Вечният въпрос. Човекът има ли свободна воля? — няма да коментирам, защото само бих могъл да изложа различните становища, които са истинни всяко за себе си.

"И други овце имам, които не са от тая кошара(т.е. които не са от тази планета, но от други), и тях трябва да доведа; и ще чуят гласа Ми; и ще станат едно стадо с един пастир." Йоан 10: 16

„И други овце имам“ — завоалирано визира грешниците, съблазнените от лукавия, заблудените. Отклонилите се от пътят Господен.
„които не са от тая кошара“ — Не са едно цяло с Мене.
„и тях трябва да доведа“ — И те трябва да се обърнат към Мене. И те трябва да станат носители на любовта и светлината.
„и ще чуят гласа Ми;и ще станат едно стадо с един пастир“ — Ще заживеят по Божията воля( тъй е писано, тъй е предопределено). Ще станат едно цяло с Мене.

Правилно тълкувана и разбрана Библията донася ползи, но е важно да се осъзнае, че последното желание, което би имал Христос, е; да вършиш добрини от зор. Когато добрината е принудително наложена човек е овца, която трябва да стане праведна. Праведен се става чрез светли помисли и осъзнати действия. Иска се будно сърце и остър ум, за да се живее по Неговата воля. Грешката при повечето християни е, че през цялата седмица вършат злини. Зли помисли и лицемерни постъпки, в края на седмицита отиват в църквата да се покаят. Това е порочен кръг.