- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Добре.. Как го правите?
Аз не ти казвам, че не трябва да те запали. Казвам ти да мирясаш малко и да не хленчиш, че не получаваш тва което искаш точно на момента.
Хем си търсиш принца, хем не искаш да си търпелива. Еми нема угодия. Тва твойто не е реален проблем, а е моментното ти негодувание. Ти си решаваш колко власт да му дадеш, тоест колко дълго да продължи. Но те съветвам да спреш да мислиш, че да си във връзка е толкова важно, щото нищо няма да стане като насилваш нещата.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Време трябва. И акъл. И аз на твоята възраст мечтаех за същото- идеалният принц от приказките.Но реших ,че няма какда стане.Но все пак всяка вечер, преди да заспя, си представях как ще се запознаем, как ще изглежда и т.н. И стана! Е,разликата е,че аз вече бях влюбена, но да бъдем заедно изглеждаше невъзможно.Но няма невъзможни неща.Една приятелка имаше списък с изисквания за мъжа й.Беше около 2 листа. Намери го точно след 3-4 месеца. Заедно са още.Друга е темата,че се оказа,че това,което иска, не е това,от което се нуждае.Но...подробности.Едн друга моя приятелка се запозна с гаджето й в дискотеката.Вече 5 години са заедно и скоро ще заживеят заедно. Не е важно да се запознаеш по различен начин.И аз исках да мога да разказвам интересната история как се запознах с баща ви.Не смъквай критериите. Търси това което заслужаваш.Имай търпение и любовта ще дойде.
Щом въобще седиш да си биеш главата във въпроси от тоя ред, значи тия красиви приказки за развитието не са чак такава истина, а по-скоро фасада. Изкарвала съм 8 месеца без гадже, занимавайки си се с мои работи без да си губя времето в анализиране на себе си или мъжкото съсловие. Рано или късно се намирате. И не, шансът да се срещнете в дискотеката е минимален.
Едно е да имаш високи критерии, друго е да ги обръщаш в някакви списъци с качества, които ТРЯБВА да притежава едно момче. Иначе по тази логика не е лошо да се замислиш дали ТИ притежаваш всички необходими качества. Е? Може да не е велик с правописа (остави момчето с "въздОх", да речем, че иде реч за следващите). Ами, ако е велик с математиката? Или програмирането? Или е живял 10 години някъде другаде и му е трудно привикването с българския? Ами, ако е много мил и интересен човек като цяло? Ако споделя интересите ти? А ти имаш ли интереси въобще? Освен езикът. Имаш ли хобита? Ако имаш, защо не се запознаваш с хора, които ги споделят и там не си "потърсиш" Голяма любов? Много тесногръдо ми се вижда всичко това.
Аз обожавам английския език. Приятелят ми яко му куца граматиката, за това пък има страхотен речник. Значи след първото бъгаво изречение, което съм му прочела, трябваше да му кажа: "А, край, скрий се, под нивото си ми."? Без значение останалите му качества. Опознай хората първо, тогава ги отписвай като "не ставащи за велика, шекспирова любов".
Пак ще го кажа: Всичко хубаво се постига с труд. И търпение.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
"бившият ми ме преследва ( 2 години и половина бяхме заедно) , спомени , моменти.. всичко и ако скоро не мина на антидепресанти- трябва да си намеря спешно НЕГО..защото единственото нещо от което ме е страх, повече от смъртта това е самотата..."
А всъщност от колко време си необвързана? Когато спреш да издирваш въпросния "НЕГО", може и той да те намери. По принцип "който търси - намира" НЕ се отнася за любовта. Аз никога не съм си намирала приятел докато отчаяно го издирвам, а когато реша, че мога и сама. Най-напред забрави за бившия си.
Голяма грешка е да чакаш принца на белия кон. Не казвам да се ограничиш със селянина на черно магаре, но ако не държиш толкова на сериозна връзка, едно кафе с този тук, една разходка с онзи там, не би ти попречила, мисля. Ако си търсиш сериозна връзка обаче, търпението му е майката. Няма да ти падне от небето със все годежния пръстен и фанфари, но все отнякъде ще изскочи що-годе сносен младеж без наклонности да хваща задните части на непознати момичета или да пише "въздОх".
Сравнението също пречи. Не сравнявай всяко момче, което срещнеш с идеалния мъж в представите си, а просто му дай шанс, ако ти хване окото по някакъв начин. Нищо чудно, като го опознаеш, да се окаже Той.![]()
Ама чакай малко сега ...
1.По-горе не си казала,че на въпросния му се е*е с всяка,а че просто още му се е*е.Аз под това разбирам,че му се прави секс на човека,което е нормално.
2.Това,че е на 27 означава ли,че трябва ежедневието му да е само дом-работа-магазин-дом-работа,например?!Нима един човек на 27 няма право да се забавлява в заведения или дискотеки?!
3.И от къде знаеш,че се е наживял в Студентски град?!Някои хора учат и работят - не всички имат време за дискотеки или студентски живот.Има и задочници - те пък още по-малко могат да усетят студентския живот ...
А това с "дори една идея повече от мен, за да има накъде да ме дърпа" - да си се замисляла,че тия идеалните (според твоите разбирания) може би искат някоя,която да им е на нивото или "една идея над тях",а не някоя,която да дърпат?!
И защо искаш теб някой да те дърпа,а не си съгласна ти да дърпаш някого?!
Хората се променят все пак ... Познавам подобна двойка - момчето беше учило до 10 клас,а момичето с отлична диплома.Събраха се,когато тя беше първи курс,а той работеше като общак.След 6-7 месеца той отиде на даскало за да си изкара изпитите за 11 и 12 клас,матурите си изкара с оценки "Мн.добър",че и в университет влезе.
Момчето е изключително умно,земно и забавно,но кофти компания и проблеми в семейството го бяха прецакали.Трябваше му точно едно момиче с "една идея над него",заради което да се стегне и да се докаже![]()
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Изглеждаш ми умна и осъзната. Защо тогава оставяш щастието ти да зависи от някой, който още дори не си срещнала?
Защо самотата я превръщаш в проблем номер едно за теб? Разбирам, че липсата на половинка ти е на преден план в момента, но защо търсиш вината в себе си? Хубаво си го написала: "все попадам на мухльовци". И понеже броя всекидневно им се увеличава, за това започваме да търсим вината в себе си .. груба грешка!
Аз ти предлагам да си гледаш живота и да не го мислиш толкова. Мъжете могат да те направят щастлива, но и ти самата го можеш (без тяхното присъствие)!!![]()
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3
Има право като е на 27 да прави всичко, което му се прави.Аз на 27 виждам един мъж улегнал, наживян и наебал се с каквото му харесва.От там нататък , естествено, че този тип мъж няма да ми допада, тъй като търся сериозна връзка.
Второ, не, не искам да дърпам никого.Правило номер 1: мъжът до мен трябва да е мъж на място и думата му на две да не става.Той трябва да е здраво стъпил на земята, с амбиции, желания, планове за бъдещето си, в които да включва и мен, да ме стимулира, да ме обича, да се развиваме, да си помагаме.Всеки отговаря сам за себе си и тази история, която ми разказваш, някак не ми се вписва в моите идеи за нормална любов..За две години в Студентски град се нагледах на мъже и на мъже..С разлика голяма по между им...По един начин би водил връзка един правист, от един , който учи лека атлетика в НСА и си чеше макарите по улиците и плюе докато върви..Това си е моето мнение , де.. всеки има право да го изкаже..
Няма как от самото ви запознанство да прецениш, дали ще те вписва в плановете си и дали ще те обича занапред или няма да се получи...За да те впише в плановете си трябва да му дадеш шанс да го направи! Няма как да започнеш връзка и да си сигурна, че човека отсреща ще те обича...
Твойте представи за "нормална любов" са много изкривени. Няма нормална любов всъщност, а това, което описваш ти съвсем няма общо с любовта. Направо си е връзка базирана на интересите ти да те дърпат напред и да не си самотна. Любовта е нещо спонтанно, а не нещо планувано.
В интерес на истината моята връзка е до някаква степен това, което ти описа - момче с амбиции, което ме стимулира и мен, не се напива всяка седмица по дискотеките като повечето студенти, има свое мнение и интереси...да харесвам тези негови качества, ама не съм с него заради тях, нито съм си го избрала защото е такъв...дори не знаех(то и няма как да знам де), дали ще се получи нещо когато започнахме връзката си...
Последно редактирано от xXxPETYAxXx : 08-19-2012 на 08:28
Има една мнооого хубава приказка, че жената прави от жабата принц.Може да няма перфектен правопис и произношение и да не знае дали на 100% пред ЧЕ се пише запетая или има и изключения, може да не е и кандидат-висшист, но ти да си му вдъхновението да се вземе в ръце и да поработи над себе си и израстването си.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Омръзна ми да правя от жабата принц.Взех бившият ми приятел буквално от нищото.Беше пъпчив пубер с мазна коса и брекети..Когато го оставих, значително го бях издърпала напред и отвсякъде ми се казва, че аз съм го направила да прилича на човек.Издърпах го много в амбициите му, влагах, влагах, изграждах, дърпах- айде , стига толкова.Писна ми.Никъде ли няма един силен мъж, когото да не дърпам и да не развивам , а просто да се грижи за мен .Мен малко да ме подърпат.Изморена съм от дърпане и от целуване на жаби..
PinkPan7er - лошо е , че съм самотна и искам някой, който да ме обича ли?Защото и двете твърдения са верни.Аз не виждам кое му е лошото.
По първа точка ми се струва,че имаш някакво леко ограничено мисленеЗащо си мислиш,че човек на 27 не може да е сериозен и въпреки това да обича да се забавлява с приятели?!Или ти искаш като ще е с теб и като е минал 25 да ходи само на работа и вкъщи?!
И тук мога да ти дам поне 2-3 примера за хора,които са над 30-те,със семейства,собствен бизнес и въпреки това редовно си ходят по заведения (включително и дискотеки) с половинките и знаят как да се забавляват.Това прави ли ги несериозни,например?!
По второто - щом ти не искаш да дърпаш,защо искаш теб някой да те дърпа и още повече защо си мислиш,че ще има човек,който да иска да го прави?!Ти не искаш мъжа до теб да е "една идея под теб",а защо мислиш,че някой мъж ще иска жена му да е с "една идея под него"?!
А за това,че един правист би водил връзка по различен начин от някой друг е много глупавоАко поне за миг се беше огледала в двойките,минаващи покрай теб щеше да знаеш,че дори човек със средно образование може да води по-нормална и пълноценна връзка от прависта от твоя пример.Не бъди кон с капаци!Като искаш си търси идеалния,но подобни заключения са глупави
Да не си минала през всички прависти,лекоатлети и т.н.,та знаеш при кои как е?!
И не само атлетите плюят по улиците!
ЕДИТ:Съгласна съм с Петя.И аз имам чувството,че търсиш само сигурност,а любовта я оставяш някъде назад ...
Тогава или седиш и чакаш принца на бял кон да благоволи да те забележи, или се запасяваш с кърпички за нос, попкорн и теглиш от замунда любовни филми/романи, зависи кое ти е по вкуса. Колкото повече пришпорваш нещата, толкова по-лошо ще става в любовен план и рискуваш да се сдобиеш не с жаба, ами с безгръбначно, което си чеше макарите и плюе по улицата.
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Май нещо доста се разпали ти специално.Спокойничко.Не ми е ограничено мисленето.Просто щом на 27 е готов да върже на всяка която му се слага, дори на момиченца около 14-те години, не мисля, че става за каквато и да е сериозна връзка.Нямам против- нека ходи, нека е*е щом го влече.Когато видя желание у другия да ме дърпа и аз бих го дърпала.Но вече не бих била аз инициатора за такова дърпане.И мъже има бол- дето искат жената да е една идея под тях и искат те да бъдат водещи- затова пък аз специално мога също да ти дам поне 10 примера с такива мъже, но пък на тях друго им куца..Както и да е.И повярвай ми -образованието на един мъж е от особена важност.На курса по ноктопластика се опитаха 14 годишни пикли да ме убедят, че 30 годишните им гаджета- автомонтьори , без образование, са в пъти по-умни от т.нар. житейски опит- еми -извинявай, наречи ме кон с капаци, но не искам когато ме попитат:Какво работи приятеля ти?Какво е завършил - да ме е срам да кажа, че има връзка с автомобилни масла, псува като каруцар и за висше не е чувал!?!!?!?Какво странно намирате в това не мога да ви разбера.
И друго- прекалено много двойки познавам, даже не за миг, ами за много мигове съм ги оглеждала, други познавам достатъчно отблизо, за да затвърдя обобщението си , че :
1. Момче с амбиции да работи по рудници и ТЕЦ-ове, ходи с момиче с висше и техните проблеми са : на коя дискотека да идем, на кое кафе ще седнем днес, Камелия или Ивана да си пуснем?- прости ми, но това е абсурдна връзка, която в моя речник, колкото и снобарско да звучи, е чисто селска и безперспективна.Никой не дърпа никого, никой не се развива.Нищо.Еми щом това ниво ги удовлетворява добре- мен не би ме.
2.Момче с висше мога да ти кажа, че познавам много такива, никога , или по-скоро рядко, биха се хванали с момиче със средно образование- просто са достатъчно зрели да проумеят, че тя няма на какво да ги научи , няма какво да им даде.Вероятно такъв ми е кръга от хора, за да стигна до това твърдение.
3. За лекоатлетите много извинявай- ама и с футболист сме били на една маса в кръчма, който се опитваше да обори мен, аз която уча литература и български език, че в нашия роден такъв, имало само 3 глаголни времена..При все , че всичките са точно 9... не очаквам да знае и латинските им имена на времената, но колко трябва да си тъп, за да люпиш семки, пред мен и да ми твърдиш, че освен" сегашно, минало и бъдеще" друго време няма?! Може да съм дребнава- ама хайде, колкото и да е симпатичен и хубав и сносен..Какво ще ми даде тоз риткотопковец?Наречете ме снобарка и превзета и с претенции, но не желая такъв мъж за себе си.
И последно любовта не носи ли сигурност и спокойствие или аз се бъркам нещо?
Отдавна съм спряла да се паля на чужди любовни проблеми.Иначе за здравословни такива- стой, та гледай.
Проблемът ти е пришпорването и това, че си се вкопчила в идеята да си намериш половинка. Не ти казвам да сменяш критериите, но не и да го дириш под камък и дърво и да претегляш всеки един колко багаж има и да преценяваш на десетата минута колко деца би искала да имаш от него .
P. S. Не помня да съм казвала някъде, че образованието на мъжа не е важно.
P. S. 2
Може да е висшист и пак след работа сам да сменя гумите на колата и да човърка под предния капак на колата, нали?![]()
Последно редактирано от kalpazanka : 08-19-2012 на 12:16
Не говорех за теб, а за Зориту, просто сме пуснали коментари по едно и също време![]()
Оф,както и да е - не ми се спори с хора,които четат избирателно![]()
Последно редактирано от 3oPuTy : 08-19-2012 на 13:28
Не съм казала, че трябва такъв мъж да знае пътя до работата си и обратно!?!?!?!?Той избира как да живее- мен този тип живот не ме кефи и аз не бих се забъркала с него?!?!?!?!?!?Май ти четеш избирателно!?Не ме интересува как и какво прави- щом го влече нека-нито аз съм такъв тип момиче, нито търся ненаживял се мъж!!!!!Какво лошо има, аз те питам теб за пореден път?!?!Това е моето мнение, моя тип мъж , когото търся?!?!?!?!?!?
Браво на този твой приятел- случай 1 на 1000
За прависта дадох пример,може и философия да учи,все тая, но ако има съвкупността от качества, които търся няма да ми изневери, да му доскучая или да се впуснем в някаква рутина - не ми давай мнения, все едно ме познаваш от ей-такава-мъничка...
Забравила съм какво е да срещнеш човека от изискванията си, камо ли да го търсиш.Забравила съм какво е да се запознаваш, флиртуваш..Все пак 2,5 години бях отдадена на бившия си приятел..Позабравила съм някои неща/
Еми сорЕ... По дискотеки, барове и други подобни заведения рядко можеш да срещнеш свястна стока .. Там са главно мъже с друг вид интереси, които едва ли търсят ЕДИНСТВЕНАТА, хващайки я за задника.. Филолог си, явно умна жена, търси в среди, където имаш шанс да намериш някой, подобен на теб. Не са ти високи критериите, всъщност не бих ги нарекла даже критерии, просто има дадени неща, които ни отблъскват в хората .. И мен някой да се опитва да ме сваля с репликите "дай си скайпа" и аз нямаше да му обърна особено внимание.
Всъщност и аз съм от момичетата, които след дълга връзка, още незабравили бившия след няколко седмици са цъфнали вече с друг (помага ми да продължа напред някакси) .. и там е работата, че обикновено не ги търся, всеки път като скъсам с някой си казвам, че ще стоя дълго време сама и спирам да търся потенциален заместител... Така не изглеждам отчаяно самотна, лепваща се за всеки, който направи намек... Просто подходящия сам си идва![]()
Малеее... като започнете с тези дипломки и лигавщини. По това ли преценяваш човека? По лист хартия? Ако го има - велик, свестен, умен. Ако го няма - посредствен, к*рвар, чалгар? Това, ако не е ограничено мислене, не знам кое е. Приятелят ми няма висше и не смята да се занимава. Изучил се е сам с много интерес, четене и практика и сега си работи по специалността (програмиране) като е един от най-добрите във фирмата при все, че е едва на 21. Негова колежка с висше, със сертификати и курсове е супер спряла и редовно се налага той да върши и нейната работа. Гледай хората, ако искаш някога да имаш свястна връзка. Не дипломите им. Аз си уча висше, защото моята специалност няма как да се практикува без тези печати и подписи. Никога не би ми и хрумнало да гледам на него от високо само заради това, че съм записана и плащам семестри. Интелектът на хората няма нищо общо с това. Ако си имаше на идея какви тъпаци излизат с 3ки от университета и пак се води, че имат висше, не знам как щеше да мислиш.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
^не намесвай лични примери, ако не искаш да бъдат коментирани;
Шадоу не чете и това му личи. НПМГ от години влияе на възпитаниците си по този начин, така че с това можем частично да го оправдаем. Не знам колко е добър в ИТ-то, но в един момент и там ще му потрябват сертификатчета, вярвай ми. Един от най-близките ми хора след НПМГ продължи да се занимава с ИТ (извън страната). От Гугъл й предложиха да се премести, за да продължи образованието си и да работи при тях. ИТ изисква посвещаване, ако искаш да се развиваш и да направиш нещо сам, а не само инертно да пишеш част от кодове за един и същ продукт. Да, парите падат ей така. Половината ми клас развяват пачките с "лесни" парички, но това е абсолютна скатавка, особено за амбициозна, будна, устремена към разгръщане личност. Не го казвам, за да се заяждам или да хвърлям камъчета в твоята градинка, даже напротив. Казвам го като човек, който се е занимавал с ИТ и комуто предвиждаха успешна кариера в сферата.
Ти извеждаш темата на много по-високо ниво, подлагайки под въпрос не само народопсихологията ни, а и мотивацията за личностно развитие в консуматорското ни общество, признаците за успех, етц. За един буден* човек не е достатъчно само д преживява, нито да вземе "печати и подписи" и да практикува еди-какво-си. Будният човек е устремен към прогрес - личен, национален, а защо не и световен, глобален. Будният човек иска (и има какво) да даде на света. Голямото его много пречи, бързите "успехи" често замайват/объркват, човек се самозабравя. Има хора, които искат повече за себе си (от себе си) - това не е лошо, може би точно обратното.
//съжалявам, че се отклонявам от темата, но сметнах, че мога да си го позволя след твоя коментар. Авторката я разбирам, понякога човек очаква твърде много от хората, а те са чисто и просто това - хора.
^
1. Радослав не е от НПМГ. Аз съм от НПМГ. И двамата много обичаме да четем. Последно си купи четец, за да може да си чете книжки навсякъде спокойно без да харчи пари за книги. С майка ми пък сме си преустроили хола в библиотека. Тъй че не знам как НПМГ влияе на учениците си във връзка с четенето, но с мен не се е случило. Както и с повечето ми бивши съученици. Поне 6 човека в класа бяха всеки ден с книжка в чантата. Минимум.
2. Кой спори с това:
?За един буден* човек не е достатъчно само д преживява, нито да вземе "печати и подписи" и да практикува еди-какво-си. Будният човек е устремен към прогрес - личен, национален, а защо не и световен, глобален. Будният човек иска (и има какво) да даде на света.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
1. добре, моя грешка. и пак, личи му:Д (то от четене до четене - разлика голяма; )
2. ти. усилено се опитваш да защитиш вашия мироглед, укорявайки амбицията на авторката. на места сякаш се опитваш да оправдаеш решението на приятеля си да не следва.;
не искам да превръщам темата в поредната, разискваща вашите потребители, така че ако имаш какво да кажеш по същество, кажи, всичко друго е излишен флууд;
Би ми било интересно да споделиш какво разбираш под четене лично ти. Ако го мислиш за спам, може на ЛС.
Не укорявам амбициите на авторката. Не харесвам като цяло възприятията и за хората и начинът, по който гледа на тях. И по-горе го казах без да се уповавам на наш пример.
Както и да е, това ЛС би ми било интересно.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()