.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9

Моята история :)

Преди около половин година живота си течеше нормално, университет, приятели, кръчмички, всичко ток и жица. Да обаче, хубаво свърши (или поне така си мислех), след като ми откриха раково заболяване. Почнахме да ходим по болници и да не повярваш докторите бяха задоволително учтиви и усложливи с изкл.на 1-2. Оказа се, че трябва да се ходи в Турция за лечение и с малко познати намерихме едно семейство, което ще ни посрещне там. И от тук започва хубавото, което ме изненада изкл. много. Семейството е турско, бащата има бизнес свързан с електро монтажи/ремонти, съпругата му е детска учителка и има 2 деца - момче и момиче на по 22+ години. Освен, че ни посрещнаха директно на автогарата, момчето беше с нас при всяко ходене в болницата, защото там се говори на турски и преводач превежда на български, но баща му го изпрати, за да разбере точно какво е положението, какво ще правят и прочее. Хората се постараха на 110% да ни помогнат с каквото могат и мъжът ни питаше всяка сутрин имаме ли пари. За 45 дни не пропусна една сутрин да попита. Аз просто останах без думи.. Изкарахме нова година там и те пак направиха всичко възможно да се забавляваме колкото можем повече. След това ходих още 2 пъти пак при тези хора и всеки път жените плачат като се видим и разделяме после и винаги се грижат за нас. Чуваме се по 2 пъти всяка седмица и така. Имайте в предвид, че само дъщерята знаеше английски и синът горе-долу, как се разбирахме през тия 45 дни един бог знае.

Общо взето това исках да споделя, че за пръв път в живота си срещам толкова добри хора. Не знам на нас какъв ни е проблема, че не можем да сме добри с другите и да ги обичаме, а постоянно трябва да се завижда и мрази. И защо? За справка мойте приятели не ми се обадиха 1 път докато бях в Турция, а и след това почти никой не се сети за мен и до днес. Аз, ако си изпрося някое друго обаждане.

От тази история два извода:
    - бъдете добри с хората, защото никога не знаете кога ще ви потрябва помощ
    - каквото и да се случва, не се отчайвате, защото почти всяко лошо нещо води след себе си добро
    Simplicity is harder than complexity.
    Прост народ - слаба държава!
    Има три вида хора. Част от проблема, част от решението и част от пейзажа.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Дано всичко вече е наред, и си здрав като бик!

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Браво! Зарадва ме тази темичка. Аз вярвам, че има още такива хора по света и просто трябва да ги откриеш. За сега най-добрия човек, когото познавам, беше дядо ми. Подобен беше на твоето турско семейство. Винаги гледаше на другите да им е добре и с какво може да помогне.

Дано си добре вече.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Чудесна тема.
    Иначе силно се надявам всичко вече да е наред, да си жив и здрав, и да си се радваш на живота си,когато имаш възможност.

Голям фен Аватара на Psyko Nuts
    Пожелавам ти да се оправяш братле и евала, че не си изгубил кураж за живот !

Супер фен Аватара на balu4ka
    Град
    V.T
    Дано се оправиш и бъди силен.Малко хора ценят ,това което се прави за тях.Има много добри хора,но животът мачка.
    Виждам ,че си приел живота си с всичките неволи ,които са те сполетели.Продължавай да се бориш !
    Защото когато затворя очи, виждам само теб...

http://www.youtube.com/watch?v=5VtsT...eature=related (music)

Голям фен Аватара на scandalousLady
    Град
    Covington, Georgia.
    Дано всичко се оправи скоро! Не се отказвай!
    to feel your pain, you feel mine
    go inside eachothers minds
    just to see what we'd find .. ♥

soulless

Мерси за подкрепата, за сега след 2 контролни прегледа всичко е ОК, но при тези неща няма 100% сигурност. Просто желанието на хората да помогнат ме трогна изключително много и да си кажа честно тук почти не съм срещал толкова добросърдечни хора, повечето рядко ги интересува когато те питат "Как си?", просто това е предтекст към това да ти искат услуга. Но добри хора има, което е наистина важното в случая!!

Не съм по-силен от повечето от вас, просто ключа е в това да приемеш и да продължиш. Никога не си задаваш въпроси от рода "Защо точно на мен?", "С какво го заслужиш?" и т.н. И АБСОЛЮТНО никога не се предаваш. Да страшно е, но предадеш ли се и не успееш ли да намериш причина да живееш, просто болестта те е победила и ще си отидеш за нула време. Правиш си равносметка, защото в такива моменти усещаш кое е наистина важното, кои са ти най-близките хора и т.н. Осъзнаваш, че примерно е било напълно ненужно и чисто хабене на нерви да псуваш задръстването на светофара примерно ..

И още едно послание - правете това, което искате, когато го искате, защото живота е наистина кратък. Не го оставяйте за утре, защото утре може и да няма ..
    Simplicity is harder than complexity.
    Прост народ - слаба държава!
    Има три вида хора. Част от проблема, част от решението и част от пейзажа.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Браво!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си