- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Хора, какво се случва.
Ам, ако трябва да бъда честен не знам от къде да започна с това писание и като цяло самата му идея или самите му идеи , щото не е една. Първо да кажа , че нямо много много общо с любовта, макар че де да знам - може и да има.
На 17 години съм, момче. чета форума от много време наред с всичките глупости, а тука те не са малко, и ми направи впечатление ,че има някои доста добри изказвания по дадени теми от мои връстници. но сега да ви кажа за мене - нормално 17 годишно момче съм, занимавам се с изкуство - там намирам смисълът на съществуването си, като цяло това е моя отдушник за всичките ми несгоди. ако трябва да бъда честен , в средата , в която се намирам го раздавам нещо като плейбой непукист, но това за мен е по - доброто решение за самото ми социално положение в момента. и тука идва една от идеите на това писание.
не знам защо е така, това не е само в българия, имал съм възможността и по света да наблюдавам нашето съвременно тинейджърско поколение и всичката пумия около него и си задавам въпроса какво се случва?!? децата , да - децата - ние сме все още деца, пият много, пушат много от ВСИЧКО, друсат се, чукат се с който им скимне!?!? защо по дяволите е така? не може ли да живееме един нормален живот изпълнен с щастие? комплексите ли си избиват по тоя начин - с алкохола. не можете да си представите на какви ситуации съм бил свидетел - толкова да се напиеш че да припаднеш и най тъпото е че след тая случка пак се повтара и отново и отново? от какъв зор пушат по дяволите? не знам..... всичкото това около мене просто ме побърква. от къде идва сичката тая завист у нас? тая злоба - че днеска съм дожъл с някоя хубава риза , а ти със мизерна тениска и от най - добри приятели вече не може да ме гледа в очите и му е егати трудното да говори?!? защо вече абсолютно всичко и всеки (момчетата) се стараят само за бройката вместо към истинска и искрена обич - нещо , от което по велико този свят не знае? а отиваш при едно невинно момиче , минаваш я и после се правиш на големия играч, дори и не я поздравяваш вече. омръзна ми около мене идиотите да ги слушам колко му било спешно токато направел 17 години да се изке*ал, да топне чушлето и т.н. имам чувството че само за това идват на училище. сега е сезона на лагерите - леле мале какви мизерии ставаха.... разбирате ли - питам се защо по дяволите е така. може би съм по - чувствителна натура , ама такива гледки ме травмират под съзнателно. и защо го правиш - за да се направиш на оборотен и така нататъка. вече да си нямаш гадже е един вид грях, нещо забранено. такива едни измислени, безпочвени стереотипи са се наложили в тия среди, че просто нямам думи. има толкова хубави неща .... сега гледахме 8 мите класове ........ окаяна работа..... некаква я хванали на лагера трима по нейто желание .. сещате се. защо по дяволите е така ??????? тия около мене постоянно ме питат "кога ше си хванеш некоя, кога,кога". ми просто не искам. искам да си изживея интересите пълноценно на тая възраст. тепърва ще се социализирам с противоположния пол.друг е въпроса че затова и си изкарах имиджа на женкарче - за да не съм с някой, но това го права само за да не ме мислятза задръстен и така нататъка.
интересно ми е да чуя мненията ви по отношение писаното по горе . ако ви се чете и няма какво да правите - хвърлете поглед, иначе пак може да хвърлите. но аз дори няма да си правя и труда да го прочета втори път , да го редактирам от грешките си.
тия си мисли съм ги споделял и с други, след което въпроса беше - гей ли си. за да не ме питате - не съм.
Еми бая си прав, доста съм съгласен. И според мен идиотите ни заливат и стават все повече. Понеже имам късмета да съм видял доста от чуждите страни в Европа и то по доста пъти, мога да ти кажа че и там има нещо такова, НО е в много по-малка степен.
Не знам какъв олигофрен трябва да си, за да ти е мечтата в продължение на години да отидеш на балната си вечер и единствената ти цел е в 4 часа следобед да падаш от масите, докато банда гнусни мангали ти свирят под краката. След тва около 6 вече си тотално неадекватен, изповръщаш си червата, идва линейката и откарваш цяла нощ да ти ръгат едни тръби в гъза и в устата, за да те промият. Тва е някакво мега-изкривено разбиране за забавление, не знам дали само аз се чувствам така. Дано не. Изобщо е лошо като не се чувстваш на мястото си, както като гледам е при тебе.
Съветът ми към теб е да имаш смелостта да потърсиш промяната както намериш за добре-в чужбина, друга компания(много трудно е да намериш изцяло свестни хора, без да се отъркаш в идиотите).
На 16 съм и съм напълно съгласен с теб. Единствено аз от приятелите ми се държа с уважение и респект към момичетата... а нон стоп ям ебавки, че си нямам гадже и тем подобно... но как да им обсяни човек, че не гледам на момичетата като играчки а търся нещо истинско... ама не тва е гейско според тях. Според мен това изобщо не е нормално... но как да се справиш след като си заобиколен от идиоти с които не можеш да си кажеш 2 приказки![]()
Съгласна съм с теб
Не знам вече накъде отива този свят.
Не знам какво друго да кажа
То ти каза всичко
Ако обичаш някой, заради красотата му, не е любов, а желание!! Ако обичаш някой, заради интелигентността му, не е любов, а възхищение!! Ако обичаш някой, защото е богат, не е любов, а интерес!! Ако обичаш някой и не знаеш защо... това е любов... трябва да знаеш да обичаш без да губиш нищо в замяна...
Първо искам само да кажа: Уал! Нацелил си всичко! Според мен както ти спомена по-горе в темата си, просто идиотите ставам все повече и повече, започват да доминират и някак се налагат над останалото общество като изкарват поведението си "нормално". И хората все повече и повече свикват с тях, с този начин на живот... този МИЗЕРЕН начин на живот и спира да им прави впечатление, а някои, без да се усетят, или пък нарочно, се присламчват към тях и стават същите, увеличавай мнозинството от хора, които не знаят как да живеят живота си. Добре, хубаво, събери се с приятели, добре, пийнете малко щом толкова искате, но... Защо при днешните тийнейджъри всичко е по-много! Няма граници, няма самоуважение, няма самоконтрол, няма нищо... истинско?
... Та за да изясня какво исках да кажа с всичките тия думи: хората свикнаха с идиотите, защото просто в действителност станаха повече от нормалните хора и се наложиха в обществото, превръщайки следващите поколения все по-големи дебили без капчица морал и ценности в живота си ;х
Нда. Аз с такива хора не дружа и много се радвам, че съм попаднала в подходяща среда. Но ми се е случвало примерно за рождения ми ден мин година бях с едни приятелки и ме пита една "а напихте ли се?" "ъ, не" "тогава не ви е било забавно начи" и аз утф? откога единственият начин да се забавляваш стана това да се напиваш на мотика и да се се ебеш с всеки =.= и аз като не се друсам и не ходя по дискотеки и не въртя по 5-ма наведнъж и не знам какво още за други съм смотана... ми нека съм смотана.. имам си приятел, имам си прекрасни другарчета, рисувам си, забавлявам се и всичко ми е екстра... Наричали са ме и странна и не знам и аз още каква... предпочитам да съм странна, отколкото като всяка втора ограничена тиква на моята възраст или под моята...
nigga stole my bike
Както казва един приятел на майтап:"Аз мога да пия и без да се забавлявам!"![]()
Много съм съгласна с нещата, които казваш. Предполагам учиш в училище за изкуства? би трябвало да си разбрал, защо е завистта у хората около теб. За пушенето мога само да кажа, че е един вид отдушник - ако не го правиш за гъзарията разбира се. За пиенето на децата и аз се чудя, защо разни пиклета се напиват... е разбира се стигнах до извода, че го правят, за да са по-интересни и после да се фукат как са се натряскали като свине и с кой са се изебали в кенефа на дискотеката (примерно). Това за гаджетата също ми е много интересна тема - един вид никой човек не е пълноценен без да си има гадже. Което е неизмерно глупаво. Ето примерно както теб те карат да си хващаш гадже, а ти се правиш на женкар, за да не те помислят за смотан. С тези изречения, макар и простичко казани, казваш предостатъчно, за това какви са днешните деца. Очевидно е модерно да си сменил поне 5 гаджета до възраст 16 и ако може да си спал с 3 от тях. Естествено и да разкажеш на всеослушание за половия си живот.
А това дали си гей е глупаво, забелязала съм у момченцата на твоята възраст, че са по-женствени и нежни от момичетата. Разбират повече от мода, бръснат си краката - изобщо изпедерастена работа. (Не казвам, че хигиената и това да се обличаш хубаво и чистичко е лошо, да не ме разберете погрешно). Радвам се, че има хора, които да мисли по този начин. Да се не надяваш, че има нормални хора.
Последно редактирано от Luidgie : 08-23-2012 на 00:10
"Слънце грее, птички пеят
Пръски мозък се сивеят
В полето сред житата някому стърчат краката
Спи детенце, спи си сладко
взрив побърка твоя татко... "
На 19 съм,ако е от значение.Гледам,че другите си пишат годините затова и аз да си кажаПо света винаги е имало и ще има простотия и морал,който е извън възприятието на нашите благоприлични норми.Но това е необходимо зло.Знаеш ли защо?Ако го нямаше,нямаше да изпъкват хора като теб.С помощта на всичката тази помия се раждат и хора,които гледат по-далече от носа си и си казват "Аз няма да съм поредния от масата,ще бъда различен!".И т.н и т.н.Много мога да напиша тук,но вече много ми се спи и загубвам дар слово.Ако ми дойде музата тея дни,ще се разпиша по-подробно.Тук ти казвам същността на моята гледна точка.
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!
Много се радвам как мислиш.Но трябва да приемем факта,че просто е така.Ужасно е,но сме безсилни.Така е било писано да бъде.Надявам се да е написано някъде и да се оправят тези неща.Наистина поздравявам те.Абе пълни простащини се случват навсякъде по света.
Имам един отговор на въпроса ти защо?За да се запази балансът във Вселената.21 век.Разполагаме с най-напредналата техника досега.Отриваме нови и нови неща.Абе изобщо век на големи научни открития.Много интилигентни хора се изявяват и предлагат нови и нови идеи за подобряването здравеопазването,на околната среда и т.н.Опитвам се да се сетя още нещо хубаво на тоя свят,но май не мога.Та това са все добри неща.За да се запази балансът,разбира се,трябва да ги има и тези неща.Може би ви се струва,че няма баланс,но това не е така.Балансът винаги го е имал и ще го има.Но знай.Ако ги няма тези безумия,които си написал в началото,то тогава ще се появи ново нещо,което пак да поддържа баланса.Поне аз така мисля.Май малко прекалих с прословутият баланс.Моля ви,не ме критикувайте много.
Чувството за мярка отдавна го няма сред повечето хора и главно сред по-младите. И не, не става въпрос само за мярка на пиене, изобщо такова нещо като възпитание, морал, приятелство и т.н. останаха на доста заден план. Жалка картинка от всякъде. Случи ми се да се намирам между двете крайности - от една страна бяха идиотите, за които ти пишеш, от друга - хората, с които си общувам с удоволствие, разликата е толкова покъртителна и очеизбождаща, че няма как да не се запиташ на къде отиваме с всичко това. Не знам, надявам се темповете, с които простащината се разраства да намалеят поне, то е ясно, че няма да изчезнат, че не искам един ден децата ми да са заплашени от сблъсък с подобна епидемия.
Няма какво да мислите така е станало...няма да се промени поне в близкото бъдеще..по тая тема колкото и да говорите само ще си хабите времето няма обяснение защо е така ПРОСТО Е...
Yo,
нарича се посредственост и липса на интереси.какво се случва?!?
Няма как да разберешзанимавам се с изкуство
Както и те :там намирам смисълът на съществуването си
Нарича се социална реализация, или поне за тях това е нещото, което ги кара да се чувстват успели. Пак казвам - няма да разбереш. И аз не го разбирам. Доста хора не го разбират, особено онези, чието IQ не е под средното. Но е факт. Радва ги вниманието на околните, топли ги да се чувстват харесвани, популярни, респектиращи, заможни, оригинални и бла-бла-бла. Просто приеми нещата такива, каквито са, и продължавай напред. Никой не е казал, че такива индивиди трябва да са част от живота ти.пият много, пушат много от ВСИЧКО, друсат се, чукат се с който им скимне!?!?
Общо взето още около 14-15-годишна премахнах всякакви такива от моя кръг. Тъй че не мога да се оплача. Да правят, каквото искат. Общо взето, ако ще говорим специално за в тази възраст - проблемът им е, че карат пубертет. Нататък вече изглежда жалко.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Просто при някои хора егоизмът надделява, единственото за което се инетерсуват е това какво искат и какво би им донесло удоволствие. Не мислят в дългосрочен план, не мислят за бъдещето си и как сегашните им действия имат ефект върху целият им живот. За съжаление много от тези хора които ти си описал не се променят с времето а си остават на този хал.
Тези хора са идиоти,а това вече е станало общество вече всеки трябва да е такъв за да се ''впише''. Такива хора не мислят за нищо освен за себе си нито пък за действията си или как ще се развиват за в бъдеще.
Айде опитай пак, а ? Почти няма тийнейджър, който да не е минал през това. Като цяло, обкръжението ми, което е минало през това също, резултатите са следните - трима човека в кеймбридж, останалите също имат някакво адекватно развитие.
Не съгласна да осъждате онзи тип хора, които са сега под прицел. Не съм съгласна да се дистанцирате от тях в тази тема, сякаш ги гледате от високо.
Част от вас съм сигурна, че изобщо нямат основание да коментират тази тема.
Само ще ви кажа, че когато не сте го докоснали, когато не сте били в тяхното нещастие/тяхната ситуация - не е коректно да коментирате.
Тези хора не живеят по-лошо и по-безсмислено от вас. На пръв поглед може да ви изглежда така, но и те се занимават с други неща, и те имат проблеми вкъщи, и те си имат живот и т.н.
Избиване на комплекси е да ги гледате, да се дистанцирате от тях, и да казвате - това е лошо, без да се замисляте дали не е преходно, или дали не е необходимо.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
YOLO
Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО
Първоначално написано от TykaSePisheNick
Добре разсъждаваш и съм наистина съгласна с теб. Светът отива на някъде, само се надявам и да има връщане, и нещата да се оправят. Всичките тия неща ги има при тийнейджърите, да. Но чувството за мярка , а като цяло моралните ценности също липсват при доста голяма част от хората, не само деца и юноши, но и възрастни. Някак света се превръща в озлобен, въпреки 21 век да е век на великите открития, с които наистина трябва да се гордеем. Всичкото това е факт и ние няма как да го променим. Нужно е да приемем това и да се пазим, за да не паднем и малките хора останали такива, вдън земя.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Защо злобата и "великите открития" ги назоваваш като несъвместими понятия ? Кои велики открития визираш ? Кое за теб е велико откритие, какво е велико ?
Защо мислиш, че злоба не е имало през последните векове, ами на какво се държат постоянните войни, като гледаш 2000г. назад във времето? Не знам защо се втелясвате с тая злоба, като винаги е било така.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Гледай себе си мамка му...
Ей много се дразня, когато някой на нашата възраст тръгне да коментира колко са изпаднали всички около него и колко той е различен, специален и морално извисен. Живей си живота, гледай си интересите, занимавай се с каквото искаш, няма да се харесаш много на хората като ги съдиш. Отгоре на всичко слагаш една толкова голяма група хора под общ знаменател, а аз лично познавам много връстници, които наистина са поели нещата в свои ръце и взимат правилни решения. И бтв колкото и да не ти се вярва, и на майка ти и баща ти наборите са пиели, пушели и са правели безразборен секс, и то специално, за да се впишат. Такива хора винаги ще има, гледай накрая ти да не излезеш огорчен от живота песимист, защото това е също толкова тъжно, колкото ситуациите, които ти описа.
I'm yours.