Сега обаче като чета отговорите на въпроса "Държите ли да знаете къде и с кого е той/тя по всяко време?" излиза, че никой не държи сметка на другия, тогава как сте сигурни, че не ви изневеряват, не звънят на друг/друга и не е ли именно това корена на проблемите между партньорите и затова късат много двойки?
- Аз му вярвам, познавам го, държим един на друг. Според мен всичко е до човека. Има хора, които са много ревниви и държат да знаят всичко, а други като мен просто вярват на човека. Имам си основателни причини да му вярвам. Все пак си знам как стоят нещата във връзката ми с този човек.

едит: сега се сетих още един въпрос: кога за вас връзката става "сериозна" и какво значи сериозна връзка за вас? да е просто някой, който не сте хванали са секса? да имате чувства, т.е. да сте се влюбили? от значение ли е продължителността на връзката? Пример: мъж и жена след 1 месец се сгодяват. Мъж и жена след 10 месеца се женят. Мъж и жена след 3 години се разделят и не искат да чуват за другия.
- Не мисля, че има значение каква е продължителността на една връзка, за да бъде сериозна. Доверието, чувствата, приятелството, уважението. За мен тези са основните фактори за една здрава, сериозна връзка. Аз имам доверие на човека до мен, получавам и му давам подкрепа, той е човекът, с когото мога да споделя, когато има нещо и съответно обратното. Не мисля, че след като двама души са правили секс връзката им вече е сериозна. Зависи и от начинът по който възприемаме нещата. Всеки си гледа по различен начин на нещата. Например майка ми и баща ми са се сгодили 3 месеца, след като са тръгнали, което пък се е оказало грешка, защото сега са разведени. И според мен проблемът е в това, че не са се познавали достатъчно. Примерно с приятеля ми се познаваме от 2 години, заедно сме от 5 месеца и възприемаме връзката си сериозно. Познаваме се. Та в крайна сметка моето мнение е, че за да имаш сериозна връзка трябва да се отнасяш сериозно към нея. Не да хойкаш по мадами и нацепени батки. Трябва да познаваш човекът до себе си и да си щастлив с него.
Надявам се отговорът да е достатъчен за авторката. :Р