.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Несигурна съм

Здравейте! На 15 години съм и мога да кажа, че доста момчета ми обръщат внимание, но досега съм нямала гадже. Винаги след като си пиша с момче и той поиска да излезем , започвам да се притеснявам и си казвам, че не го харесвам и им отказвам Не знам според вас малка ли съм за гадже и нормално ли е винаги да се страхувам, че ако излезем заедно няма да намерим общи приказки и нищо няма да се получи ?

Супер фен Аватара на filmimilmi
    Съвсем реалистично е да се чувстваш малка. Просто още не ти се излиза с момчета. Отложи гаджетата за догодина.

Мега фен Аватара на Anichkaxxwee
    Град
    Бургас
    Щом мислиш, че си малка, недей да си търсиш гадже
    Ако обичаш някой, заради красотата му, не е любов, а желание!! Ако обичаш някой, заради интелигентността му, не е любов, а възхищение!! Ако обичаш някой, защото е богат, не е любов, а интерес!! Ако обичаш някой и не знаеш защо... това е любов... трябва да знаеш да обичаш без да губиш нищо в замяна...

Повече от фен Аватара на thelover3
    Ем не знам, според мен на 15 не си малка, но всеки се развива различно.
    Ти сама си го каза - несигурна си.
    Излез с някое, не е толкова сложно, говорете си на общи теми в началото, опознайте се и така.

Мега фен Аватара на xXxPETYAxXx
    Цитирай Първоначално написано от Envyy Виж мнението
    мога да кажа, че доста момчета ми обръщат внимание, но досега съм нямала гадже. Винаги след като си пиша с момче и той поиска да излезем , започвам да се притеснявам и си казвам, че не го харесвам и им отказвам
    1.Само момчета от нета ли ти "обръщат внимание"?
    2.Ако излезеш с някой, това не значи, че ще станете гаджета!

На години не си малка, но щом самата ти не се чувстваш готова за това, значи си малка!

Голям фен Аватара на EternalDream
    Наистина, никъде не пише, че щом ще излезете ще станете гаджета. Защо пък да не се сприятелите? Нищо не губиш.

Супер фен Аватара на Wednesday666
    Не се чувстваш готова за гадже - това добре, всеки е различен.
    Но какво ти пречи да излезеш с някого ей така, за по едно кафе, приятелски?
    Не ги режи, по-добре им казвай, че искаш да сте само приятели и си излизай, няма лошо в това.

Супер фен Аватара на пAteNцЕ
    Сама си копаеш дупката на самотността.От една страна не можеш да тръгнеш с някой случаен,от друга пък срама ти и действията ти сама те възпират да откриеш любовта и да се влюбиш.
    Сама си го правиш

Голям фен Аватара на Psyko Nuts
    Не си малка за гадже, но за секс можеш да изчакаш. И щом си несигурна, тогава изчакай още малко.

Голям фен Аватара на PLEYGIRL
    Важното е да имаш вяра в себе си. Давай го по рисковано , няма опасност да ти се случи нещо. Просто действай. Не е нужно щом излезеш с някой да ходиш с него или нещо такова. Ако разговорът не потръгне и примерно нямате за какво да си говорите или той нещо не ти хареса винаги можеш да се измъкнеш. Казваш ,че трябва да свършиш нещо което майка ти примерно е казала и бягаш. Не е сложно. При мен този номер винаги върви..
    *Писателят Радичков казва: „Човекът представлява едно
    дълго изречение, написано с голяма любов и вдъхновение,
    но пълно с правописни грешки”.

Според мен не си малка, а си несигурна, както сама казваш и затова тръгваш да си търсиш извинения, че си малка, че не ги харесваш достатъчно, че ще е много сложно и т.н. и се отказваш. Естествено ниското ти самочувствие не е на съзнателна основа, а на подсъзнателна. Имаш ли някакви комплекси? Какво не харесваш в себе си? Какво би искала да проблениш в себе си? Направи си списък. Други хора карали ли са те да се чувстваш зле и не толкова добра, колкото останалите? Тези неща, които (евентуално) написа реални ли са? Т.е. само ти ли ги имаш или и другите момичета? Щом другите ги имат, какво те притеснява? Не си по-различна. Опитай се да откриеш кое точно те притеснява, каква "страшна" картина си представяш в главата като някой ти каже да излезеш с него на кафе? Обикновено първото нещо, най-очевидното е причината.
    Примерно: Едно момче ти казва "хайде днес на кафе". Ти започваш автоматично да си търсиш причини в подкрепа на това, че не е добра идея да излизаш с него. Примерно, че косата ти днес не е в перфектна форма, имаш пъпка по лицето, хубавите ти дрехи не са изпрани, домързява те изведнъж и т.н. Страхуваш се, че, ако не всичко е перфектно и както ти искаш той няма да те хареса, ще си мисли нещо лошо, и ти ще се почувстваш още по-зле и комплексирана от този факт и се опитваш да предотвратиш разочарованието от себе си предварително и затова подсъзнанието ти почва да търси причини, поради които да не излезеш. Мога да те успокоя, че това са НЕРЕАЛНИ мисли, въобръжение и нямат реално приложение. Знам, че едва ли ти изглежда така, тъй като сега го мислиш и го мислиш и се вглъбяваш, но реално е така. Нима той е перфектен, че да търси перфектното момиче? Нима останалите момичета са по-добри от теб? Какво чак толкова фатално ще стане, ако излезеш с него? Края на света ли идва? Не? Ами тогава какъв е проблема.
    Поставяй си цели, само така ще преудолееш проблема. Кажи си "Ако ще червен сняг да вали, каквото ще да става, аз ще изляза с него!".
    Надявам се да съм ти помогнала да помислиш върху проблема си, че не е реален и не си заслужава да губиш хубаво прекарано време заради една мисъл, която те тормози.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си