.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8

Брекети/Шини

Здравейте мн съжалявам че отварям нова тема но наистина имам нужда от помощ.Изчетох всички теми за брекети и/или шини които намерих из нета но никъде не можах да открия решение на проблема който имам.А той е именно криви зъбки - на горната челюст предните ми 2 зъба са се застъпили лекичко и единия ми кучешки е изникнал малко по-нагоре.Като бях малка носих шини но така и не видях някакъв резултат.Моля ви споделете вашите проблеми как сте се справили с тях т.е. какво сте носили брекети или шини, къде ги правихте и колко ви излезе.Благодаря предварително и отново се извинявам

Супер фен Аватара на druzilla
    Град
    България
    На мен също ми се застъпват предните зъби на горната челюст и мислех да слагам брекети.Зъболекарят ми каза,че като порасна ще порасне и челюстта ми и те ще се наместят.Само че вече съм на 14 и още не са се наместили..Една приятелка на скоро имаше същият проблем и й сложиха брекети,но не на цялата челюст,а само на 2-та зъба.Най-добре се консултирай със зъболекар и той ще ти каже кое е най-доброто решение за твоя проблем.И btw аз лично съм на мнение,че брекетите са много по-ефективни от шините,макар и да не можеш да си ги сваляш,когато си поискаш.
    “If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.” - Michael Jackson ♥

Благодаря ти druzilla и аз съм на 14 и както казах по-горе шините лично за мен не помагат!А относно това за което спомена за челюстта и аз съм чувала че на някои от възрастта им се изправят зъбите понеже тогава челюстта се разширява и зъбите си се наместват сами но не знам доколко е вярно.Надявам се и моите да се изправят и да не се налага да нося брекети но малко се съмнявам защото в една статия пишеше че зъбите НЕ МОГАТ да се изправят с времето защото след като пораснат те си запазват мястото или нещо подобно.. Ще изчакам да видя и други мнения по въпроса и после допълнително ще коментираме..

Голям фен Аватара на EternalDream
    Брекети ще те оправят

Супер фен Аватара на пAteNцЕ
    при мене кучешките зъби бяха нагоре-обаче аз и преди това носех едни шини,с тази разлика,че бяха за общо разширяване на челюстта и повечето се наредиха без кучешките. Сега още нося шини,но само вечер(от 7-годишно нося -.-) и ми се оправи всичко,но ги нося,за да поддържам всичко,черепа ми расте :Д както и да е...
    С брекети е гадно,по наблюдения и мнения от приятелки и близки...а за шините се изисква постоянство и правилните хора.Ако отидеш на свестен ортодонт,ще ти ги оправи Плюс това брекетите са много скъпи,така че ти избираш виж,намери ортодонт и се консултирай с него.Той ще ти каже за кое си по-подходяща

Благодаря на всички.. сиг преди 15 -ти Септември ще се консултирам с ортодонт за да си каже и той мнението и ще видим какво ще стане..

Аз нося от 1 година скоби. Първоначално ги носех, после пък почнах само през нощта и така , но и двете са добре , въпреки че брекетите са доста по-скъпи, но при тях трябва по-добра хигиена, а минусът на скобите е че не може да се дъвче дъвка , а минусът при брекетите е ,че след всяка храна, напитка или дъвка трябва веднага да си измиеш зъбите, понеже нещо май ти се събира между зъбите ли , и аз не знам точно Много от приятелките ми носят брекети и останаха с добро впечатление

Град
    -----------
    Аз нося брекети и съм много доволна.Мойте излязоха 1200 и за 2те челюсти, наложи се да ми извадях 4 постоянни зъба, но за това е много дълго за обяснение. Проблемът при мене беше, че предните ми зъби на горната челюст са напред, а на зъбите ми да долната са на различни страни. Препоръчвам ти да се консултираш с ортодонта си, защото от всички той най-добре знае. И между другото с брекети е много яко, мене много ме кефят. Е, от начало е гадничко, особено ако ти слагат пръстени или после когато ти излизат афти, но с едно намазване ти минават. С брекетите е задължително да пазиш колкото се може по-добра устна хигиена, защото възможността да ти се появят кариеси е голяма. А и след като свалиш брекетите трябва през ноща да носиш апаратче. Но всичко това си заслужава заради крайния резултат.
    ----------------------

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си