- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Предложение за брак
Не ща брак. Или поне не церемония с бяла рокля. Ако толкоЗ преритва за подпис- ок, ама циркаджилъци с жартиери/менчета/даване на пари- тцЪ. И задължително предбрачен договор!
А, да- ще му взема фамилията с тире.![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Чеки, душа, ще я потърся де се е завряла.
От малка съм се ужасявала. Имала съм моменти, в които ми е трепвало сърцето на тая тема и ми се е приисквало /то и преди малко ми се прииска, ама щото има сватба пред блока и дебна да излезе булката/, даже май съм разказвала във форума, че покойният вече дядо на моя му казал, че заделил 5 бона за сватбата.... Но с битовизмите, които следват подписа и фактът, че църковен брак не се разваля... Е, мерси.
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Аз пък съм традиционалист. Но не ща грандиозна сватба. Искам някоя мъничка и спретната с роднините на двама ни и най-добрите ни приятели и компанията. Ох, и учителката ми и приятеля и от 5-ти клас, 'щото тя ми е като втора мама.
Колкото до предложението, искам да е някое по-нестандартно, оригинално, различно. Ако е някоя вечеря на свещи и падане на колена - е, ще се разочаровам много, че не се е постарал да измисли друго. Също така, искам да е някакво неочаквано. Непланирано. Да ми звънне повреме на обедната ми почивка, и ей така да подметне да се оженим. Да се разхождаме из някой парк през есента, да спрем да сърцезаваме някое езерце и лебеди/патици иии той да ме попита дали искам да бъда негова съпруга.
Иначе, не искам да си сменям фамилията. 3-те ми имена звучат перфектно и не си се представям с нечия друга фамилия. Май и азе като калпазанка ще слагам тирета, ама не съм сигурна. Ще се решава, когато му дойде времето![]()
Неочаквано. Такова да е.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
^Това е от земното ти Аз, ЛейдиДи
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Не искам да се омъжвам. ;\
Тоест искам, и то много, обаче трудно бих се навила да си пъхна главата в торбата.
Намирам го за прекрасен ритуал, ако трябва да съм съвсем честна, обаче не вярвам, че някога ще се навия на подобно нещо. Сигурно още докато обличам бялата рокля ще се обрина от ужас и ще започна да се задушавам.
Плюс това трудната част е след самото тържество, когато трябва да полагаш усилия да запазиш брака и семейството си непокътнати.
И винаги съм вярвала, че дори и да се омъжа, ще се разведа скоропостижно. Просто не съм... женещ се тип. Настоящият ми приятел и той не е, което малко ме наранява, щото аз съм си лигла по природа и си мечтая да срещна мъж, който да ме разтърси из основи и да ме накара да правя/заобичам неща, които преди това не съм можела да понасям, както идеята за женитба.
Та понеже той изпада в истеричен смях при идеята за брак, бих била доста шокирана, ако ми предложи.
Всъщност, не искам коленца, романтични вечери, свещи, филмарщини. Няква подобна история като на ЛейдиДи би ме зарадвала в пъти повече, по-прагматично и истинско ми се вижда, докато тия бозавости с падането на колене и червената кутийка са като изкарани от латиноамериканска сапунка.
Ами .. аз забременях и при мен стана така, че просто се разбрахме с нашите да има брак,сватба ! Мъжа ми ми беше споменал, че няма пари за пръстен и аз му казах, че няма проблем ! Една вечер се разбрахме да дойдат с баща му (само с него живее) и беше ясно за какво сме се разбрали. Аз ходих едно момиче да ми прави прическа и даже се прибрах, когато вече бяха седнали на масата.Мъжа ми ме пита искам ли нещо за пиене и аз първо казах,че нищо не ми се пие, но той настоя и аз му казах какво да ми налее.В момента в който надигам чашата издрънча нещо, поглеждам вътре-годежния ми пръстен с целия си блясък, моя беше сребърен с три камъка, във форма като листенце-много красив.Баща му само се изрази "Ами ясно е за какво сме дошли" .. защото е изтъркано това "ще се омъжиш ли за мен" Аз само погледнах Димитър, целунах го и се усмихнах.. много приятно ми стана! След като има любов няма значение къде и как, важно е,че се случва ! Иначе наистина на красиво място ще е много хубаво, например откъдето съм аз-Велико Търново.. на звук и светлина на Царевец ще е много приятно ! Или на скалите на картала, от където се вижда целия град, уж да идете на разходка,а да ти предложи там.. уникално !![]()
Хм...това с тирето звучи интересно,обаче ще стане дългичка фамилия. Зависи ако неговата ми подхожда на името бих я взела,обаче ако не подхожда толкова може и с тире
А колкото до сватбата... много жени са ме съветвали да не си правя голяма сватба,а нещо малко и парите,които събера от там + наши си пари ,да отидем на околосветско пътешествие или нещо такова.
Винаги ми е харесвала идеята да се омъжа в църквата Александър Невски ама бая пари ще паднат![]()
Не искам сватба със супер много хора,но не и само с близки...Нещо средно ще е най-добре.
А роклята ако съм все още с хубава фигура ще искам да е слонова кост и да е по мен .
Приятелят ми постоянно ми говори каква сватба ще си вдигнем. И аз все го подбъзиквам на тази тема да започва да събира пари от сега.
Аз пък искам много голяма сватба. Ако имам възможност ще се омъжа два пъти, един път в България и един път в държавата, в която смятам да отида да живея.
Аз бих приела фамилията на съпруга си, защото не харесвам моята. И приятелят ми много ми се подиграва, че не мога да му казвам фамилията правилно. xD
Как биха ми предложили не съм мислила. Общо взето не държа да е нещо оригинално, а по-скоро персонално.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Вижте колко интересен сайт намерих! Даже си харесах няколко предложенияhttp://ringonthefinger.com/
Калпазанке, и сама знаеш, че не е задължително да имаш църковен, така че къде е проблемът? Или като ще е гарга, да е рошава?
Между другото, ако реша да се женя някога си(граничещо с никога), със сигурност ще искам И църковен брак. Не съм вярваща, даже не съм кръщавана, обаче... Искам.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Аз пък много искам да се омъжа. Харесва ми всичко да е по закон, подредено, че тия семейни начела нещо не ми се нравят. Страшно е, даже много, обаче се надявам да не сбъркам.
За предложението не съм мислила. Аз съм фенка на романтиката, какво? <3 Ама не да е няк'во лигаво де, тия вечери по ресторанти, пък после на колене или пък пръстен в торта/чаша с шампанско - не, мерси, ужасно е! Но на някакво красиво място по залез слънце или пък на красива полянка някъде - защо не? Ама, естествено, т'ва си е доста филмарско и нереалистично, така че едва ли ще се случи нещо такова. Години много има още, докато стане време за женене.
А пък специално за сватбата искам само няколко човека. Никакви големи пиршества в ресторанти, лели и чичовци, роднини до девето коляно - абсурд. Малка сватба и след това някъде на почивка. Еееееееех!
Сгодих се преди половин година и не съжалявам, че го направих! Убедена съм, че това е човека за мен, този с който искам да споделя живота си, и от който да имам дете ( деца ). Със сватбата не бързаме, може би след годинка, две.
Предложението беше много романтично и нетрадиционно
Бяхме отишли за една нощ в едно хотелче в околията на града, просто за да избягаме малко от сивото ежедневие. В стаята ни имаше и вана, която той под оправданието, че отива да се изкъпе, беше напълнил и направил с много листенца от рози и пяна. Завърза ми очите с едно сатенено шалче, съблече ме ( в него момент си помислих, че е решил да ме скъса от секс ), и ме понесе на ръце. По едно време усетих как тялото ми се потапя във вода, и как ми става топличко. Когато отворих очи, той ме целуна, а после ми каза погледни на ляво, когато поглднах имаше тъмно синя кутиика с годежен пръстен в нея. Сигурно поне едно 5 минути съм седяла като ударена от гръм. После само повтарях Да, да, да като ненормална Неможех да повярвам, че ми се случва, беше като сън!
Ето такова искам да е. Искам си моминското парти със стриптизьора, многото алкохол и няколкото пияни, напушени приятелки. Искам си тръпката от това дали ще съм постъпила правилно като съм казала заветното "да". Искам след тържеството да си разказваме какво е станало на събирането с "момичетата" и "момчетата". Искам си сбирщината пияни приятели, роднини и прочее хорица. Някак си не толкова, защото не може без това, колкото защото искам да усетя какво са изпитали майка ми, баба ми... И така нататък. макар да съм много малка, това искам.
Последно редактирано от tori : 09-09-2012 на 10:25
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote