Разтърсих се из форума, но не намерих подобна тема, а въпросът е ... да кажем, че точно в този момент е доста разпространен Ваканцията почти приключи, повечето започваме университет .. голяма част от нас - в друга страна.
С приятеля ми сме заедно от 2 години, връзката ни е сериозна, никога не съм се чувствала толкова близка и спокойна около някой друг. Почти като семейство ми е. И двамата сме приети в университети и практически ще учим на противоположните краища на света ... специалностите ни са доста натоварващи и изключват възможността да пътуваме често, а отделно нямаме и финансовата възможност.
Какво бихте направили вие в подобна ситуация?
Вариант ли е връзката от разстояние, при положение, че можете да се виждате единствено лятото в България? (и то, ако и двамата се върнете) ..
Какво става с двойките в нашето положение?
Кога трябва да се разделите - непосредствено преди заминаването или?
А какво мислите за раздялата преди колеж/университет и събирането след това? Ако подържате контакт през цялото време(телефон, скайп и тн), но не сте "заедно", възможно ли е да се съберете след 4те години следване, ако искрата още я има или е твърде наивно и идеалистично като идея?
Не търся съвет, колкото нещо, което да ме обнадежди. Изобщо, споделяйте всякакви мнения, коментари и истории