- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Помощ !@№!@$@№$
Градивна критика,придружена от ирония,дори и сарказъм.Смята,че казването на истината с някоя и друга грубост е мотиватор за вземане в ръце.Демек,че ще си кажеш "Аз не съм жалък смешен палячо,дай да видя за к'во иде реч и да направя нещо по въпроса".
ПС:А друг е въпросът какво разбираш под "градивна критика",макар че аз без да исках ти обясних в един от постовете си.
1.Съвсем вярно.Иска да каже,че едно е да изпитваш уважение заради някакви качества,а съвсем друго да гледаш на човека като на бъдещ емоционален и сексуален партньор.Демек-не е в реда на нещата да искаш второто.
2.Е,тук епитетът с идиотът е излишен,но в другото има много истина.Ако всички ти бяхме казала да ровиш под кол и въже,за да установиш контакт с нея,вероятно изведнъж щеше да пееш друга песен и да забравиш колко искаш да я "забравиш"...С две думи-не можеш да си отстояваш принципите,което отново не се харесва на момичетата.
Самоцитирам се:"Щом си пуснал тема,значи трябва да си готов да чуеш и различни гледни точки и да приемеш в известна степен и различните мнения.Иначе на всеки малко или много му пука,недей да си кривиш душата.Важното е да възприемеш положителната от всяка критика,която отнасяш и да прецениш доколко нещо в нея би било градивно за теб.
И още веднъж: "1.Връзването за най-малката дума на някой непознат,показва,че вътрешно си несигурен в себе си,качествата си и нещо в самочувствието ти куца.Да,дотук пак ще кажеш,че няма общо с темата ти.А всъщност има,и то много.Жените не харесват неуверени и несигурни мъже с повече комплекси от тях самите.Това е в твой минус,когато си търсиш приятелка.
2.Не виждам нищо лошо в това да ти кажат,че не намират поведението ти за нормално.Осъзнаването на проблема е първата стъпка към разрешаването му.Различните мнения и гледни точки са точно пътят към осъзнаване на проблема.Когато доста хора,някои по-големи и по-зрели от теб,ти кажат едно и също,трябва малко да се позамислиш дали не са прави.И тук идва втора стъпка-приемане на проблема.А,без да носиш на градивна критика,няма как да стане.
Всичко това е свързано с разрешаването на проблема ти.Но ти не гледаш в по-дълбокия смисъл на думите.Всичко е навързано-променяш нагласите си и разбиранията си,а оттам и се разрешава проблемът ти.Не е като рецепта при доктора-пиеш това и това и след седмица нищо ти няма.Тук се касае за много по-задълбочени неща."
Всичко останало е провокирано от теб самия и нещата,с които си противоречиш.И да,нападките уж не ти помагат особено,ама няма смисъл да се занимавам по-подробно,защото едва ли ще ме разбереш...Но ще ти кажа само,че ако знаеш какво искаш и имаш изградено мнение и позиции по въпроса,те щяха даже да ти бъдат стимулатор да убедиш някого в правотата на думите.Дори да не го постигнеш,това е достатъчно удовлетворение,че за пореден път си убедил самия себе си...
Последно редактирано от PyCoKoCkA93 : 08-26-2012 на 17:37
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!