Цитирай Първоначално написано от shaunaa Виж мнението
random глупости
Оффф, приказваш ги едни. Знам, че няма смисъл да ти отговарям, но все пак ще го сторя.
Като за начало хората не искат да гледат и слушат как някой СИСТЕМНО бучи на близък техен човек, който е болен и явно му е трудно.
Друг "бонус" майката да се намеси е че явно не може да се живее нормално в една къща, където има виканици, скандали и т.н. Не е нужно крясъците да са 24/7, за да е дразнещо. Достатъчно е всяка вечер да слушаш истерии и е нормално да ти дойде нанагоре.

Мога да се съглася, че е embarassing майка ти да дойде, да се намесва, да те защитава. Но от майчина гледна точка е в реда на нещата. Може би по-редно би било тя след това да поговори със сина си как той търпи това нещо пред това да се намесва. От друга страна, замисли се, авторката не е нагла ли? Как може да не се чувства неудобно от това да крещи в чуждата къща, да обижда? Да го прави системно? Нека е права, ще има възможност да си каже гледната точка при разговора с родителите.

Ще ти кажа аз нещо. 6-ти клас дружах с едно момиче, с което само разправии, ама аз тогава бях много мекушава и абсолютно всеки и най-вече тя ми се качваха на главата. Майка виждаше всичко това, но никога не се намеси. Чак след като скъсах с приятелката ми казваше "Тази май много те нервираше, а", "Големи драми бяха с тая Грета", "Много те нараняваше" и т.н. Да ти кажа, не е приятно и това усещане. Да знаеш, че са виждали как се гърчиш, ама да не са ти помогнали. Не казвам да ми оправя мойте бакии, ама да говори поне с мен да се държа по-достойно и да не се оставям.

Такива ми ти. Тази майка много обича сина си. Загрижена е. Нормално да не иска да седи безразлична, докато няквко момиче словесно го разфасова.
Да, отделен е въпросът, че на момчето едва ли му е станало приятно от тая намеса. Засрамващо е.