.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13

Тема: ММА

ММА

заблуда е, че ММА е "бой без правила"... но искам да попитам какви точно са правилата, какви са техниките и захватите, които бойците използват и т.нат. .... напр. последния ММА бой, в който участва Любо Чука накрая му присъдиха победа, заради някакъф ключ, който направил на противника.. но не съм много наясно с тези захвати, пък обичам да гледам ММА, затова има ли някой който да ми даде линк за да разбирам какво правят, а не само да гледам как се млатят..

За мен т'ва е пълна тъпотия . По добре такуондо ,карате, самбо или джудо отколото тази тъпотия
    Nver walk alone Take Glock 17

Повече от фен Аватара на stynioo
    Град
    Sofiq
    Цитирай Първоначално написано от magnum1 Виж мнението
    За мен т'ва е пълна тъпотия . По добре такуондо ,карате, самбо или джудо отколото тази тъпотия
    За мен по-добре ММА .. другите са пълни глупости.

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    MMA = пернишка дискотека пренесена на ринга

Мега фен Аватара на awerw
    Град
    у ТилиЛеЙската г0рА
    to v bg mu vikat svoboden boi, ama ne si e taka, mislq 4e bqha zabraneni udarite s lakut, no sum vijdal puk da se udrqt s kolena, potursi malko
    sapphire5

lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?
    miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek

Супер фен Аватара на bathory
    Град
    У Цецови..
    Цитирай Първоначално написано от dimitar_ak Виж мнението
    Важна подробност - забранено е използването на винкели и всякакви екстри от железарията.. )
    Pain is inevitable. Suffering is optional.

Мега фен Аватара на ZipFail
    СЪДИЙСТВО:
    Мачовете по ММА ще бъдат съдийствани от трима ( 3 ) съдии. Един на ринга и двама отстрани на ринга. Системата за точкуване е следната:
    10-10 когато и двамата играчи се представят еднакво;
    10- 9 при малка разлика ( добри атаки, агресивност, добра защтита);
    10- 8 видима разлика в действията ( нок даун, почти завършени ключ или душене);
    10-7 очевидна разлика (няколко нок дауна);
    10-6 безспорна разлика;

НАЧИНИ ЗА ПОБЕДА:
    Нок аут, събмишън ( подчиняване чрез ключ или душене ), отказване на един от играчите, хвърлена кърпа от ъгъла на ринга, съдийско решение и дисквалификация.При сериозен удар съдията има право да спре срещата да изброи до 8 и да продължи срещата или да я прекъсне.

ЗАБРАНЕНИ ТЕХНИКИ:
    Удари с глава, удари с лакти, удари по тила и в гръбнака на противника, удари в слабините. Бъркане в очите и в устата, захващане на пръстите(късането на хват посредством захващане и извиване на пръстите на ръката на противника. Позволено е захващането на поне 4 пръста едновременно и на едната ръка а не 2 по 2 на двете ръце). Драскане с нокти, захващане на кожата, хапане, бъркане в уши, нос, очи. Използване на въжетата и захващане на дрехите на противника. Ако боецът носи борцовки или самбовки, същият няма право да нанася ритници в главата на своя противник. Умишлено хвърляне на противника на глава. Изхвърляне на противника извън ринга. До 18 години във стойка нямат право на колена - а в партер са забранени ударите(само граплинг) за участници над 18 год.отново няма да има колена в главата от стойка а във партер няма никакви колена и няма удари в главата (само по трупа)

СЛУЧАИ НА ДИСКВАЛИФИКАЦИЯ:
    Лошо поведение спрямо съдия, играч ( опонент ) или публика. Неспортсменско поведение. Фалове и неспазване на правилата. Играч може да бъде дисквалифициран и в случай че неговият треньор или член на неговия екип се държи против правилника на състезанието. При нагласен мач и двамата състезатели ще бъдат дисквалифицирани.

Цитирай Първоначално написано от magnum1 Виж мнението
    На същото мнение съм.

Повече от фен
    напротив,ММА е правилник в който проличава кой колко струва,независимо от стила..ММА не е бойно изкуство,а универсален правилник,иделен да се реши вечния спор кой е по по най ..а за правилника има доста ММА правилници
    вълк или куче,свободен или на верига..? въпрос на личен избор..

Голям фен Аватара на bReAk3R
    Град
    DirtyLand
    Питай Азис
    FACEBOOK - Най-добрия начин FACE да не види BOOK дълго време :> ;dd

Мега фен Аватара на awerw
    Град
    у ТилиЛеЙската г0рА
    Цитирай Първоначално написано от bReAk3R Виж мнението
    Питай Азис
    аххх ем ем ей
    sapphire5

lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?
    miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от baretka_7 Виж мнението
    има ли някой който да ми даде линк за да разбирам какво правят, а не само да гледам как се млатят..
    Бийте се! Счупете си кратуните!!!

Цитирай Първоначално написано от dimitar_ak Виж мнението
    В Бъглария е така.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си