- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Мнение за кола
Аз също съм начинаещ шофьор и нашите ми определиха сходен бюджет за първа кола.Избрах си кола за по-скромна сума,но запазна до няма и къде-Фиат Браво 1,6 '98 103 hp бензинка.Много съм доволна от колицата,единственият и недостатък е,че харчи около 9-10 с нормално каране градско,но за сметка на това извънградското е доста прилично-точно 6.Повечето колици не харчат под 7-8,така че не мисля,че разходът и е чак такава болка за умиране и то за първа кола.А газ и метан не бих сложила за начинаещ,струва ми се доста рисковано,но си е до виждане де.Много хора бягат от италианското и с право,но за първа кола мисля,че е подходяща.Изглежда малка,но е много просторна,хечбек е,т.е се паркира по-лесно,защото колата свършва (почти) там,където и виждаш стъклото,вместо да разчиташ на усет като при седаните.Ако като мен,попаднеш на запазена колица,ще и сменяш само масло,филтри и ремъци.Аз моята я взех почти некарана-на 70 000 км. и има още много хляб в нея.При положение,че няма да я караш за постоянно,а колкото да се научиш и да придобиеш стаж,опит и умения,мисля,че това е много добър вариант.Пежото също е хубаво,но е за по-дребни хора,аз съм доста висока (1,80) и пежото ми беше нисичка количка,а другият и недостатък,който забелязах е,че предницата и е по-скосена и не се вижда от шофьорското място и пак трябва само на усет да караш,което за начинаещ шофьор аз не намирам за удачно.
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!