- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Ужили ме...
Вчера ме ужили .. нещо. Не го видях, стъпих върху него и усетих, как някаква игла се забива в крака ми. Веднага протегнах ръка, за да махна "иглата", но напипах нещо космато. Днес е по-подуто, сърби страшно много и вече не знам с какво да се мажа , за да спре да сърби. Пробвах ракия, ментолов спирт, фенистил и нищо не помага. Някакви идеи?
изкара ли жилото?
то густо, то пусто
Пчела или оса (ако няма жило), точно такова е, много сърби. Прополиса помага, но няма да спре сърбенето, трай малко и ще мине :Д
Аре си одиме! НА СЕЛО!
Ако те е ужилило където не трябва не се учудвай, че си напипал/а нещо космато!
Не извадих жилото, пък и това беше преди 2 дни, няколко часа след това се опитах, но никаква полза. Все още ме сърби, но какво да се прави. Иначе, да, беше космато и го хванах точно при извивката долу на ходилото (не другаде..). Днес не ме сърби толкова много, което си е страшно облекчение..![]()
Ако е пчела или оса се маже с чесън, но не знам дали не е късно вече.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
А защо не опиташ с Алергозан: http://www.aptekadara.com/product/15...krem-18gr.html ?
Трябвало е веднага щом те е ужилило да махнеш жилото и да натъркаш болното място със сол. Помага и след 2-3 часа нищо ти няма. И аз наскоро настъпих 1 пчела.
Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\
Късно беше, за да се извади жилото.. сега пиша от отвъдното, но и тук не е зле.
Следващият път ще извадя жилото навреме и няма да ми се налага да лежа 3 дни с ужасен сърбеж на ходилото, което по принцип е доста уязвима част за гъдел. Пробвах с алергозан, ракия, ментолов спирт ии.. нищо, най-добре времето лекува. ;d![]()