от опит съм установил че в над 80-90% от случаите хорското мнение може да се окаже разни несмислени мрънканици, ако човек се води от такова мнение, то тогава той може да се окаже като роб на нещо най-жалко и недостойно, иначе неведнъж съм чувал и смислени изказвания от страна дори и на най-обикновени съграждани, дори и от такива, които не знаят че има Бог и не упражняват каквато и да е вяра/религия/духовност/езотерика, например сега се сещам за един човек, който докато свидетелствувах Словото се обади и каза: "няма Бог", и когато започнах да му свидетелствувам че има истински Бог, той каза: "дори и да има, Той не спасява всички хора, но в най-добрия случай само някои, и така пак се оказва че няма Бог или че Бог все още не се е явил достатъчно и че така сякаш дори въобще няма никакъв Бог", а когато му казах че досега Той се е намирал в състояние на полусън и затова не се е явявал в по-голяма степен за всички, той каза: "и така да е, как ще обясниш това на майките, чиито деца са умрели в ранна детска възраст, как ще им кажеш: не тъжете, Бог е в състояние на полусън, и затова хората страдат и мрат главоломно - нима това ще ги утеши когато няма кой да възвърне децата им?!", тогава аз му казах че това е възможно за онези, които проявяват съвършена любов към всички човеци, и които вярват в истинският Бог - Отца, и истинският Господ - Исус Христос, и непрестанно се молят пред Него ходатайствувайки съвършено спасение за всички, дори още тук за все още пребиваващите в този свят, тогава той каза: "на които е дадено, дадено им е, но как да направиш съвършени светци от онези, на които не им е дадено да бъдат такива, и затова те не могат да станат такива дори и ако стотици такива като теб им проповядват денонощно, досега съм познавал много вярващи, които редовно ходят на църква и са най-активни там, обаче не си спомням някой от тях да е станал добър/праведен дори и след десетки години най- редовна и активна набожност?!", тогава аз нямаше какво друго да му кажа освен че наистина задълбочената/систематичната/професионалната вяра не е за всеки човек, но най-малкото си има Богоизбрани, които Бог е определил, или както казава Исус: "не вие избрахте мен, но аз избрах вас за да принасяте Плод за целият свят, и Плодът ви да бъде изобилен и траен", след което се разделихме, това е един от примерите за съществуването на невярващи/нерелигиозни/неокултисти, които никак не са несмислени, но мислят и говорят разумно, обаче Бог оценява човека не по интелекта, но по любовта(проявата на обич) към човеците