Имам си приятел от 9 месеца..9-те най- прекрасни месеца от живота ми .Никога не съм се чувствала по-щастлива.Преди известно време се запознах с едно момче,който изпитва чувства към мен.Обяснила съм му,че между нас никога няма да се получи,че мога да му дам единствено приятелството му и нищо повече и той беше съгласен.Говорихме си,излизали сме доста често-сами и в присъствието на други хора и той се държеше с мен само като приятел,никога не е показвал,че още изпитва симпатии към мен.За последните 2 месеца,започнах да му се доверявам много,чувствах го много близък,знаех,че ако му споделя нещо,че ме разбере напълно и ще ми даде съвет...
Но през последната седмица започна да се променя...Говори ми как той е човекът за мен,че ме обича и че няма да се спре докато не бъда негова,че аз съм ''личното му слънце,и жадува за целувките и прегръдките ми''.Обясних му отново,че съм влюбена и никога няма да направя нещо,за да нараня приятеля ми,а и не изпитвам никакви чувства към него,но той продължава.....започна да се опитва по-всякакъв начин да ме раздели с приятеля ми.Говори ми как той не е за мен,че може да ми предложи много повече,настройва ме срещу него..Естествено,нищо от това,което може да ми каже ще промени нещата..Даже приятеля ми се опита да поговори с него,но в крайна сметка не постигна голям ефект.
Не знам какво повече да направя,очевидно думите ми не му влияят,не може да си избие от главата,че няма НИКОГА да бъда с него.Не искам да го губя като приятел,но не мога да понасям постоянните му интриги.
Въпросът ми е как да му дам окончателно да разбере,че няма да бъда с него,но все пак да го запазя като приятел?