Здравейте!
Когато се върнах в България ми направи впечатление как просто всичко се разпада. Детските градинки са непотдържани, улиците са мръсни, парковете не приличат на нищо, пълно е с бездомни хора и най-вече хората не са информирани. Не знаят правата си, не знаят как да се грижат правилно за себе си и околната среда. Скоро се връщам в Холандия, но не искам да оставя родината си да деградира. Искам да променя нещо и за това ще ми е нужна вашата помощ. Моля модераторите да не трият тази тема, понеже това е шанс да подобрим състоянието си и ще са радвам даже, ако Teenproblem бъдат наши помощници в тази инициатива.
Наскоро слушах едно радио, което се предава от Мемфис и там вместо реклами пускат едни блокчета със съвети от типа, знаете ли, че шанса едно дете да стане професионален голфър е 1 на 10,000, а шансът да страда от астма е 1 на 100 и после ти дават съвет как да предпазиш детето си от това да получава пристъпи и да направиш живота му по-лек.
Примерно един мъж вижда мечка в гората и тя му казва не пуши, понеже можеш да направиш пожар и човека звъни на банката и ги моли да го спонсорират да монтира пръскачки из цялата гора, за да я предпази от пожар и те му се изсмиват и му затварят телефона. Това ме наведе на мисълта, че толкова време чакахме някой друг да ни оправи полужението, но ако искаш нещо направи си го сам и не чакай другите.
Идеята ми е да направим един сайт в който да се пишат статии на интересни теми, за неща, които не много хора знаят, а са важни. Би било много полезно за хората и би им помогнало. Теми от типа на здраве, спорт, околна среда, рециклиране, кариери, как да постигнеш целите си, стимул да се развиваш. Целта ми е след време да съберем достатъчно хора, за да можем да правим кампании за едно по-добро бъдеще. Да се съберем и да почистим някоя градинка, да нахраним бездомните кучета и да ги заведем на кастрация (за бездомни е безплатна), да си дадем старите дрехи на бащите ни на някой бездомник, за да му е топло през зимата. Все добри неща, които не изискват средства, а само малко желание да направиш добро. Наистина искам да променя нящо в тази държава, или ако не нея, то поне малка частичка от хората. И един човек да стане добър и да направи добро и той да направи още един човек такъв като него това е достатъчно, понеже от там тръгва една верижна реакция. Искам хората да се събудят и да ми помогнат да направим тази държава едно по-хубаво място за живеене. Място, където с радост да отглеждаме децата си.
Ще се радвам, ако вие, както и екипа на Teenproblem ми помогнете в тази инициатива.
Всеки, който с радост би се захванал да участва с някоя добра дейност или изявява желание да напише някоя интересна статия, която би заинтересувала и помогнала на хората е добре дошъл да ми прати имейл на адрес: boryana-tencheva@hotmail.com или да ми пише тук или на лично съобщение.
Няма да ви лъжа,в момента не мога да си позволя да плащам на хората, които пишат статии или ми помагат, но след време и това ще стане. Надявам се, че като за начало това, че правите добро ще е достатъчен стимул, а след време като сайта се развие ще имаме приходи, които с радост ще ви давам, като благодарност.
Ако сме сами сме слаби, но заедно можем да преборим всичко!