- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Имам проблем с очите
Здравейте.От около две години имам проблем с очите - не виждам надалеч.Първоначално беше по-добре и не обръщах внимание,помислих си,че ще се оправи или ще си остане така,но постепенно ставаше все по-зле.Сигурно е от компютъра,защото,признавам си,прекалявам с часовете на него.Знаех какви са рисковете,но си мислех,че ще се получи проблем с очите,ако стоя пред монитора доста години...а през тези две години имах много лични проблеми и единственото ми разтоварване бяха книгите и компютъра.И сега очите ми са много зле,и не знам какво да правя,а ме е страх да кажа на майка ми,понеже тя постоянно ми говореше да не стоя толкова пред компютъра ама кой да я чуе...сега съжалявам,но е късно.А сега,ако й кажа,ще побеснее и ще ме пребие,сигурна съм...понеже напоследък с проблемите вкъщи е изнервена,само крещи и т.н.
Причината да ви пиша е защото искам съвет.Има ли някакъв начин да подобря зрението си без очила и без тя да разбира?Знам,че е наивно да питам за това,но съм наистина отчаяна и ме е много страх...Благодаря предварително на всички,които ще ми отговорят!
Нека съм безсрамна, но си в мен отдавна
в устните, в думите дори.
Ти си там като клетва и не,не съм ти поредна,
лъжеш знам, и знам че боли те.
Целувай за да забравя, какво безумие правя.
Целувай нека отричам, до глупост че те обичам.
Целувай с мен полудявай, целувай всичко ми давай,
дори и дявола знае - обичаш ме и това е.
Колкото по-скоро отидеш при офталмолог, толкова по-добре за теб. Няма от какво да те е страх и по-добре кажи на майка си, защото съм убеден, че няма да ти се кара.
МОМЧЕ
Penguin power!!
Империята се разраства-.-
Не се притеснявай да кажеш на майка си
Спокойно, няма да ти се кара
Ако обичаш някой, заради красотата му, не е любов, а желание!! Ако обичаш някой, заради интелигентността му, не е любов, а възхищение!! Ако обичаш някой, защото е богат, не е любов, а интерес!! Ако обичаш някой и не знаеш защо... това е любов... трябва да знаеш да обичаш без да губиш нищо в замяна...
Ох и да ти се скара какво? Кое е по-важно здравето ти или това да избегнеш караницата на майка ти. Страх те е повече от майка ти отколкото за зрението ти...... Изобщо не се лигави и отивай на очен лекар да те прегледа и да ти изпише рецепта за очила.
Е,явно съдбата си знае работата...забравила съм да затворя темата и майка ми видя написаното.Ще ходим на очен...и все пак благодаря на тези,които ми отговориха. (: Сега дано очният да не каже нещо лошо... ;х
От къде си ? И може да ползваш лещи ако се притесняваш от очила, но съм чувала, че са много неудобни![]()
Аз пробвах с лещи. но не нещо така и не успях да свикна с тях и минах на очила.
Аз не съм пробвала с лещи и съм си с очила, но това не е толкова лошо има страхотни рамки, които подхождат на лицето.
Ами всъщност не разбра,но видя здравната тема,която беше отворена и ме притисна да й кажа...и всъщност съм благодарна,че стана и сега съжалявам,че съм го пазила толкова време в тайна.Тя мисли,че може да се оправи с лекарства и капки,дано да е така.А някой може ли да ми каже какво точно се прави при очния лекар,защото сега пък от него ме е страх ;дд
Нищо страшно няма казвам го от опит, значи има възможност да ти капят капки но мисля, че няма да го правят , за да ти се разширят зениците (въобще не боли и не е страшно) ще ти сложи едни очила и ще те пита дали виждащ едни числа срещу теб и това е, аа и може да те накара да гледаш там в една машина. Нищо страшно и предполагам че дори капки няма да ти слага, така че повтарям НИЩО СТРАШНО!Един съвет отиди с майка си не с някоя фрр. тя ще те подкрепя повече
![]()
Успех и да пишеш какво е станало![]()
Една приятелка ми беше казала,че са й капали капки в очите и са я карали да гледа в една таблица.Друго момиче,което питах,сподели че пак са й капали капки и е гледала в някаква къщичка,така че не знам при мен какво ще бъде. ;дд И все пак ти благодаря за казанотоНадявам се да не е нищо много страшно ии...естествено,че ще пиша.
Отиваш на очен, преглеждат те и това е. Не бива да те е страх, иначе се съмнявам да се оправи с лекарства и капки. Най - вероятно ще са ти нужни очила.
Това е лошо,понеже не ми се иска да нося очила,но...ще видим утре.И все пак ми стискайте палци![]()
Не е толкова лошо да носиш очила, ако избереш правилно модел и има възможност да отделиш повечко парички за рамки ще изглеждаш чудесно, даже е +![]()
Стискам палциа и нещо друго исках да ти кажа ако няма толкова голям проблем с очите ти, очилата ще са временни
![]()
![]()
![]()
Аха,благодаря ти (: Ами не мисля,че е голям проблема,защото на определено разстояние виждам доста добре,но след това започва да ми се размазва леко.
И аз от известно време имам някакъв дискомфорт с очите.. Не че виждам размазано ами просто някакво малко напрежение. Мисля си, че най-вероятно е от компютъра. Смятам към края на месеца да отида на профилактичен преглед. Гадно ми е от онзи уред, в който гледаш и ти осветяват окото.Айде успех и после пиши как е минало, че и мен ме чака същото.
![]()
Ами лично за мен беше ужасно преживяване и не искам да си го спомням,ама след седмица пак трябва да ходя..очите ми още не са се оправили от капките и зениците са разширени максимално .. не ме питайте какво ми е особено с това слънце дето е навън..седнах за има/няма 5 минути на компа,за да проверя някой неща и честно казано ще се гръмна ;хх Докторката като каза очила та очила .. баси .. Даже ме наплаши,че нямало да се оправи а завинаги ще е така...някъде бях чувала,че до 3 диоптъра може да се коригира,някой може ли да ми каже дали е правилно?
мила, аз също нося очила и то дост време. При мен е наследствено от татко. При теб може и да не е от компютъра... просто при някои хора се случва. До 3 диоптъра да се оправи? Зависи.. с операция се оправят и много повече от 3. Но иначе далекогледството се оправя.. късогледството не. Но ако са ти някакви слаби очилата, примерно 0.75 може да не ги носиш постоянно.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Ами,ако не се лъжа (понеже бях мн панирана и не слушах много какво говори на майка ми) е около един диоптър,това много ли е зле? ;ххх
Спокойно, 1 не е много. Аз лично на едното око имам 3.50, на другото 2.75 и без цайси не мога да мръдна, нося ги постоянно. Не знам ти на колко си, но диоптъра нараства най-много в пубертета, когато растеш именно най-много. На мен така за около година и половина ми се вдигна и после спря. Може и цял живот да си седиш с тоя 1 диоптър, може и да ти се увеличи малко.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
На 15 и очната пита майка ми дали много съм била израстнала напоследък,защото и това оказвало влияние...пък аз практически не съм много висока някъде м/у 1,60 и 1,65 / говоря според връстниците ми / и не знам.. ;х много съм наплашена,добре че поне действието на тия капки почти спря и мога да виждам както преди...