.
Резултати от 1 до 25 от общо 146

Threaded View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    Хората имат свободна воля и "благодарение" на това могат да вършат зло, това е цялата работа. Макар че има и ситуации в които това да не важи точно така, но по принцип е основната причина.
    Изключително очевидно е и отричането му е стъпка назад към невежеството.
    А и ако питаме другите хора, сигурен съм че всички, атеисти, психолози учени и вярващи в различни религии поне 90% от тях ще се съгласят за свободната воля(че я имаме, можем да правим разлика между добро и зло и имаме свободата да вършим едно от двете а и не само това). Не разбирам с какъв авторитет го отричате.

Тука едва ли има някой учен/някой с висше образование даже/някой специалист или нещо такова по тия въпроси, и аз не съм. Но нищо не съм измислил сам от това което пиша, има си учения, книги, има си разумни тълкувания, има признати източници и т.н., и за религиозните, и за научните въпроси. Кои стои зад вашите теории или сами ви хрумнаха?
    а ти как го вместваш това за свободната воля като основна причина за грехопадението в Битие 3:1-7 и Римляни 5:12-21, след като там въобще не се споменават понятия като свободен избор или свободна воля за основна причина на грехопадението?!, нима Бог е създал човека с ум, чрез който той може да предпочете "тъмнината" пред "Светлината", нима Бог е творец на същества с неправедна природа сами по себе си?!, понеже (и) е писано:

"И Бог видя всичко, което създаде; и, ето, беше твърде(т.е. напълно) добро. И стана вечер, и стана утро, ден шести." Битие 1: 31,

"Зная и уверен съм в Господа Исуса, че нищо(т.е. че нищо от онова, което истинският Господ Бог е създал) не е само по себе си нечисто; с това изключение, че за този, който счита нещо за нечисто, нему е нечисто." Римляни 14: 14

например ако си производител на роботи, би ли допуснал в програмата им да има възможност те да предпочетат да не се придържат към непричиняване (на) вреда на хората така щото да започнат да нараняват разни човеци?!, защо Бог да сътвори човека с възможност да избере да бъде лош?!

разбира се, като казваме всичко това, ние нямаме предвид, че ако някой човек причинява зло на друг, това няма да му се зачете за негово престъпление от страна на Бог
    Последно редактирано от npp : 08-14-2012 на 22:00

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си