Първоначално написано от
NambyPamby
Леснопостижимо? Парите изтичат през пръстите, пък ако ти ги дават мама и татко - съвсем. Може цял месец да съм си скъсвала задника от работа и да знам колко трудно съм си спечелила парите, но това не ми пречи същата вечер да изляза и да профукам голяма част от тях. 350 лева нищо не са, не че нещо. Има толкова много български семейства, на които семейния бюджет им се крепи на къде-къде по-малки заплати, но де факто просто са мизерни пари тва. Нали виждам кво става в края на месеца ориентировъчно като сумирам кво съм пазарувала за вкъщи - говорим за храна, месо, яйца, съвсем основни хранителни продукти и разни хигиенни като пастата за зъби например.
Честно, хич не ми дреме кой какво прави, кога пие, за какво си харчи парите, еснафско ми се струва да гледам в чуждата паница по тоя начин и да цъкам с език. И да, "долен" ставаш, когато спреш да си Човек и се превърнеш в човече. Има маса долни хора, дето през живота си не са близвали концентрат, нито са дърпали цигара, камо ли за нещо по-силно. И тия даже са ми по-противни, отколкото алкохолиците и наркоманите, щото вечно четат морал, вечно онеправдани, вечно мрънкащи. Като теб, авторе. Спокойно, мойто момче, ти си много високо извисен Ентелектуално, морално, емоционално, най-вече - правописно и пунктуационно, но въпреки това носиш типично българската черта да си "на всяка манджа мерудия" и да си сляп за наистина талантливите, млади, амбициозни хора, да гледаш като цяло по някъв позитивен начин на живота, вместо това упорито си издирваш някакви хора, които в момента се намират в емоционално нестабилен период(за по-кратко му викат пубертет), не знаят накъде да поемат и търсят себе си, и чоплиш ли, чоплиш, и плюеш ли, плюеш. Наистина много ме кефиш. Претендираш, че си нещо повече от този и онзи, ясно, бориш се и ти за някво място под слънцето, ама... не осъзнаваш ли колко си жалък? Наистина си жалък. Мрънкаш и търсиш съчувствие и съпричастност от някакви непознати във форум, просто щото те мързи да се стегнеш и да се социализираш малко. И около мен е имало и винаги има някакви хора, които ми бъркат в здравето, но успешно ги игнорирам, вместо да се занимавам с глупости, и си намирам такива, които да ме карат да се усмихвам. Обикновено такива мрънкащи, вечно недоволни, вечно скандализирани от някого и нещо си, съм забелязала, че са някакви социопати. Пасивно-агресивни такива, с никого не могат да завържат лафче, бирата нямат с кого да си пият, дето се вика, няма и с кого да се скарат, целия свят им е виновен, пък всъщност той светът е отворен към тях, много даже, просто те са решили, че им е по оферта да го играят мъченици.
Баси, колко съм добра днес. Получи даже неотменимата екстра във форумното пространство да пуснеш тема и освен да ти насипят, да ти направят психологически профил.