- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Хорското мнение
тъжно е да си го призная, но аз съм възможно най-вълнуващият се човек от чуждото мнение
винаги съм се влияла от другите какво ще кажат, как ще се възприеме и тнт
винаги съм се стремяла да бъде харесвана, страдам от най-тежка форма на суета
много пъти съм си казвала и други са ми казвали, че не трябва да се интересувам от другите толкова много, но това си е част от характера ми
не е лесно...
В моментът, в който започнат да ти се подиграват за нещо и да се гаврят с теб или ще се самоубиеш, или ще спре да ти пука. По-скоро пак ще ти пука, ама не до толкова, че да ти влияе на настроенията. За това казах, че Торито не е единствена, че се е научила по този начин, повечето хора се научават така и г/д на тази възраст.
а всеки човек е наш ближен защото всички ние живеем в една обща територия - безкрайната за нас вселена, и всеки човек е наш брат, защото именно истинският Бог Отец е Създателят на всеки човек най-малкото през биологичните процеси на зачеване и ембрионално формиране и развитие в утробата на неговата земна майка, понеже именно Той извършва всички (вътрешни) биологични процеси
"Твоите ръце ме създадоха и усъвършенствуваха Кръгло в едно; а пак съсипваш ли ме? Помни, моля, че като глина си ме създал; И в пръст ли ще ме възвърнеш? Не си ли ме излял като мляко? Не си ли ме съсирил като сирене? С кожа и мускули си ме облякъл, И с кости и жили си ме оплел; Живот и благоволение си ми подарил, И провидението Ти е запазило духа ми." Йов 10: 8-12
Пф, същото при мен. Не е лесно.
Обаче трябва да си много наивна да твърдиш, че не даваш повод за гаври. Това, че за теб не е повод за гавра, а дори за гордост, нищо не значи. Не можеш да твърдиш, че знаеш как се възприема всяка твоя дума или жест. Мен са ме гаврили, че си нося салата в училище... хора, които в същия момент ядяха дюнер. Дали е за гавра? Едва ли.
Ама като ги скастрих три пъти (има разлика между това да твърдиш, че не даваш повод и да твърдиш, че не позволяваш!), да видиш как нищо не ми казваха и го смятаха за нормално да си нося пълнени чушки, кюфтета от тиквички, сарми. Даже искаха да опитват.