Хубаво е човек да усеща, че е обичан, но много по-важно е ти самата да се обичаш. Прелиташ от връзка във връзка, "клин клин избива", дет' се вика, ала няма как да чакаш някой друг да ти направи хубавото, ако ти самата не го искаш.
Голяма загуба на време и енергия е бил предишния пич, ама ти си го знаеш, пък и аз съм минала през някаква такава сърцераздирателна драма, над която се смея в момента и която е един от многото поводи за наздравици, та си имам някаква идея колко трудно е да се отскубнеш, когато цялото ти същество се е забило като кърлеж в идеята, че нещата са по-специални и надали ще ти се случи нещо подобно отново.
Но не е така. Хубави неща ще ти се случват и занапред. После ще си отиват и ти ще си разочарована. И така животът ще те пуска всеки път по пързалката, докато не му намериш цаката.
Съсредоточи се върху себе си. В момента ти се случва нещо хубаво. Колко дълго ще продължи - дали до другата сутрин, другия месец или цял живот - абсолютно никой не може да ти каже. Наслаждавай се. Прави грешки. Вади си поуки.
Колкото и да се пазиш, колкото и да се защитаваш, накрая все го ядеш. Колкото по-тънки сметки правиш, толкова по-скъпо плащаш после. Затова не прави грандиозни планове, пусни се по течението, не плувай, просто се носи, пък то с времето ще си покаже дали си е заслужавало, или не.
И се обичай, по дяволите!
не искам да го губя. Гледам да не го задушавам. Ако си тръгне от мен
Усещаш ли колко зле звучи? Да се отдадеш на някого не значи да загърбиш собствените си нужди. На теб целият ти свят се върти около приятеля ти, неговите нужди, неговите желания, неговите капризи, и колкото и да твърдиш, че не го задушаваш, ти направо си си пуснала вендузите и се надяваш като си по-ниска от тревата да успееш да всмукнеш малко любов. Ми не става така. Обратна психология: ТОЙ ще загуби, ако си тръгне ОТ ТЕБ. А не обратното. И въобще, колкото повече си насочваш енергията към мисълта, че ще ти бие шута, толкова по-възможно е това да стане. Влагай я тая енергия в нещо красиво, покажи му любовта си, устройте си някакъв уикенд. Ако си спряла да му бъдеш интересна след първия месец - ами, миличка, той просто не е за теб. Мъж, който е мъж на място и е избрал да бъде с теб е взел това решение, защото е луд по теб и иска да свърже живота си по някакъв начин с теб, а не да си запълва някакви празнини и неясноти в жалкото съществуване и да те ползва за параван на комплексите си. Държали се един за друг. Ха! Грях ми на душата, че питам подобно нещо, ала да не е някой от вас болен от нещо, да преживявате тежък финансов период, щото живеете заедно и сте останали без работа примерно и двамата?
Обвързването е опция в живота на човек, а не даденост. Идеята да си с някого е той да прави живота ти по-хубав и по-лек, да има партньорство някакво, подкрепа и уважение, а не да чувстваш, че си си метнал воденичен камък на шията и се опитваш да додрапаш до повърхността, че да поемеш въздух.
Излишни драми и напъни са тва, млада си, живей си живота, забавлявай се и не се депресирай за глупости.