- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Тема: Какво научихте от половинката си?
Какво научихте от познанството си с половинката си, или някое бивше гаЖе? Нещо, което може би ви е променило, или ви е открехнало вратичка към някакъв нов свят/мироглед/светоглед/вселеноглед? Има ли промяна във вас самите? За какво сте благодарни на човека до вас?
П.П. Хълцам.
![]()
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
ewwwww <3
"Слънце грее, птички пеят
Пръски мозък се сивеят
В полето сред житата някому стърчат краката
Спи детенце, спи си сладко
взрив побърка твоя татко... "
Иллллллл <3
*зайче*
П.П. Акам.
Ехааа,Щруди,едно огромно ЕВАЛА за темата!Страшна си,улучи ме право в десетката на сърчицето с тая темичка...
Откъде по-напред да започна.Да видим...Научих се да не бъда егоист.Да мисля и за някой друг.Да обмислям повече думите и постъпките си и да преценям как те биха подействали на човека до мен,а дори и на останалите ми близки.Научих се да показвам доста от добрите черти у себе си,станах по-спокойна и по-уравновесена отпреди.научих се да правя компромиси,които даже доста често са прекалени,но не е болка за умиране.Научих се също да изказвам свободно мнението си дори когато знам,че ще последва скандал.Научих се да отстоявам повече мнението си за важните неща.Понаучих и да готвя това-онова.Но най-вече се научих да обичам,колкото и банално да звучи.Тъжно ми е,когато хората за цял един живот не съумяват да намерят любовта,която за мен е над всичко и всички и е водещата сила в този свят.Благодарение на това чувство ти можеш да покажеш и да дадеш най-доброто от себе си и да се научиш да обичаш и най-лошото у половинката си.Научаваш се да надмогнеш егоизма,егото и ината си,за да станеш по-добут и по-истински човек.Има още много дребни неща,които съм научила,но на фона на останалото,не мисля,че има смисъл да ги изреждам.
А от бивши гаджета също съм понаучила нещичко.Горе-долу разбрах какъв човек НЕ искам до себе си и че може да изпитваш голяма вина,когато са влюбени в теб,а ти не можеш да отвърнеш със същото...
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!
Досега вероятно за жалост съм се научил от тях, че жените трудно могат да спазват обещания и да бъдат честни и искрени. За какво съм им благодарен ??? Ами честно казано нямам идея. В една сериозна връзка, където може да научиш нещо от половинката си, обикновено има и страдание и радост, та освен да си благодарен за радостта, за друго не се сещам.
П.С.
А ти вместо да хълцаш, защо не споделиш и ти![]()
Luidgie и БожиятАгнец, прекрасни мои и аз толкова много ви обичам <3 Целувам ви и ви гушвам. Също така ви отчупвам парченце от сърчицето си и ви го поднасям на сребърен поднос <3
4XCOKИ
Всички сме свикнали до болка да сме благодарни само за радостта и доброто.А не трябва да е така.Трябва да сме благодарни и за несполуките и несгодите в живота си,защото точно те ни показват правилния път и ни карат да оценим повече доброто.Без да има болка,няма как да оцениш любовта!Всяко разочарование и всяка провалена връзка те правят по-мъдър и по-развиващ се човек.От всяка една болка има поука и житейски урок.Ако ценяхме това,щяхме да бъдем много по-щастливи![]()
Много чупливо това сърце станало твоето. Има един термин дето ползваме ние - умора на материала.
И като цяло пак ми прескочи въпроса, а тъкмо ми стана интересно.
Наситил съм се от преживявания за помъдряване, не е хубаво да ставаш прекалено мъдър.
Едит: Щастлив съм си.
Но благодарение на тях,вече знаеш много добре какво НЕ искаш в една жена и много по-бързо го забелязваш у нея,нали?Съответно по този начин разбираш и какво искаш...Някои хора добиват представа,започвайки директно от положителното,а други-срещайки първоначално негативното.Стечение на обстоятелства,какво да се прави
ПС:Лошо няма в щастието,стига да не прекаляваш,че,както са казали хората,много хубаво не е на хубаво![]()
Аз винаги съм знаел и забелязвал, какво не искам в дадена жена, но не винаги става това което искаш. Тук компромис, там два и вече си се оплел. Но като цяло да не се отклоняваме от темата. Аз все още очаквам отговора на въпроса който зададох.
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3
Научих,че не е редно да измъчвам и използвам хората,имали неблагоразумието да ме издигнат на пиедестал,въпреки нежеланието ми.Научих,че ако все пак го направя,ще ми се върне.Тъпкано,двойно и тройно ...
Научих,че имало и по-чепати характери от моя.
Че не всеки ще те гали с перце.Че не всеки ще разбере,че зад мислите,думите и действията ти често има мотив.
Научих също,че неизказаните чувства невинаги са очевидни за другия,затова отвреме-навреме е хубаво да се изразяват.
Научих,че натрупаното напрежение и пасивната агресия са най-лесния начин да умъртвиш една наглед стабилна връзка.
Също-омразата е любов с обратен знак.
Разбрах също,че съм способна да обичам силно,както и че в живота ми е имало/има хора,които въпреки всичко ме обичат искрено.Научих се да го оценявам.
И много други ценни неща.
Не съм много силен ученик,имам още накъде да се развивам и да уча ...
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Накратко:
светът не се върти около мен
половинката ти не може да чете мисли
мъжете не разбират от намеци
връзка се гради от двама
мисли преди да говориш и говори преди да действаш
И още, но трябва да тръгвам за работа.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Сегашният ми приятел ме научи най-вече на толерантност във връзката. Досега всичките мъже, с които съм била, и основно двамата, с които имах по-дълга връзка, съответно сериозни намерения, ме бяха оставяли да им се качвам на главата и да си правя каквото искам. Не съм злоупотребявала с това целенасочено, но сега като се замисля доста неща е трябвало да им спестя, вместо да го играя толкова важна. Със сегашния всичко е различно, той е много уравновесен и спокоен човек, но последното, което ще ми позволи, е да му се кача на главата. Много добре знае какво иска и как да го получи, чак се дразня на моменти, че вече не мога да контролирам всяка ситуация или направо него. Но се радвам, че става така.
Отделно, не само от него, съм научила, че усилията не могат да се полагат само от едната страна, че на повечето мъже са им много слаби ангелите, че наистина не разбират от намеци, че е по-добре да си замълчиш, когато си ядосан.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Научи ме да гледам малко по-оптимистично, да съм една идея по-разбрана. Също, че прекрасни хора наистина има и че стига наистина да влагаш старание и въобще всичко от себе си, можеш да бъдеш зверски обичан. Показа ми как трябва да изглежда една сериозна връзка.
Те първа ще ме учи на програмиране.![]()
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
От бившият си приятел научих да различавам любовта от увлечението.
От сегашният си приятел научих как се правят компромиси, как се живее с друг човек. Научих се да се съобразявам с останалите, а не да гледам само собствената си изгода, научих, че понякога е по-добре да не проявявам такъв инат. Научих се кога да говоря и кога да мълча.
С негова помощ започнах и да вярвам в собствените си възможности, станах по-отворена към нови идеи, започнах да рискувам повече. Научи ме също да се доверявам на хората, които обичам и ме обичат (а това ми беше голям проблем). Научи ме да виждам хубавата страна на всичко, да бъда позитивна, да не отдавам голямо значение на лошотиите, които се случват около мен.
И още много, много, много неща... И продължаваме да се учим взаимно.
Най-важното... Той ми показа какво е чувството да бъдеш обичан по такъв начин.
Заради него, аз пък разбрах какво е да обичаш по същия начин, по който те обичат.
И спря да се върти за миг земята..
От бившия научих много неща: как може един човек да изглежда сериозен и обичащ, а отвътре да е съвсем различен;как думите нямат никаква стойност, ако не са подкрепени от действия;как някой хора са толкова долни и манипулативни, а изглеждат толкова невинни;как мойте грешки също са от значение за това, какво е развитието във връзката ми; че не трябва да се прощава прекалено, за да не ти се качат на главата;
От сегашния научих: да съм търпелива, да се боря, за да постигна дори и "невъзможното", да правя повече компромиси;да не съм прекалено ревнива; да оценявам всеки жест, колкото и малък, и незначителен да изглежда...
Приятелят ми ме научи наистина на много неща .. Да бъда уверена в себе си да не викам за всяко нещо да разговарям нормално да не съм инат но той е по-голям инат ;д Да оценявам нещата който хората правят за мен да не се цупя за всяко нещо .. и най вече ме научи на ОБИЧАМ : ) ! Също така ме научи че за всяко нещо има точно място и време.
Научи ме на търпение и последователност, особено във взаимоотношенията. Научи ме как се гради връзка- не с ревност, скандали, а с търпение и разговори. Научи ме да му казвам нещата в прав текст, вместо да разчитам да стопли от намеци. Научи ме да премълчавам и да не си изливам всичко, което мисля, в момент на яд.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
научих се да се щадя, да прехвърлям по малко от отговорностите и на другия/другите, не да нося всичкото товарче върху себе си; да гледам по-обективно на себе си и да подрязвам болния си перфекционизъм от време на време, да се оценявам подобаващо и трезво, => да бъда доста по-самоуверена - да се съпоставям не спрямо върхове и хоризонти, а на фона на реалната действителност; на път съм да се науча да си искам от другите/света/живота;
най-важното/ценното - да се цензурирам. да не давам свободен израз на чувствата/мислите/емоциите си. поне не пред всеки. опитвам да се уча на социално поведение, без театралщините (му).
Изключително много неща. Да бъда себе си, да изказвам ясно и сигурно мнението си, дори и на никой друг това да не му харесва. Научих се, че малките неща и любовта даряват с истинско щастие. Научих се да правя компромиси и да вярвам в себе си. Разбрах какво е да те обичат и се научих да обичам. Изключително съм благодарна на съдбата, че ме срещна с настоящия ми приятел. Уникални моменти. Уникална връзка. Чиста и искрена любов. Любов, за която винаги съм мечтаела, но не вярвах, че един ден ще я открия. Радвам се, че съм с него. И дори за миг не бих могла да представям живота си без него. И не искам да съм без него. Знам, че никой не е способен да ни раздели - никой и нищо.
От бившите научих какъв човек не искам до себе си. Какъв човек не ми трябва.
4XCOKИ