- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Не знам какво искам :(
Медицина и всякакви нейни разновидности(фармация,сто матология и всичко свързано с нея) никога не са лош вариант,ако мислиш,че ще се справиш.А това е може би най-трудната специалност в България,както за прием,така и за изучаване.
С филология можеш да запишеш магистратура журналистика и после няма да ти е зле.Другият ти вариант винаги е учител,обаче ако не си в университет или поне в елитна гимназия,парите няма да са кой знае какво.Ако те влече-може,обаче ако го правиш за пари...
Психологията се смята за безсмислена,защото при нас не е навлязла практиката човек просто да посети психолог/психиатър,когато има нужда,както е на Запад,и съответно няма особен шанс за отваряне на частен кабинет, при което не остават много доходоносни възможности за развитие.
Право...обмислях го като вариант,исках да влизам в Софийски-отказах се.И то не защото се влиза трудно(а то не е лесно) Просто възможността за развитие,освен ако няма кой да те лансира,е слаба.Масонска ложа е.И около мен гледам-много хора бяхме,които искахме това-останаха само тези с родители прависти.Не казвам,че няма шанс,защото знам и за човек,който без връзки успя да се реализира доста добре-обаче наистина трябва да си много добра и сериозно да ти провърви.
Не ми е ясно с антипатията и към математика как я насочвате към икономика,финанси и т.нИначе в счетоводството наистина има пари,обаче за мен е прекалено сухо и дразнещо.Като те гледам,и за теб също.И аз като теб не исках да кандидатствам с математика,защото ми е слаба,сега така ме завъртя,че точно това ще правя,обаче в случая със счетоводството трябва до края на живота си да работиш с едни сухи цифри.Ти си решаваш-мен не ми допада.
Като цяло щом си добра по химия и биология,аз бих ти казал да пишеш медицина.Във Варна и София има добри университети(май и някъде другаде,но не се сещам) обаче за момичета е доста по-труден приемът,защото има и квоти.В София има повече места,така че за там имаш по-голям шанс.
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead