- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Хорското мнение
Хах, това за анорексията редовно си го чувам зад гърба. Казват ми, че трябва да си слагам тухли четворки, да ям повече, нямала съм вече гърди и дупе, щяла съм да се счупя, даже питаха приятеля ми в аск дали съм болна.
Ти нямаше ли го като идея? И да слезеш от бахти якото Харли. Само дето аз предпочитам пистарка, но ще се задоволя и с това де.
Мне, аз си мислих нещо от сорта на римска колесница + ромски кон, който ще обръсна и татуирам на пламъци.
Аз имам две години близо, но за момента съм решила да бъда облечена като момиче поне един път в живота си. Но и твоята идея е Идея.
(*) х0рSкOoOttо мненiiее слett моiiто погrеbенйе :** (*)
Ива, Пантерата и Тори, вместо да обсъждате как да се справите със суетата си, защо първо не обсъдите дали е правилно да я имате?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Не мога да кажа, че не се интересувам от хорското мнение, тези години минаха, когато бях на 14-15. Предполагам, че поне 80-90% от тийнейджърите минават през етапа, в който си мислят, че са супер независими и девизът им е "Хорското мнение след моето погребение" и подобни безсмислици. Човекът е социално животно, невъзможно е да не се влияе от никого около себе си.
На този етап мисля, че съм намерила границата, до която съм способна да се съобразявам с мнението на околните, без да потъпквам принципите и разбиранията си. Мога да кажа, че от критики за външния вид не се тревожа, телосложението ми е нормално- нито съм дебела, нито кой знае колко слаба, така че не съм се сблъсквала с някаква значителна критика по този въпрос. Татуировки на видими места нямам, за пиърсингите си съм чувала неодобрителни изказвания, но не са ме притеснявали, тъй като мога да ги махна във всеки един момент, ако ми се наложи (за работа примерно). Отнасяла съм доста негативни мнения относно начинът ми на хранене, което най-много ме дразни. Вегетарианка съм и опитвам да се храня здравословно, което явно прави храната ми да изглежда като "корени и тревички" в очите на околните и не разбирам как хора, тъпчещи се с дюнери и вафли по цял ден, решават че се хранят по-здравословно от мен, тъй като ядат месо.
Като цяло, след дъъългия пост, който изписах, заключението е, че съм склонна да се съобразявам с другите и мнението им, стига да не си навират носа прекалено много в личното ми пространство и да се опитват да го изменят.![]()
Цялата тая работа е заложена дълбоко в принципите на нашето общество и съответно на хората.
Ако приемем всички хора за едно общество, а това общество за организъм, то хорското мнение би могло да се сравни с хомеостаза.
А до всеки който се бие в гърдите и казва гордо, че не се влиае от хорското мнение, то следва, че той не е съвсем наред с разума и/или останалите няма да се влиаят от него.
Пример за това мога да дам с Доктора.
на доктора за всичко му е виновен някой друг, само не той - за всички свои слабости доктора си е намерил виновник на когото да ги прехвърли и това е социума, доктора в себе си вижда само съвършенствата, а за слабостите му естествено виновен е социума и така се опитва да ги игнорира........... мдааааа има нещо вярно.
Последно редактирано от defender : 10-14-2013 на 23:52
Хората са досадни твари нужно ли е да ми пука за мнението им?
Жена се разхожда из София дибидюс гола (видео)
http://youtu.be/Uv52idNQ0vw
ПП: философията на доктора кво направи с хората, тц-тц
Последно редактирано от defender : 10-16-2013 на 19:44
има немалка вероятност някакви лигльовци да са и направили лош номер като са и отмъкнали дрехите например
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2373928
първия коментар от статията (най-долу)
бтв сещам се за ония виц дето съблекли 2ма депутати и ги пуснали на улицата, единия почнал да си крия лицето, а другия патката и единия го питал за кво си криеш лицето ? ами не знам за теб, но мойте избиратели ми помнят лицето, а не кура, та тая девойка да си крице лицето, не гърдите, цици всички сме виждали
Последно редактирано от yakuza_ : 10-17-2013 на 12:50
n00bs