги, че си извършила нещо „свято“.
язък за годините свидетелствуване в този форум, след като вие двамата, а може би и други, не сте разбрали и най-елементарни неща, тук просто ще цитираме едни думи на самият Исус Христос, Който е единственият Господ за цялата тази вселена:
"Думите, които Аз ви казвам, не от Себе Си ги говоря; но пребъдващият в Мене Отец върши Своите дела." Йоан 14: 10
както се вижда и от това изречение, след като самият Господ не върши нищо от себе си, колко повече ние човеците сме просто едни марионетки в ръцете на Господ Бог, като даже освен Него над нас има и други, и това са Неговите Светии и Ангели
Последно редактирано от npp : 08-18-2012 на 08:35
Това е поредното доказателство, че тук всеки бърза и чете по диагоналната схема, и само реагира на това което му се набие в очите т.е. което е с явен разрез с вижданията му. Аз доколкото разбрах още от преди, говориш във форма "ние", защото тези думи не идват от теб, ти си само говорител, свидетел, нали така?
да, само дето твоето "свидетелство" на словото не е от Бога, а от бащата на лъжата.
извинявай defender но ти да защитиш Бог и църквата ли искаш?Затова ли си се писала защитник?
npp МНОГО си ДАЛЕЧ от истината.Ти какво разбираш под свят извинявай много?Щото света не е само малката ни планета Земя да те светна аз.Света е всичко,цялата ВСЕЛЕНА,е то май като гледам ще открият,че има и други вселени,които са на място наречено мултивселена.И искам да задам един въпрос на теб npp.Мислиш ли,че Бог е всемогъщ?
Нов си във форума, така че да ти обясня само, че няма никъв смисъл да спориш с нпп, защото ще почне да ти дрънка как бог бил в полусън, затва допускал злото и т.н. глупости. А после може и да ти напише, как видиш ли, той бил мъртъв за не знам си колко часа, ама бог го съживил. Човека си е за 4-ти километър, ама хората в бели престилки още не знаят за неговия случай...
аз нямам мое свидетелство на Словото, нито съм лъжепророк, нито съм единственият свидетел на истинският Господ Бог, а лъжа според Бога и Писанието е когато се причинява зло на някой човек, иначе няма как да бъде
"А Исус отиде на Елеонския хълм. И рано сутринта пак дойде в храма; а всичките люде дохождаха при Него, и Той седна и ги поучаваше. И книжниците и фарисеите(т.е. теолозите и духовниците на човешката(666) религия) доведоха [при Него] една жена уловена в прелюбодейство и, като я поставиха насред, казаха Му: Учителю, тази жена биде уловена в самото дело на прелюбодейство. А Моисей ни е заповядал в закона да убиваме такива с камъни; Ти, прочее, що казваш за нея? И това казаха да Го изпитват, за да имат за какво да Го обвиняват. А Исус се наведе на долу и пишеше с пръст на земята(сиреч, за да им напомни за това че основните заповеди, на които се гради Божият Завет даден от истинският Господ Бог първоначално чрез Моисей са десетте написани с Божият Пръст на двете плочи). Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е безгрешен нека пръв хвърли камък на нея(сиреч, който от вас е безгрешен и иска да си остане такъв, нека пръв да наруши написаната с Божият Пръст заповед "не убивай."). И пак се наведе на долу, и пишеше с пръст на земята(сиреч, и отново продължи да им напомня за написаните лично от самият истински Господ Бог десет основни заповеди на Завета). А те, като чуха това(т.е. а те като разбраха онова, за което Той им намекваше) разотидоха се един по един, като почнаха от по-старите и следваха до последните; и Исус остана сам, и жената, гдето си беше, насред. И когато се изправи, Исус й рече: Жено, къде са тези, [които те обвиняваха]? Никой ли не те осъди? И тя отговори: Никой Господи. Исус рече: Нито Аз те осъждам; иди си, отсега не съгрешавай вече. Тогава Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Затова фарисеите Му рекоха: Ти сам свидетелствуваш за Себе Си; Твоето свидетелство не е истинно. Исус в отговор им рече: Ако и да свидетелствувам за Себе Си, пак свидетелството Ми е истинно; защото зная от къде съм дошъл и на къде отивам; а вие не знаете от къде ида или на къде отивам. Вие съдите по плът; Аз не съдя никого. И даже ако съдя(т.е. но дори и да се намесвам в живота на човеците) Моята съдба е истинна(т.е. намесата ми е напълно добра и с нищо лоша за когото и да е от човеците), защото не съм сам, но Аз съм, и Отец, Който Ме е изпратил(сиреч, понеже Бог Отец върши напълно добрите Си дела чрез Мен). И в закона, да, във вашия закон е писано, че свидетелството на двама човека е истинно. Аз съм, Който свидетелствувам за Себе Си; и Отец, Който Ме е пратил, свидетелствува за Мене. Тогава Му казаха: Где е Твоят Отец? Исус отговори: Нито Мене познавате, нито Отец Ми; ако познавахте Мене, бихте познавали и Отца Ми(т.е. сиреч, понеже Аз не върша нищо от Себе Си, но Бог Отец върши делата Си чрез мен, а Той върши единствено/само добрини и никога не причинява нищо лошо на когото и да е от човеците). Тия думи Той изговори в съкровищницата, като поучаваше в храма; и никой не Го хвана, защото часът Му не беше още дошъл. И пак им рече Исус: Аз си отивам; и ще Ме търсите, но в греха си ще(т.е. обаче с неправдата, която вършите в вярата единствено можете да) умрете. Гдето отивам Аз, вие не можете да дойдете? Затова юдеите казаха: Да не би да се самоубие, че казва: Гдето отивам Аз, вие не можете да дойдете? И рече им: Вие сте от тия, които са долу; Аз съм от ония, които са горе. Вие сте от този свят(т.е. от царството на човешката(666) религия); а Аз не съм от този свят. По тая причина ви рекох, че ще умрете в греховете си(т.е. че с неправдите, които вършите в вярата си единствено можете да "умрете"); защото ако не повярвате, че съм това, което казвам, в греховете си ще(т.е. защото ако не (по-)вярвате правилно в истинският Господ Бог, така ще вършите неправда в вярата си, поради което можете да) умрете. Те, прочее, Му рекоха: Ти кой си? Исус им каза: Преди всичко, Аз съм именно това, което ви казвам. Много нещо имам да говоря и да съдя за вас; но Този, Който Ме е пратил, е истинен(т.е. съвършено любящ/добър); и каквото съм чул от Него, това говоря на света. Те не разбраха, че им говореше за Отца. Тогава рече Исус: Когато издигнете Човешкия Син(т.е. когато поставите истинският Господ Бог да царува над всички оставяйки всичко в Неговите Ръце), тогава ще познаете, че съм това което казвам, и че от Себе Си нищо не върша, но каквото Ме е научил Отец, това говоря. И Този, Който ме е пратил, с Мене е; не Ме е оставил сам, Аз върша всякога онова, което е Нему угодно. Когато говореше това, мнозина повярваха в Него. Тогава Исус каза на повярвалите в Него юдеи(т.е. на повярвалите в Него старозаветни вярващи): Ако пребъдвате в Моето учение, наистина сте Мои ученици; и ще познаете истината(т.е. правдата, сиреч, съвършената любов) и истината(т.е. и тя) ще ви направи свободни. Отговориха Му: Ние сме Авраамово потомство и никога никому не сме били слуги; как казваш Ти: Ще станете свободни. Исус им отговори: Истина, истина(т.е. съвършено добро нещо) ви казвам, всеки, който върши грях(т.е. всеки който върши духовно/религиозно беззаконие), слуга е на греха. А слугата не остава вечно в дома; синът остава вечно. Прочее, ако Синът(т.е. ако истинският Господ Бог) ви освободи, ще бъдете наистина свободни. Зная, че сте Авраамово потомство; но пак искате да Ме убиете, защото за Моето учение няма място във вас. Аз говоря това, което съм видял у Моя Отец; също и вие вършите това, което сте чули от вашия баща. Те в отговор Му казаха: Наш баща е Авраам. Исус им каза: Ако бяхте Авраамови чада, Авраамовите дела(т.е. само добри дела) щяхте да вършите. А сега искате да убиете Мене, Човека(бележка: библейската дума "човек" означава най-общо "одушевено същество"), Който ви казах истината, която чух от Бога. Това Авраам не е сторил. Вие вършите делата на баща си. Те му рекоха: Ние не сме родени от блудство; един Отец имаме, Бога. Исус им рече: Ако беше Бог вашият Отец, то вие щяхте да Ме любите, защото Аз от Бога съм излязъл и дошъл; понеже Аз не съм дошъл от Себе Си, но Той Ме прати(сиреч, но Аз съм само като марионетка в Неговите Ръце). Защо не разбирате Моето говорене? Защото не можете да слушате Моето учение. Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите(т.е. делата) на баща си. Той беше открай човекоубиец(т.е. причинител на зло против човеците), и не устоя в истината(т.е. в доброто); защото в него няма истина(т.е. защото в него няма любов към човеците). Когато изговаря лъжа(т.е. когато върши неправда), от своите си говори, защото е лъжец(т.е. защото е злодей), и на лъжата(т.е. и на злото) баща. А понеже Аз говоря истината(т.е. само доброто), вие не Ме вярвате. Кой от вас Ме обвинява в грях? Но ако говоря истина, защо не Ме вярвате? Който е от Бога, той слуша Божиите думи; вие затова не слушате, защото не сте от Бога. Юдеите в отговор Му рекоха: Не казваме ли ние право, че си самарянин(бележка: фарисеите са считали самаряните за вероломници/богоизменици) и имаш бяс(т.е. и се намираш под влиянието на(и си воден от) зъл дух)? Исус отговори: Нямам бяс; но Аз почитам Отца Си, а вие Ме позорите. Но Аз не търся слава за Себе Си; има Един, Който търси и съди. Истина, истина ви казвам, ако някой опази Моето учение, няма да види смърт до века. Юдеите Му рекоха: Сега знаем, че имаш бяс. Авраам умря, също и пророците; а Ти казваш: Ако някой опази Моето учение, няма да вкуси смърт до века. Нима Ти си по-голям от баща ни Авраама, който умря? И пророците умряха. Ти на какъв се правиш? Исус отговори: Ако славя Аз Себе Си, славата Ми е нищо; Отец Ми е, Който Ме слави, за Когото вие казвате, че е ваш Бог; и пак не сте Го познали. Но Аз Го познавам; и ако река, че не Го познавам, ще бъда като вас лъжец(т.е. зъл/злодей); но Аз го познавам и пазя словото Му. Баща ви Авраам се възхищаваше, че щеше да види Моя ден; и видя го и се зарадва. Юдеите Му рекоха: Петдесет години още нямаш, и Авраам ли си видял? Исус им рече: Истина, истина ви казвам, преди да се е родил Авраам, Аз съм. Тогава взеха камъни да хвърлят върху Му; но Исус се скри и излезе от храма, [минавайки през сред; и така си отиде]." Йоан 8: 1-59
Последно редактирано от npp : 08-20-2012 на 11:29
по принцип има една безгранична за нас човеците вселена, а това колко под вселени и планети има в нея е друг въпрос, що се отнася до въпроса дали Бог е всемогъщ, да, истинският Господ Бог е всемогъщ, обаче само по отношение на доброто/добрите неща, понеже Той няма как да си позволи да върши зло, иначе би бил неправеден
npp, тука има един приятел дето на него Бог му се е явявал с един път повече отколкото на тебе, и той също твърди, че Бог говори чрез него и че това, което ти говориш е лъжесвидетелство на словото.
става конфликт на интереси между "свидетели", брат.
тц-тц, "конфликт на интереси", това е нарушение на Етичния кодекс, момче.
Последно редактирано от defender : 08-20-2012 на 11:57
това че от седмият ден до сега Бог Отец се намираше в състояне на полусън не съм го измислил аз, но го има написано и в Писанието(сиреч Библията), ето:
"И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина(т.е. на семият ден Той изпадна в състояние на хилядолетен полусън) от всичките дела, които беше създал. И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина(т.е. защото в него Той изпадна в състояние на хилядолетен полусън) от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил." Битие 2:2-3
но това обаче не означава че Той е напълно заспал, понеже ето как все още крепи и движи цялата вселена, която е създал, иначе ако беше напълно 100% заспал, тогава например молекулите и атомите щяха да се разпаднат, и така този космос сега нямаше да съществува, а така и нито един от нас(човеците) сега нямаше да има този живот, но Той е достатъчно буден, така щото да поддържа вселената и живота на човеците/одушевените и да дава сили на Своите Светии и Ангели да се грижат за делото по осигуряване на спасение на всички човеците за вечен живот
Така искам да ви кажа да не вярвате на библията щото тя е написана от лакомите свещеници!Rebirthing мерси за предупреждението,но аз не съм против никой.Изслушвам хората.
И НЕКА ВИ КАЖА ОЩЕ НЕЩО.НЯМА ВСЕМОГЪЩИ ПОРАДИ СЛЕДНИЯ ПАРАДОКС,КОЙТО МНОГО ПЪТИ ПУБЛИКУВАМ ВЕЧЕ!
Парадоксът може да се опише така: Може ли някой всемогъщ да създаде скала, толкова тежка, че даже той да не може да я повдигне? Ако може, значи той престава да бъде всемогъщ. Ако пък не може, значи поначало не е бил всемогъщ.
Аз не съм атеист и вярвам във много неща,да не кажа във всичко,но парадоксът говори сам за себе си!
Аааааааа да и още нещо.Човекът ако знаете колко е могъщ,само трябва да си развием мозъчетата малко.Щом мисълта откриха,че е материя и до 10 години щяло да измислят телепортИ човек е способен,когато сънува да създаде цяла ВСЕЛЕНА в главата си.Мозъкът е по-сложен и от най-сложната машина и ще е добре за нас да го осъвършенстваме.Това е по междудругото ;д
ти досега се показа единствено като един нафукан духовен бай-ганьовски дон кихот и санчо панса, и то похулвайки правдата на истинският Господ Бог, Който е благословен во веки, така щото хиляди хора видяха, разбраха и посочиха твоето безумие, според както и е писано:
"А това да знаеш, че в последните дни ще настанат усилни времена. Защото човеците(т.е. повечето вярващи) ще бъдат себелюбиви, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, нечестиви, без семейна обич, непримирими, клеветници, невъздържни, свирепи, неприятели на доброто, предатели, буйни, надути, повече сластолюбиви, а не боголюбиви, имащи вид на благочестие, но отречени от силата му; тоже от такива страни. Защото от тях са ония, които се вмъкват в домовете и подмамват обременени с грехове женища, водени от различни страсти, които всякога се учат, а никога не могат да дойдат в познание на истината. И както Яний и Ямврий се възпротивиха на Моисея, така и те се противят на истината, човеци с покварен ум, извратени във вярата. Но те няма да успеят повече; защото безумието им ще стане известно на всичките, както се откри безумието и на тия двама." 2 Тимотей 3: 1-9
нито някой от истинските Светии някога е търсил своето си, нито самият Господ Исус Христос, но всички Те винаги са търсили ползата за вечно спасение на всички човеци, а не само на някои, както ти и други уж вярващи като теб търсехте предимно своята си полза и то тръбейки пред себе си че сте вярващи, според Словото истински вярващ е човек, който е верен на Божията Правда, докато както и ти сам показваше, търсиш предимно някаква си користна полза, за теб и други уж вярващи като теб, а колко пъти ти се посочи че дори и в Писанието изрично е казано че целта на Божието Царство/Божията Църква е да се осигури пълно спасение на всички човеци за вечен живот, като дори, за все още съществуващите в този свят, да го имат даже още тук, но ти до последно предпочете да спориш с Словото/Правдата на истинският Господ Бог с претенциите То/Тя да бъде заменено(-а) с някакви твои и на други като теб себелюбиви доктрини
"всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците." Матей 7: 12,
"целият закон се изпълнява в една дума, сиреч, в тая "Да обичаш ближния си както себе си"." Галатяни 5: 14,
"Никой да не търси своята лична полза, но всеки ползата на другиго..... Не ставайте съблазън ни на юдеи, ни на гърци, нито на Божията църква; както и аз угождавам на всички във всичко, като търся не своята си полза, но ползата на мнозина(т.е. на всички човеци), за да се спасят." 1 Коринтяни 10: 24-33,
"И тъй, доколкото имаме случай, нека струваме добро на всички, а най-вече на своите по вяра(т.е. на истинските Светии)." Галатяни 6: 10,
"Понеже Бог не е пратил Сина на света да съди света(т.е. човечеството), но за да бъде светът спасен чрез Него." Йоан 3: 17,
"Човешкият Син не е дошъл да погуби човешки души(т.е. истинският Господ Бог никога не идва за да погубва човеците/одушевените), но да спаси(т.е. но винаги идва единствено за да ги спаси)" Лука 9: 55,
"Внимавайте да не презирате ни едно от тия малките(т.е. нито едно от Божиите деца, сиреч човеците), защото ви казвам, че техните ангели на небесата винаги гледат лицето на Отца Ми, Който е на небесата. [Защото Човешкият Син дойде да спаси погиналото]. Как ви се вижда? Ако някой човек има сто овце и едната от тях се заблуди, не оставя ли деветдесетте и девет, и не отива ли по бърдата да търси заблудилата се? И като я намери, истина ви казвам, той се радва за нея повече, отколкото за деветдесетте и девет незаблудили се. Също така не е по волята на Отца ви, Който е на небесата, да загине ни един от тия малките(т.е. нито един от човеците)." Матей 18: 10-14,
"И тъй, увещавам, преди всичко, да отправяте молби, молитви, прошения(т.е. ходатайства), благодарения(т.е. благословения) за всичките човеци, за царе и за всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, Който иска да се спасят всичките човеци и да достигнат до познание на истината(т.е. и да станат/бъдат добри/праведни). Защото има само един Бог и един ходатай(или: и един Господ) между Бога и човеците, човекът(т.е. одушевеното същество) Христос Исус, Който, като своевременно свидетелство за това, даде Себе Си откуп за всички; за което аз бях поставен проповедник и апостол, (истина казвам, не лъжа), учител на езичниците във вярата и истината. И тъй, искам мъжете(т.е. вярващите мъже) да се молят на всяко място, като издигат ръце свети(т.е. вършейки само добрини), а не гневни и препирливи(т.е. а не неправди), Така и жените(т.е. така и вярващите жени) да украсяват себе си със скромна премяна, със срамежливост(т.е. с смирение) и целомъдрие(т.е. и чистота), не с плетена коса(т.е. не с горделивост) и злато(т.е. или тщеславие) или бисери(т.е. или мъдрост) или скъпи дрехи(т.е. или възвишеност)," 1 Тимотей 2: 1-9
Последно редактирано от npp : 08-20-2012 на 12:37
просто исках да кажа, че истината е една и тя не е в някакви пишман самообявили се, поддали се на измамата "свидетели". Да не говорим, че по твой образец има много такива подобни на тебе свидетели и секти.
Последно редактирано от defender : 08-20-2012 на 12:41