.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 60 от общо 60
    Мега фен Аватара на Blab
    със сигурност не разбирам Стивън Кинг*, дори не става въпрос за точно определени направления/автори/заглавия. някои хора са отворени към света, други се задоволяват с по-малко. това е.
    //не го приемай лично, това е личното ми мнение, основано върху форумни наблюдения;

*без ни най-малко пренебрежение или каквато и да била оценъчна критика към автора;

Мега фен
    Блаб за пореден път ми напълва душичката. Ще ми се и на мен да ми се отдаваше да говоря по въпроса с такава статистическа безпристрастност.

Струва ми се обаче, че идентифицираш себе си с ОП-то и губиш обективната си преценка върху ситуацията. Ако позволиш - разлика между нея и теб - огромна. Разлика в изискванията към срещуположния пол - нищожна. Логика ? Никаква.

И с риска да прозвуча малоумно, 'щото действително ти задавам малоумен въпрос - необходим ли ти е човек до теб, за да се чувстваш осъществена ? Въпросът не е толкова несериозен, колкото изглежда. Прочети наново първия пост.

Супер фен Аватара на djipsito
    Що си мислиш, че като са аху-ихи навън (тия твойте приятелки с новите принцове след дълга връзка) пред хората, значи са толкова дълбоко свързани с любов помежду си ? Тва, че нещо ИЗГЛЕЖДА, не означава, че Е.

Коня е пред каруцата, а не обратното.
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    със сигурност не разбирам Стивън Кинг*, дори не става въпрос за точно определени направления/автори/заглавия. някои хора са отворени към света, други се задоволяват с по-малко. това е.
    Добре блаб, ходи си прочети смисленото четиво (хороскопа за днес) и остави нас простосмъртните да решаваме какво да четем и какво не.

За коментара ти по ИТ сектора има ли смисъл да коментирам? Пешо казал на Гошо нещо, той пък го казал на мен. Личи си, че нямаш въобще никакъв поглед над нещата там, така че просто не коментирай. Мога да ти кажа само, че това е най - просперитетния сектор в момента в българия, наред с маркетинга. И не само в България. В него можеш да пробиеш и не само да пробиеш, но и да се изкачиш със стремеж, желание и не на последно място естествено знания. Никоя диплома или 4 години в зубрене няма да ти дадат това което можеш сам да научиш и да постигнеш за това време. Примери от реалния живот трябва ли да ти давам или можеш да използваш гугъл? Естествено това не е за всеки, трябва да имаш поне малко акъл.

Но нека оставим това лирическо отклонение настрани. Добър опит да се заядеш, след като темата ти за астралните пришълци не преуспя. Нека се продължи по темата, ако искаш да обсъдим нещо извън нея ЛСтата са ми пуснати. Опитай се да овладееш бушуващото чувство за възмездие.
    Последно редактирано от Sh@d0w : 08-21-2012 на 03:42

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Малеее... като започнете с тези дипломки и лигавщини. По това ли преценяваш човека? По лист хартия? Ако го има - велик, свестен, умен. Ако го няма - посредствен, к*рвар, чалгар? Това, ако не е ограничено мислене, не знам кое е.
    Тя едва ли имаше предвид твърди граници, по-скоро съвсем общо разделение. Защото наличието или отсъствието на висше все пак говори нещо.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Тя едва ли имаше предвид твърди граници, по-скоро съвсем общо разделение. Защото наличието или отсъствието на висше все пак говори нещо.
    Не знам... Не ми се е случвало да преценя хората и да ги разгранича без поне един хубав разговор. Ако общува главно с лигавщини, говори със сериозен диалект, или като цяло мисленето му не ми допада (или пък говори за глупав човек), тогава веднага бих се съгласила. Но според това какво следва, дали следва... не. Дали чете, всъщност, наистина обаче е един от приоритетите ми. Това е различно.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Вдигам тази тема, 'щото ми е интересна.
    Авторке, според мен съдиш прекалено. Твърде много лепиш етикети и преценяваш.
    Не мога да не призная, че и аз съм същата, но срещнах човек, който да ме поотучи от непрекъснатото преценяване, от постоянните оценки и етикети, които лепя на хората. Защото хората са хора, те са личности.
    Да, адмирирам да продължаваш да имаш високи изисквания, но и определено да се поспреш малко и да се огледаш с уважение към всеки един човек. Това наистина ти е необходимо. Да осъзнаеш, че не си много повече от другите (ти се мислиш за повече от другите, убедена съм, не е нужно да отричаш) и че от всеки можеш да научиш нещо, независимо какъв е. Наистина. Все пак ти си напред в езика, но в други области сигурно изоставаш от т.нар. общаци, лекоатлети и т.н. Замисли се, те все пак са щастливи и живеят в някаква хармония, макар и наивна и простовата, а ти не можеш да намериш подобно нещо към този момент.

Като се кротнеш малко, после с по-голям мир в душата би намерила точно това, което търсиш. Иначе си се запряла, заинатила, сакън! Точно това те спира, а не високите ти изисквания. Но промени малко позицията си. Както искаш го разбирай това. За да излезеш от затлачването, в което си в момента.

Не те осъждам, защото моето възпитание включваше още от дете да се сравнявам с другите, да бъда по-добра от другите в аспектите, които смятам за важни (хуманитарни предмети в училище), а майка ми редовно като теб лепеше етикети и поставяше хората в рамки. Например, изрусените момичета гледали "като крави", спортистите били еди-какви-си, а хората вишисти, например инжинери и т.н. - леле, колко будни момчета.
    Това е много, много грозно. Трудно отвиквам с лепенето на етикети. На мнение съм, че е полезно да се извисяваш над другите, но не и прекалено. Като чета твоите постове ми става едно такова болно - страшно грозно звучиш отстрани, наистина е нужно да се поспреш и да се влгедаш в същината на нещата. Ако почнеш да гледаш И със сърцето (но не основно с него, както не и основно с разума), ще видиш, че и сред интелигентните хора се срещат много лоши екземпляри. Бездушни, зли, свръхамбициозни и конкуриращи се с всекиго. Аз лично познавам и съм ходила с един правист, голямо мекотело и подчовек, сноб, комплексар и т.н.

Не, не отричам да търсиш образования човек.
    Но отричам това, че ако намериш една правописна или пунктуационна грешка (която е незначителна, не като "въздОх"), ти ще почнеш да се съмняваш в авторитета на един човек, в него.

Не знам как да си формулирам мнението, но се спри малко, огледай се, виж какъв е света. Виж дали не прекаляваш с очакванията си, с критериите си. Не, не ги занижавай. Заслужаваш това, което искаш. Но се отърси от лепенето на етикети и давай шанс на хората. Давай им! Може, и не само може, но често ще оставаш изненадана! Ти ги съдиш прекалено строго. И малко или много злобееш и парадираш с големите ти изисквания.
    Може да си прекрасен човек - вярвам го, но е отблъскващо дори да си приятел с човек, който съди останалите и се смята за много по-велик, едва ли не другите не го заслужават.

Пожелавам ти да си намериш ерудит, но имай предвид, че и тяхното съсловие не е пълно само с пчелички. Разбира се, осъзнавам защо все пак предпочиташ това съсловие пред "общаците". Но да се лепят етикети е грозно.
    Би било и грозно, ако се усъмниш в авторитета ми (ох, това прозвуча надуто!), понеже си намерила някъде в поста ми правописна или пунткуационна грешка. Не знам защо си мисля, че ти това правиш. Не се заслушваш в хората, защото правят грешки, изглеждат ти прости и т.н. Не мисля, че е правилно.
    Последно редактирано от jghgh : 08-21-2012 на 11:27
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Супер фен Аватара на djipsito
    И като допълнение на мнението на jghgh ... Авторке, ти също не си безгрешна. Представи си, че намериш това, което търсиш и те слагат в графа "Не става.. ", само защото не можеш да сметнеш сложна логическа или математическа задача или пък вадиш стабилен акцент, когато говориш английски.. примерно.
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Супер фен Аватара на PyCoKoCkA93
    Град
    Пловдив
    Ще бъда кратка и признавам,че не съм чела обстойно всички коментари от последните две страници.Извинявам се,ако преповторя някого,няма да е било умишлен преразказ.

Според мен знаеш какво искаш,но не и как да го постигнеш.Теорията ти е на 6+,а практиката ти издиша отвсякъде.Замисли се дали критериите ти за мъжете не превишават собствените ти възможности.Както искаш ме разбирай...

А колко е абсурдно това с дипломите и сертификатите изобщо няма да го коментирам.Сиси и Шадоу ти го казаха най-добре,затова няма да ги преповтарям и препотретвам.
    Последно редактирано от PyCoKoCkA93 : 08-21-2012 на 22:19
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
    ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!

Фен Аватара на YourFavouriteDrug
    Град
    Бургас :)
    Емии според мен критериите ти са си доста високи, и какво искаш да кажеш с "още му се ебе, още му се ходи по дискотеки" примерно... наистина ли е толкова лошо някой да се чувства млад? Както и да е дори и да ти кажа "занижи си критериите", това няма да помогне, все пак не можеш да се насилиш да бъдеш с някого, щом има неща в него, които те дразнят. Само те съветвам - "единственият" - изключи тази дума от речника си. Глупаво е и дори да си намериш някой, той може да не е "единственият" и това няма да е някаква голяма трагедия (най-вероятно и ти си още млада), просто гледай да ти е приятно с този човек и да има привличане, не е нужно да пускаш обяви "търся си мъжът, единственият"
    I'm yours.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си