- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Идеал за момиче?
Имали ли сте някога такива идеали? И да търсите точно такова момиче или момче, зависи според случая?
Е, аз имах, но не съм я търсил. Просто в един момент съдбата ни срещна. Много се радвам за което, но сега същата тази съдба се опитва да ни раздели или поне така изглежда.
Влюбени сме един в друг, но за да продължим напред аз трябва да направя един много важен избор и най-важното да го направя заради себе си, а не заради нея, защото то е ясно, че съм готов на всичко. Да, но тя не иска това и дори ми дава възможност да опитам с други момичета и за известно време да се отдалечим един от друг, за да помисля наистина какво е най-важно за мен.
Добре, но аз искам нея, защото едва ли ще намеря друга като нея.
Тя е на 18, аз на 19.
Добра е, красива, умна, не пие, не пуши, не слуша чалга,(и още доста неща, но да не се задълбочавам) обича ме и знам че държи на мен и никога не би ми изневерила и затова съм сигурен, че може да сме щастливи и в по-дългосрочен план. Пасваме си много добре и имам планове за бъдещето като някои дори са осъществени. Вие ако познавате такова подобно момиче ми кажете, но аз поне не познавам друга като нея .
ДобреМного любов
to feel your pain, you feel mine
go inside eachothers minds
just to see what we'd find .. ♥
soulless![]()
Дръж я здраво и бедете щастливи!![]()
Да, хората казват, че любовта е скъпо удоволствие.
Да, пристрастяването към нея често води до горчива болка.
Да, аз имам вредния навик да обичам!
Съдете ме, ако можете. )))
Да търсиш партньор принципно си е неефективна тактика, (щото съществува голяма вероятност да ти се превърне във фикс идея и да започнеш да гледаш на всеки нов човек в живота си като на потенциална 'половинка') още повече пък ако го правиш по каталог, едва ли не![]()
Отдалечаването, за което спомена, е хубаво като идея, защото така всеки ще има време да се изясни със себе си, но може и трайно да ви охладнеят отношенията. Ако се случи последното, поне ще знаете, че емоцията помежду ви не е била достатъчно силна, та да изградите нещо стабилно.
П.с: т'ва с цигарите, алкохола и чалгата просто ме хвърли в джаза. Много ограничено мислене.
Е не чак толкова здраво..трябва да диша все пакПървоначално написано от blaaablaaablaaa
![]()
Много се радвам за теб...явно наистина много те обича щом иска ти да си добре..помисли си малко и ако и ти наистина я обичаш ще направиш този "толкова труден" избор и ще сте заедно
успех![]()
Какъв е изборът, който трябва да направиш? Без да го знаем няма смисъл от коментари.
Temet Nosce
벨야카
Съгласна съм. На мнение съм, че е възможно дори комбинацията от трите да не разваля един човек. Това че за някои гореспоменатато е всичко...Първоначално написано от Evterpa
не е всичко, просто това са едни от нещата които не искам да прави момичето до мен, казах че няма смисъл да изреждам всичко, защото така или иначе стана голяма темаПървоначално написано от gorska
Проблемът е, че тя не е християнка и, за да бъда с нея трябва да стана като нея...Първоначално написано от umri
Ами, да се надяваме, че си атеист и не ти дреме.Първоначално написано от TheProblemIsChoice
Айде, господ няма да те убие, за дето си се врекъл на момичето и има условия , дето трябва да се изпълнят .
Бтв- а техните защо не си го начукат, традицията вече не актуална/на мода.
А и защо задължително трябва да се жените ?
Бъдете заедно, ако трябва тайно, някой ден като се издържате сами никой няма да може да ви каже кой какво и защо.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Традицията може да не е актуална, но те не мислят така. Ако не стане по начина по който трябва според тях, те може да я изгонят и все едно, че никога не е била тяхно дете. А ние на този етап не можем да се справяме сами. Още повече, че и двамат мислим да учим, аз дори вече съм приет, тя догодина. Доста е сложно и трудноПървоначално написано от NomNomNom
![]()
Кажи направо, че е мюсюлманка, туркиня демек. Не е християнка...
Срещайте се тайно, плющи си я тайно и така. Да си сменяш религиозните възгледи и да се вричаш в нещо, в което не вярваш не е правилно. Да ставал Аллахаджия заради жена, абсурд. Решението си е твое. Тва, че ще се отречат от нея е само заплаха, предполагам. Такива крайни мерки не вярвам да предприемат. Погледни го от другата страна - за християните не е проблем да се женят за мюсюлмани, но от мюсюлманската страна е забранено? Помисли си коя религия е по-читава в случая. Аз познавам мъж арабин женен за българка християнка и не съм чул да има някакъв такъв проблем.
Моето мнение е, че трябва да си живеете живота така, както е в момента, без никой да сменя религии, а пък ако някой е решил да се отказва от някого, си е техен проблем.
Temet Nosce
벨야카
Пази, боже!Първоначално написано от SorrowEyes
Temet Nosce
벨야카
Мюсюлманка е да, но се чудя защо всички мисят, че всички мюсюлмани са турци. Тя си е българка, просто религията и е по-различна от на повечето. А за мен на първо място е човекът като личност и после другите неща. Все пак никой не избира в какво семейсто ще се роди.![]()
На никакъв турски бог не се кланят, все едно някой да каже, че християните се молят на английски, испански или холандски бог...Първоначално написано от fenkaaa
Мислете малко![]()
Бог е само един(за евреи, христяни и мюсюлмани), просто наименованията в различните страни са други.
Бог, God, Allah, Mon dieu и така нататък. А в исляма е прието да се използва арабското наименование Аллах.
Има толкова много информация в интернет, но няма кой да прочете![]()
Не се успокоявай, че е едно и също, защото не е точно така, както ти го казваш. Източноправославните християни, католиците и протестантите признават Светата Троица, вярват във Второто пришествие и са приели Исус Христос за техен спасител и син на Бог. Между тях има различия, като това, че се преувеличава смисълът или едва ли не се обожествява Дева Мария и големият "култ", който се отдава на папата при католиците. При другите две също има различия, но не е тва темата в момента. Важното е, че като цяло, вярват в едно и също.
Евреите, от друга страна, вярват само в бог Яхве, богът, който е описан в Стария Завет. Те не признават Исус Христос за техен спасител и вяврват и почитат старите обичаи, което ги прави доста по-различни като вяра от християните.
Мюсюлманите пък, при тях е дълга история, но накратко, техният пророк Мохамед е преписал навремето Стария Завет на Библията, направил е някои промени и е тръгнал да разправя на малоумния арабски народ през 6 век, че му се бил явил Бог и той бил пророкът. Цялата работа е била, че арабските племена са били разединени заради политеистичните им вярвания и той е искал да ги обедини. Вярно е, че Аллах и Яхве са един и същи бог, но просто с различни наименувания, но разликата между евреите и арабите също е голяма, защото и двата народа си мислят, че са "избраният" народ, като евреите все още чакат спасителя (който според християнството, вече е дошъл), а пък мюсюлманите се кланят и на Мохамед.
Въобще не ми обяснявай, че са еднакви. Щото, ако приемеш друга религия, ще трябва да се обрежеш, което не е лошо, но не и да го правиш заради изискванията на някаква религия, в която не вярваш.
Събери си акъла, отърси се от хормончетата дето те блъскат и не прикланяй глава пред фанатизираните мозъци на родителите на това момиче.
Temet Nosce
벨야카
Друга като нея не само, че ще намериш, ами и няма да е една.
Давам ти 5-6 годинки и после си ги преброй.
Обрязването не е задължителноА и те не се кланят на Мохамед, за тях той е един от многото пратеници като Адам, Мойсей, Исус..
И те вярват във всеки един от тях, но Мохамед е последният и най-ценен за тях, защото им е предал свещения коран.
Сега не знам дали тези историй, които разправяш са верни, но не ми се вярва. В Библията мисля, че се казва за още един пророк.
А за светата троица и аз започнах да се съмнявам. Не е ли по-добре да се вярва само в Бог, все пак само той може да ни помогне :/
Християнството е монотеистична религия, а Светата Троица (отца, сина и светия дух) са едно. Малко объркващо звучи, но е така.
Не ми спори ся, прави каквото искаш.
Temet Nosce
벨야카