Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
На света има зло защото има и свободна воля и всеки човек върши зло малко или много, и всъщност всеки сам трябва да си се оправя/спасява и т.н., Господ няма да свърши нищо вместо тебе.
Обясненията на npp звучат неразумно.
Иначе това да вярваш, че света е създаден за 6 дни или някакво такова буквално тълкуване не е най-християнското.
Мисля че вече неведнъж казах защо свободната воля и идеята за един единствен всемогъщ Господ не могат да съществуват.
А ти и дефендър сте типичен пример за това как си четете избирателно от библията и вярвате в каквото ви скимне. Поначало сте идиоти, но заради развитието на науката, технологиите, както и малкото останал ви разум, вие все пак не бихте стигнали толкова далеч като npp да вярвате че света е създаден за 6 дни, Господ е в полусън, света е на 6 хиляди години и т.н. Дори и вие не сте толкова луди. А npp ме кефи понеже е стигнал до почти пълната крайност, и не се срамува да изтърсва глупости. Въпреки че са глупости, той ги вярва силно и истински, докато вие вярвате ей така, да се направите на интересни. npp вярва че свителествува словото на Бога, докато вие си лафите общи приказки. Затова и npp е истински християнин и шапка му свалям в това отношение. Естествено не съм съгласен с това което приказва. Но както и да е , имам няколко въпроса:

- Ако Господ е създал хората, всеки такъв какъвто е, тогава защо изобщо хората избират 2 различни пътя(на праведното и неправедното)? Има си хора които са си зли поначало и вършат само "неправди", значи Господ предварително ги обрича на грях и пътуване до ада?
-Защо изобщо има два различни пътя? Защо има праведно и неправедно? Господ иска да изпитва хората, кой му е най-верен ли? Този ваш Господ май доста извратен, да си играе така с хората.И защо Господ иска да вървим само в праведното? Така Господ не е ли всъщност против свободната воля, ако иска да вървим само в праведния път?