- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Злобните женски погледи от "Фейсбук".Защо?
За начало- С тази тема не целя на никого да държа сметка как да си живее живота,нямам намерение да променям начина му на мислене,нито да му се бъркам.(Казвам това,защото много от вас ще ми поднесат клиширания въпрос:"Теб това какво те бърка?").Целта на моята тема е да споделя за съжаление лошите си впечатления от "модерните" девойки на "Фейсбук",пък и да им задам следния въпрос:
Защо гледате толкова злобно на снимките?Мислите ли,че е красиво да си изтъните веждите на макс,при това с огромна чупка,гледайки надменно?
Защо е тази злоба?Защо са тези фейсбук интриги?
Защо вече рядко виждаме на снимки усмихнати естествени момичета?
Защо вече изкуственото надделява?
Защо вече се дефинират като хубави,момичетата ,които са с удължение+1 тон грим+лещи+ноктопластика+из уствени мигли+изкуствен тен и т.н.?
Защо масово млади момичета ,а и не само младите подражават на чалга певици?
Защо малки момичета на по 12-13 години се обличат като зрели жени и бързат да пораснат?
Ето това имам предвид-> 1. http://sphotos.xx.fbcdn.net/hphotos-...55214679_n.jpg
2.http://kliuki.bg/wp-content/uploads/..._Popova-11.jpg
3. http://kaprizen.com/?cat=3&img=2232778
4.http://kaprizen.com/?cat=3&img=2232421
Не карам никого да мисли като мен.Просто изразявам позиция.
Енд.
щото представата за красота и женско излъчване се е изкривила на 180 градуса...
Ако обичаш някой, заради красотата му, не е любов, а желание!! Ако обичаш някой, заради интелигентността му, не е любов, а възхищение!! Ако обичаш някой, защото е богат, не е любов, а интерес!! Ако обичаш някой и не знаеш защо... това е любов... трябва да знаеш да обичаш без да губиш нищо в замяна...
Хаха, кво пък сте се завайкали все едно сте останали петима - шестима праведни на тая земя хД
Аз да ви светна, че глупост, злоба, надменност, простотия, кичозност и безвкусица си е имало много преди фейсбук; едните далечни години, когато женския пол си е трошил ребрата с корсет за тънка талия и е носел възглавничка под роклята за сексапилен задник не са толкова по - различни от нашите силиконови истории в момента.Например.Заради това тия 'защо вече', 'как стана така', 'о, от къде се пръкнаха интригите' звучат нелепо.Ние хората винаги сме ги имали тези бъгове.
Вместо да се ужасявате от масовата деградация и да се питате как сте се родили като цвете сред бурени, огледайте се по дяволите.Колкото нацупени госпожици, толкова и естествени момичета.Пък и представете си, че мацката с големата чупка на веждата може пък и да става за някой приятен лаф.Търсете хубавото, опитайте се да не сечете хората прибързано и може да не оставате толкова възмутени от тях.Което ще ви повлияе положително. =)
И аз имам няколко такива абонати. Предполагам си мислят, че е сексапилно за момчетата и изпраща пасивна агресивност към момичетата. Ддз. На мен ми изглеждат като все 1 са седнали върху нагорещена тенджера заради тежък цистит. Пък и нали било модерно да си кучка. XD
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Защото всяка една от тях иска да се представя, за нещо което всъщност не е или всъщност не притежава...
Не съдете момичетата, той Господ ги е осъдил отвсякъде! Такива създания само мога да ги съжалявам и да плюя по тях.![]()
Queen of the Damned
пхаха каквото си се затресла, авторке, направо ти ми изглеждаш смешна.
какво те интересува кой носи лещи, кой има ноктопластика, кой е с удължена коса и етц.? всеки сам си решава за себе си. И преди да ми се нахвърлите всички както в онази тема държа да кажа, че дори и да не бях толкова "изкуствена" /както ме наричате/ пак щях да съм на това мнение, защото, както казах вече, всеки сам си решава за себе си какво да прави и как да го направи. друг е въпроса, че всеки е с различен вкус и ако бяхме всички еднакви, нямаше да е интересно, со...
пък и аз по-често виждам усмихнати момичета, отколкото намусени, така че твоя въпрос май е клиширан.
честно казано правиш ми впечатление на поредното момиче, което тайно си мечтае да бъде като тях, ама не е сигурна и иска да си вдигне въшките като няколко непознати и кажат, че те са грозни, ужасни и етц.
аре сега чакам да ме оборите с 1234567 коментара!!![]()
http://ask.fm/iwwkaa
Няма дори да се опитвам да те оборвам, само ще кажа, че не си права. Защото си малка. Не си се наситила на безбрежно клепане с грим, не си погледнала със зряло око на красотата. Ти си едва на 13 (14?), мнението ти е оправдано и е нормално. Всеки минава през това. Колкото по-голяма ще ставаш, толкова повече ще се дистанцираш от изкуствени подобия от този род. Казва го човек, който в 8-ми клас ежедневно ходеше с опушен грим на училище. Постепенно, обаче, спрях с този агресивен начин на гримиране, започнах да се гримирам нормално за момиче на моята възраст. В 10-11 клас помня, че сложих зелени лещи. Тогава го смятах за нормално, но сега, поглеждайки назад във времето... Еми, не! Не става. И, да, изкуствено е, който каквото и да говори. За ноктопластики да не говорим, едни късо изрязани и лакирани нокти също изглеждат поддържани. С времето ще гледаш с неодобрителна усмивка на подобни момичета и тогава ще ме разбереш. Засега - няма как да те убедя в противното, израстването ще си каже думата.
В момента рядко слагам повече от една спирала и едно червило. Най-странното е, че вече дори не се харесвам с по-силен грим. И съм сигурна, че не съм само аз.
И аз.Даже се харесвам повече без никакъв грим и се чувствам гадно ако съм с грим.Не се чувствам себе си така.
E,естествено,че за някой специален случай се гримирам,но...
И аз не мога да повярвам,че съм се гримирала много,като по-малка. :д
Абе най-добре ми е без грим.![]()
![]()
Зайче, няма какво да те оборваме - всеки си има мнение![]()
Само като ти видях линка в подписа и ми стана ясно, че и ти май спадаш към тая група момичета, дето имат леко изкривено мислене за красота, а може би дори и относно държанието на едно момиче.
аре сега чакам да ме обориш с 1234567 коментара!!
Едит: След точка се пише главна буква![]()
Авторката просто изразява отвращението си от това,в което се е превърнало днешното поколение,а именно от такива като тебе,които се опитват да се правят на някакви,каквито не са.Така че това не прави авторката смешна,но тебе те прави адски жалка.Да си естествен не означава да бъдеш еднакъв,а да бъдеш себе си и да не се опитваш да се променяш, с мисълта,че като си сложиш милярд програми на снимките,за да заличиш недостатъците си,лещи,ноктопластика и държиш цигара в недораслата си ръка ще се харесаш на някого. И би било хубаво,ако не намесваш себе си в всеки твой коментар,защото не всичко се върти около тебе.
Кое те кара да мислиш, че се правят на това което не са ? Не допускаш ли мисълта, че може би са точно това което искат да бъдат ? Това е тяхно желание и решение и ако всички хора по-света имаха като нашите представи за красота, външен вид, и стил, света нямаше ли да е твърде скучен, и еднообразен ? Да, може би красив, но скучен. Защо всички трябва да бъдат естествени ?
Зайче.. , дебелите вежди в момента са нещо като символ на красота, класа, стил и...абе модерни са. Лично аз не харесвам твърде дебелите вежди, затварят погледа.
не е ли по-важно как човек се възприема? има хора, които наистина не са хубави с дебели вежди, а и те самите не се харесват, което всъщност е много по-важно. това значи ли, че заради наложената мода, така да се каже, трябва да ходят с дебели вежди?
има хора, на които ноктите не са хубави и вместо да чакат да растат си изграждат нокти. има хора, които нямат коса и заради това си слагат такава. има хора, които имат недостатъци по лицето и искат да ги прикрият, за това се гримират.
и те са изкуствени и грозни, защото искат да са красиви ли ? дори да казвате, че са красиви и без тези неща ще ви направи по-хубаво впечатление 'поддържано' момиче пред 'обикновено' такова.
общо взето не съм против 'естествените' момичета,де. просто е хубаво да има разнообразие и това, че за вас са грозни не значи, че за всички са грозни.
а и да не си помислите, че аз се гримирам всеки ден или че нося лещи всеки ден, или че съм с ноктопластика постоянноеми за ваше пълно разочарование-не, така че....
![]()
Разбира се, както отбелязах аз не съм им голям фен.
Е, за теб не е, ама за тях е. А това кой на кого се опитва да се хареса, могат да го знаят само те. Аз като човек който се гримира, при това от 13-14 годишна възраст, мога абсолютно честно да кажа, че не го правя единствено за да се харесам на другите, това е все едно да се епилираш само през лятото. Малко са хората които предпочитат и са доволни от това да са аутсайдери, ако изобщо съществуват такива на които им харесва да бъдат отблъсквани от обществото. Всеки гледа как да се интегрира в някоя социална група, така че да бъдеш харесван не е толкова лошо. А в истинският свят съществува дуалност.
Ой,ой,ой,запри се драга!Аргументите ти са убийствено жалки.
"Всеки сам решава за себе си",но от правилното решение до грешното има ОГРОМНА разлика.
Ако тайно се надяваш свястно момиче да си мечтае да е като теб,излез от филма и си коригирай самочувствието!
Толкова си сляпа и заблудена,че дори не можеш да проумееш,че определението "поредно момиче" се отнася за теб.
Изкуствени очи,бодисана коса,изкуствени нокти и поредица от снимки,преработени с програми-какво по-поредно от това?
Всяка втора на улицата ги притежава,затова спри да хвърчиш нагоре!
Да имаш недостатък и да опиташ да го прикриеш -разбираемо,ама да си хубав и сам да се загрозяваш -това вече си е пълна простотия.Пък и днешните родители с толкова деградирало поведение.Вместо да те запишат на уроци по математика , те ти купуват лещи.Да,не е моя ролята да ви разпределям семейния бюджет,но както и да го въртим, е така .
Последно редактирано от SuzanFletcher : 08-14-2012 на 16:53
хахахаха изказах си мнението и затова съм надута и трябва да спра да "хвърча"
после моите аргументи били жалки..... ;оооооооо
и бтв колко пъти да казвам, че си боядисвам косата, за да постигна естествения си цвят и че не съм постоянно с ноктопластика, и че не се гримирам постоянно и че не си нося лещите по 24/7??
Не ми пречат-ако блеснат с някое тъпоумно изказване най-много да се посмея и толкова.Същото ще се случи,ако такава изцепка дойде от някой "нормалноизглеждащ" индивид.
*на 14 и аз бях с лещи,лилава коса,гледах лошо от профилната си снимка и планирах да стана сериен изкормвач...тъй че под една определена възраст може да не се брои![]()
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
"Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."
Хаха, като изключим лилавата коса и аз бях така.Даже по 1 време за профилна снимка се бях снимала с някакви ножове и червена темперна боичка по тях да имитирам Елизабет Батори.
Има нещо вярно, че от 1 възраст надолу всякакви такива са си в реда на нещата. Всеки го е тресъл пубертета.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Абе, бате, тва българите нямат равни-никога ама никога не гледат в своята паничка, а само в чуждата. Ми , хубаво, нека си слагат екстенжъни, гримове, лещи-те така се харесват , защо трябва да набивате СВОИТЕ идеали за красота, като всеки си има собствен такъв . И какво получавате-нито те ще с е променят, нито нищо-само некви "подкрепящи" коментари от анонимковци. Ти , нали не си като тях-ми, радвай се, излез навън, забавлявай се-кво си седнала на компа да се тровиш себе си , че и да занимаваш форума с некви лекции...