.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 53

Smile Моля ви за мнения относно гимназиите след седми клас :)

Здравейте , тази година ще бъда 7-ми клас и се чудя къде да уча. Скоро започваме даскало и знам , че може да казвате ,,мислиш отрано '' , ,,има време'' , но за мен е важно , защото това ще определя може би част от бъдещето ми . Та .. искам да уча в езиковите гимназии като 164 ИЕГ , Немските ( защото не знам коя от двете е по-добра) 1 или 2 АЕГ , 9 ФЕГ . Честно казано ако не успея да вляза в някой от езиковите си мисля за НТБГ , СМГ , НПМГ и съшо тази по туризъм. Моля някого да сподели мнение относно тези гимназии .. как е там , на ниво ли е ученето , добри ли са учителите , какви хора влизат там и така . Само да кажа не ми е проблем ученето така , че коментари от сорта ,, скъсват ти задника от учене '' не си ги спестявайте ;д . Много ще съм ви благодарна ако ме посъветвате

Цитирай Първоначално написано от prettymonster Виж мнението
    Здравейте , тази година ще бъда 7-ми клас и се чудя къде да уча. Скоро започваме даскало и знам , че може да казвате ,,мислиш отрано '' , ,,има време'' , но за мен е важно , защото това ще определя може би част от бъдещето ми . Та .. искам да уча в езиковите гимназии като 164 ИЕГ , Немските ( защото не знам коя от двете е по-добра) 1 или 2 АЕГ , 9 ФЕГ . Честно казано ако не успея да вляза в някой от езиковите си мисля за НТБГ , СМГ , НПМГ и съшо тази по туризъм. Моля някого да сподели мнение относно тези гимназии .. как е там , на ниво ли е ученето , добри ли са учителите , какви хора влизат там и така . Само да кажа не ми е проблем ученето така , че коментари от сорта ,, скъсват ти задника от учене '' не си ги спестявайте ;д . Много ще съм ви благодарна ако ме посъветвате
    Начи,аз тая година съм заек в 164...Отсега да знаеш,че ако не влезеш в тея елитните езикови,няма да влезеш и нито в НТБГ,още по-малко Смг Какво е нивото на обучение ще мога да кажа едва октомври Иначе,коя от 2те немски е по-добра...ъъ нз,но може би 1ва,нямам познати там...но би трябвало да е 1ва..те май и 2те нямаха места за 3то класиране..не помна :Д За 9 ФЕГ,добра е,имам познати там,обаче в сравнение с 91 и 164,определено изостава Смисъл такъв,научаваш френски и т.н.,но е лекооо наркоманско(макар че то сиг на всякде е тка :Д) и е добро,но можеш да влезеш и с пари (нз за кви суми става въпрос,но със сиг са големи ) Иначе познавам човек в 1 ИЕГ и тя е супер доволна,от учителите и т.н. няма оплаквания,но мое мнение все още нямам :д И искам само да ти кажа,че ако не знаеш английски на доста прилично ниво,просто не са насочвай към другите езикови...просто секи или почти секи там има мн добър английски,че някои и още 1 език ;дд и някак е кофти
    Такам да се върнем на немските гимназии..Баба ми страшно много държеше,ако ще е езикова да е 1ва немска..Сега не отричам нито предимствата на немската гимназия,нито ползите от немския Тя винаги е правила правилните избори,квото е казвала е ставало и т.н. и в момента тя смята,че съм направил грешка..И истината е,че и аз се съмнявам в правотата на решението си ноо вече няма връщане назад..това избрах,това направих..И се чувствам някак си,мн тъпо..исках да уча испански,ама немския е по-полезен :Д но да не задълбочавам,че тва е твойта тема ;дд .. Мисълта ми беше,много да внимаваш като избираш езиковите..за да не се озовеш в мойто положение... ии май е това ;дд

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от vladislavcheto Виж мнението
    Начи,аз тая година съм заек в 164...Отсега да знаеш,че ако не влезеш в тея елитните езикови,няма да влезеш и нито в НТБГ,още по-малко Смг Какво е нивото на обучение ще мога да кажа едва октомври Иначе,коя от 2те немски е по-добра...ъъ нз,но може би 1ва,нямам познати там...но би трябвало да е 1ва..те май и 2те нямаха места за 3то класиране..не помна :Д За 9 ФЕГ,добра е,имам познати там,обаче в сравнение с 91 и 164,определено изостава Смисъл такъв,научаваш френски и т.н.,но е лекооо наркоманско(макар че то сиг на всякде е тка :Д) и е добро,но можеш да влезеш и с пари (нз за кви суми става въпрос,но със сиг са големи ) Иначе познавам човек в 1 ИЕГ и тя е супер доволна,от учителите и т.н. няма оплаквания,но мое мнение все още нямам :д И искам само да ти кажа,че ако не знаеш английски на доста прилично ниво,просто не са насочвай към другите езикови...просто секи или почти секи там има мн добър английски,че някои и още 1 език ;дд и някак е кофти
    Такам да се върнем на немските гимназии..Баба ми страшно много държеше,ако ще е езикова да е 1ва немска..Сега не отричам нито предимствата на немската гимназия,нито ползите от немския Тя винаги е правила правилните избори,квото е казвала е ставало и т.н. и в момента тя смята,че съм направил грешка..И истината е,че и аз се съмнявам в правотата на решението си ноо вече няма връщане назад..това избрах,това направих..И се чувствам някак си,мн тъпо..исках да уча испански,ама немския е по-полезен :Д но да не задълбочавам,че тва е твойта тема ;дд .. Мисълта ми беше,много да внимаваш като избираш езиковите..за да не се озовеш в мойто положение... ии май е това ;дд

Има доста подвеждаща информация тук, направо да си кажем невярна. Кой ти каза, че ако не се класираш за езиковите, автоматично балът не ти достига и за СМГ и НТБГ? Паралелката с немски в СМГ не коментирам, там балът е наистина твърде висок, но в това училище има още цели 4 паралелки с английски, в които влизат И ученици, на които балът за езикова не е стигнал. Причината е в различното балообразуване. СМГ утроява оценката по математика и взима еднократно оценката по БЕЛ. Това значи, че човек с висока оценка по математика на изпита и не толкова добра по БЕЛ може преспокойно да си влезе в СМГ, а в същото време същите тези оценки да го оставят извън част езиковите и то с много. А в НТБГ в някои от специалностите минималните балове са чувствително по-ниски от тези в езиковите. Не е лошо човек преди да се изкаже, особено в теми за съвет и информация, да види официални файлове, цифрите в които показват всичко. Например на 2 класиране в НТБГ, специалност "Оперативно счетоводство" са влезли момчета с бал 29,76 , който не стига за нито една от упоменатите езикови и на второ класиране. Най-ниският бал за момче в езикова на второ класиране е някъде към 31,85 във френската. Така стоят нещата и на първо класиране. така стоят нещата и с момичетата. А в СМГ пък е имало свободни места чак и на 4 класиране.

Това с парите за влизане в 9 ФЕГ важи за всичките езикови. Връзкари има във всяка от тях.

^Колкото до правотата на твоето решение, не виждам за какво съжаляваш. Първо 164 ГПИЕ е несъмнено готино училище, а второ с бала, който беше написал преди време във форума, макар и висок, не би влязъл така или иначе в 91 НЕГ, нито на 1, нито на 2 класиране. Балът там за момчета гледам е слязъл до 34, 03. Живей си живота и се радвай на предстоящите 5 готини години в 164-то. Това не е заяждане , а констатация. Хората са го казали мъдро: Всяко зло за добро. Имам много приятели в 164 ГПИЕ и до един са доволни от избора си.

Към авторката: разгледай форума, има теми за всяко от тези училища и много такива, които сравняват плюсовете и минусите на 2 или 3 от тях едновременно. Прочети ги и извлечи от тях полезното за самата теб. Иначе всеки ще ти каже различни неща, като най-често ще се сбърка да хвали своето си даскало като най-доброто. Отговори си ти самата какъв език искаш да учиш, имаш ли планове да следваш един ден в чужбина и ако да - къде точно. Съобрази избора си на гимназия с плановете ти за бъдещето и с нагласите ти към тези езици, след което си постави за цел най-желаното училище, седни сериозно в 7 клас над учебниците, подготви се и изкарай изпитите с хубави оценки. После е повече от лесно. : ) Успех!

Аз мога да се изкажа само за 91 НЕГ от първо лице. В едни отношения си струва, в други е пълна боза. По едни предмети се учи сериозно, по други се минава съвсем по допирателната. Едни учители са готини и наистина те научават на нещо, други само отбиват номера. И така.
    Последно редактирано от irrationalDecision : 09-01-2012 на 21:44

Цитирай Първоначално написано от vladislavcheto Виж мнението
    Ами аз честно казано .. се бях насочила най-вече към испанската ... Между другото братовчедка ми влезе там и е доволна , но все пак аз си питам .. Английски знам на много добро ниво .. уча го частно и с английския нямам проблеми А иначе .. искам да знам и за другите гимназии , защото не се знае какво ще стане и ако не вляза в Испанската или в някоя друга просто да съм информирана за други добри възможности ;д А относно парите .. и връзките .. честно казано не бих влязла с пари Не е честно половината там да си късат задника от учене а аз давам некви пари и влизам ;х Ако ще уча в хубаво училище искам да знам , че съм си го заслужила и , че аз самата съм си го направила ако ме разбираш ;д

Цитирай Първоначално написано от irrationalDecision Виж мнението
    Има доста подвеждаща информация тук, направо да си кажем невярна. Кой ти каза, че ако не се класираш за езиковите, автоматично балът не ти достига и за СМГ и НТБГ? Паралелката с немски в СМГ не коментирам, там балът е наистина твърде висок, но в това училище има още цели 4 паралелки с английски, в които влизат И ученици, на които балът за езикова не е стигнал. Причината е в различното балообразуване. СМГ утроява оценката по математика и взима еднократно оценката по БЕЛ. Това значи, че човек с висока оценка по математика на изпита и не толкова добра по БЕЛ може преспокойно да си влезе в СМГ, а в същото време същите тези оценки да го оставят извън част езиковите и то с много. А в НТБГ в някои от специалностите минималните балове са чувствително по-ниски от тези в езиковите. Не е лошо човек преди да се изкаже, особено в теми за съвет и информация, да види официални файлове, цифрите в които показват всичко. Например на 2 класиране в НТБГ, специалност "Оперативно счетоводство" са влезли момчета с бал 29,76 , който не стига за нито една от упоменатите езикови и на второ класиране. Най-ниският бал за момче в езикова на второ класиране е някъде към 31,85 във френската. Така стоят нещата и на първо класиране. така стоят нещата и с момичетата. А в СМГ пък е имало свободни места чак и на 4 класиране.

Това с парите за влизане в 9 ФЕГ важи за всичките езикови. Връзкари има във всяка от тях.

^Колкото до правотата на твоето решение, не виждам за какво съжаляваш. Първо 164 ГПИЕ е несъмнено готино училище, а второ с бала, който беше написал преди време във форума, макар и висок, не би влязъл така или иначе в 91 НЕГ, нито на 1, нито на 2 класиране. Балът там за момчета гледам е слязъл до 34, 03. Живей си живота и се радвай на предстоящите 5 готини години в 164-то. Това не е заяждане , а констатация. Хората са го казали мъдро: Всяко зло за добро. Имам много приятели в 164 ГПИЕ и до един са доволни от избора си.

Към авторката: разгледай форума, има теми за всяко от тези училища и много такива, които сравняват плюсовете и минусите на 2 или 3 от тях едновременно. Прочети ги и извлечи от тях полезното за самата теб. Иначе всеки ще ти каже различни неща, като най-често ще се сбърка да хвали своето си даскало като най-доброто. Отговори си ти самата какъв език искаш да учиш, имаш ли планове да следваш един ден в чужбина и ако да - къде точно. Съобрази избора си на гимназия с плановете ти за бъдещето и с нагласите ти към тези езици, след което си постави за цел най-желаното училище, седни сериозно в 7 клас над учебниците, подготви се и изкарай изпитите с хубави оценки. После е повече от лесно. : ) Успех!

Аз мога да се изкажа само за 91 НЕГ от първо лице. В едни отношения си струва, в други е пълна боза. По едни предмети се учи сериозно, по други се минава съвсем по допирателната. Едни учители са готини и наистина те научават на нещо, други само отбиват номера. И така.
    А немския не ти ли е много труден Смис мислила съм си за немски .. и честно казано ако започна ще си го науча , но не е ли много ,,натоварващ език ''

Повече от фен
    А немския не ти ли е много труден Смис мислила съм си за немски .. и честно казано ако започна ще си го науча , но не е ли много ,,натоварващ език ''
    Ako учиш с желание един език, той не ти се струва нито труден, нито натоварващ.

Ами като гледам кои гимназии си написала...основното, което трябва да направиш е да си избереш какъв език ти се учи...Все пак това са най-елитните гимназии Моят съвет е, че ако си учила вече английски, не пиши 1 или 2 аег, а ходи малко на частни уроци и вземи някои сертификат и почвай някой нов език...дори и 2
    Аз мога да ти кажа от личен опит за немските гимназии, че и двете държат ниво...от другите нямам впечатление.
    Иначе ако не си особено "на ти" с математиката според мен няма смисълд а избираш СМГ или НПМГ...но финансово-стопанската и търговско-банковата са супер вариант, ако искаш понатам да се занимаваш с икономика,финанси,счетовод ство и други подобни...в тях пак се учи език, но ще имаш и доста предмети, които после ако запишеш подобна специалност в университет вече ще си ги минала и ще ти е много по-лесно.
    Но най-важното е да решиш какъв език ти се учи!Успех )

Супер фен Аватара на Wednesday666
    Аз имам наблюдения върху двете английски, 2-ра испанска, френската и НТБГ .. Навсякъде се влиза трудно, но както споменаха преди мен, по-добре запиши нов език. Аз лично завърших испанска гимназия, доволна съм. Немския, френския и испанския не са лесни, но всеки един от тях има своите предимства. За НТБГ - гимназията е страшно добра, но ще ти скъсат гъза от математика. Но ако обичаш математика и разните там счетоводства, всичко свързано с цифри -- там е мястото. Аз лично бих избрала някоя езикова, но имай предвид, че искат висок бал, така че реши от рано кой език искаш да учиш, след това мисли за гимназията.

Повече от фен Аватара на zlatko98
    Цитирай Първоначално написано от irrationalDecision Виж мнението
    Има доста подвеждаща информация тук, направо да си кажем невярна. Кой ти каза, че ако не се класираш за езиковите, автоматично балът не ти достига и за СМГ и НТБГ? Паралелката с немски в СМГ не коментирам, там балът е наистина твърде висок, но в това училище има още цели 4 паралелки с английски, в които влизат И ученици, на които балът за езикова не е стигнал. Причината е в различното балообразуване. СМГ утроява оценката по математика и взима еднократно оценката по БЕЛ. Това значи, че човек с висока оценка по математика на изпита и не толкова добра по БЕЛ....
    Това е най-важното в общи линии (имам в предвид целия пост). До средата на годината най-вероятно ще чуеш толкова лъжи и фалшиви хвалби, че всяко едно училище ще ти го изкарат лошо. Наистина е добре сама да определиш какво искаш да учиш за напред, защото може някой да ти каже, че немската или английската са най-добри, но ти ако искаш да учиш във Франция например...

Ако обичаш математиката - НТБГ / СМГ / НПМГ - има допълнителни изпити виж ги.
    Ако обичаш езиците - 164 - първа испанска е страшно добра, 2АЕГ - втора английска е много по-добра от първа, повярвай ми. Сградата е нова, имам приятели там и са ми казвали, че им харесва. Първа и втора немска няма да ги коментирам, никога не съм ги харесвала. За първа трябва да имаш и на двата изпита над 5,80 ( just saying ) за да те приемат. Френската не мисля, че е лоша. Също така езиковите училища като 18 СОУ, 31 СОУ, 32 СОУ, 7 СОУ също имам приятели там и са доволни. Въобще избора е твой, просто трябва да учиш и да си вземеш изпитите.
    Ако обичаш компютрите - ТУЕС - с вътрешен изпит по математика, Ломоносов, Джон Атанасов.

Честно казано ... не знам какъв език ми се учи .. , но много ме интересува испанската Иначе бих учила и китайски Абе и немски бих учила .. стига да има перспектива Та .. математиката не ми проблем , а с цифри и такива неща обичам да се занимавам , но по важното ми е .. за самото бъдеще което ми предоставя А иначе какъвто и език да уча ще е той и английски , защото искам да си го затвърдя така да се каже
    ПС: Забравих да кажа , че и 18-то ме интересува и тази по туризъм ( и може би по фотография ).. :Д Много са .. , но май НПМГ и СМГ отпада .. все пак вие казвайте ако имате информация де ;д Най - вече езиковите си ги уважавам аз ;д
    Последно редактирано от prettymonster : 09-02-2012 на 18:01

18 е страхотно! И аз кандидатствах там с арабски..бях 7 клас тази година, но не ме приеха от 1 класиране и за това се записах в това в което съм. По туризъм в никакъв случей недей! Изглеждаш ми умничка, недей се набутва там после най-много да те вземат в някой ресторант. Това по фотография - и аз мислех да кандидатствам там, но се отказах. Имам познати там, не учат, казаха ми, че не им харесва.. Само специалостта си учат, другото няма значение.. А за фотографията има допълнителен изпит по рисуване и трябва да имаш по-хубав апарат от цифров. За полиграфията е по-лесно изпита е по български. Последните 2 години се пада редактиране на непознат текст, но и там имам познати, които казаха, че не им харесва.. Не знам, ти решаваш!

Ами .. аз много обичам да пътувам и нещо с екскурзовод в съчетание на език ми се стори добре , но щом казваш , че не е добре А по фотография .. мм рисковано .. има няма работа Ами благодаря .. сега мисля за 164 , 9 ФЕГ , 18-то , 1,2 НЕГ , НТБГ , но се чудя , защото испанската според мен е една от най-хубавите , но се чудя за бъдещето с испански ;(

Ами .. аз много обичам да пътувам и нещо с екскурзовод в съчетание на език ми се стори добре , но щом казваш , че не е добре А по фотография .. мм рисковано .. има няма работа Ами благодаря .. сега мисля за 164 , 9 ФЕГ , 18-то , 1,2 НЕГ , НТБГ , но се чудя , защото испанската според мен е една от най-хубавите , но се чудя за бъдещето с испански ;(

За ескурзовод пиши сега да учиш 2 нови езика и после туризъм и си супер за екзурзовод :Р

Да .. наистина .. тоест абе езици да науча в гимназията и после вече почвам за професия и съм готова Смис .. имам си и езици и специалност все нещо ще намеря като порасна , а и да замина мога

Цитирай Първоначално написано от victimofpain Виж мнението
    За ескурзовод пиши сега да учиш 2 нови езика :Р
    Обаче ако влизам в езикова ще запиша само 1 нов език а втория ще е английски за всеки случай :Д

Не харесваш особено немски, но би го учила, защото е перспективен. В китайския каква перспектива виждаш? Не се заяждам, просто питам.

Тази година завърших НТБГ. Само едно ще ти кажа - не се прецаквай! Може да го водят като едно от най-елитните училища, но това е най-голямата лъжа на света. Директорите са отвратителни. Обучението по даден език е добро единствено ако учиш немски. Преподавателите като цяло са готини, но трябва много да им се доказваш. /Аз примерно спечелих госпожата си по БЕЛ, защото исках да кандидаствам Журналистика в СУ и й давах да ми чете част от статиите,които съм писала./
    Ако се интересуваш повече за НТБГ, можеш да ми пишеш винаги.

Благодаря ( относно НТБГ) А за китайския .. ами има перспектива , защото китайците може да купят пазари тук и ето .. преводачи (примерно) .. това някой ми го каза и сериозно се замислих

Повече от фен Аватара на zlatko98
    Цитирай Първоначално написано от BlackMask Виж мнението
    Ако обичаш математиката - НТБГ / СМГ / НПМГ - има допълнителни изпити виж ги.
    Ако обичаш езиците - 164 - първа испанска е страшно добра, 2АЕГ - втора английска е много по-добра от първа, повярвай ми. Сградата е нова, имам приятели там и са ми казвали, че им харесва. Първа и втора немска няма да ги коментирам, никога не съм ги харесвала. За първа трябва да имаш и на двата изпита над 5,80 ( just saying ) за да те приемат. Френската не мисля, че е лоша. Също така езиковите училища като 18 СОУ, 31 СОУ, 32 СОУ, 7 СОУ също имам приятели там и са доволни. Въобще избора е твой, просто трябва да учиш и да си вземеш изпитите.
    Ако обичаш компютрите - ТУЕС - с вътрешен изпит по математика, Ломоносов, Джон Атанасов.
    Колко лъжливи факти и глупости има в този пост - само объркваш бъдещите седмокласници. Първо в СМГ и НТБГ няма допълнителни изпити, а са само за НПМГ. Второ - това, че сградата на 2 АЕГ е нова, не прави обучението по-добро, а това, че някой ти е казал, че му харесва е такъв аргумент... на мен може някой да ми каже, че му харесва първа, но това дали ти харесва не е база за сравнение. И двете училища са хубави, но не можеш да говориш така убедено на база... нищо. Трето - това, че на теб лично не ти харесват немските не значи, че не са едни от най-добрите училища в София. А това, че трябва да имаш по 5.80 на двата изпита е върха на глупостта: в първа се е влизало тази година с 5.55 на двата, а във втора в някои паралелки с около 5.20 на двата(приблизителни, не са точни данни). *just saying *
    Последно редактирано от zlatko98 : 09-03-2012 на 18:20

Аз тази година ще съм осми клас и съм в 73-то /втора немска/. Била съм там от 1-ви до 7-ми клас и познати, от горните класове, са ми казвали хубави неща. Разликата между 1-ва и 2-ра немска е, че в 1-ва немска има лайщунг, а във втора - няма /лично мое мнение/. И в двете гимназии ще научиш немския добре. Помисли си. Кой език те влече най-много. Доста познати са ми казвали да не се прецакваш, да влизаш в 9 ФЕГ или НТБГ, или в 35-то. А както казаха по горе, ако знаеш английския на добро ниво, по-добре не влизай в 1-ва или 2-ра АЕГ. Иначе за 164 съм чувала хубави неща.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от TheSunShineGirl11 Виж мнението
    Разликата между 1-ва и 2-ра немска е, че в 1-ва немска има лайщунг, а във втора - няма /лично мое мнение/.
    Въпросните паралелки в 91 НЕГ се казват лайстунг, не лайщунг.

Абе и немски бих учила .. стига да има перспектива
    Германия е страната с най-добра и силна европейска икономика, отидеш ли там 100% ще ти е добре. ;д Аз мисля, че немски е по-добре от испански, но испанския като език е много по-лесен от немския. Когато аз бях 7ми клас всички ми казваха, че науча ли немски ще мога и всички други езици ;д Граматиката в немския е много трудна и самия език също не е лесен. В началото ми беше много трудно, защото когато правихме диктовки трябваше да слагаш големи букви посредата на изречението или в края ;д (съществителните се пишат с главна буква). Ако имаш желание да учиш запиши немски.

Благодаря ( относно НТБГ) А за китайския .. ами има перспектива , защото китайците може да купят пазари тук и ето .. преводачи (примерно) .. това някой ми го каза и сериозно се замислих
    Глупости и какво ще го правиш тоя китайски, къде ще го говориш ? В Китай и преводач, а и при това не е сигурно колко ще успееш да го научиш, но ти си решаваш.
    Последно редактирано от icanonlyimagine : 09-03-2012 на 22:06

Цитирай Първоначално написано от sugarcube Виж мнението
    Не харесваш особено немски, но би го учила, защото е перспективен. В китайския каква перспектива виждаш? Не се заяждам, просто питам.
    Ми предвид това колко хора говорят китайски...си е доста перспективен...вече има доста българи, които учат висше там...а и за преводи...дори и да отидеш там да живееш...заслужава си...
    А за немския няма какво да коментирам...водеща икономическа сила, евтино и хубаво висше образование...повече нужно ли е да добавям?

Всъщност граматиката в немския не е чак толкова трудна. Имаш 4 падежа - Nominativ, Akkusativ, Dativ и Genitiv. Вече по-неприятната част идва, когато се стигне до изучаването на Nebensatz, защото в зависимост от думата, с която ти започва подчиненото изречение, глаголът стои на различни позиции. До B1.1-B1.2 е лесно, според мен /от личен опит!/ нагоре идват трудностите,защото в по-горните нива се изисква да имаш и по-богат арсенал от думи, а думичките в немския са малко гадни и поне на мен сами трудни за запомняне.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си