- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Нещо Любопитно
Даже нз как да обясня и да формулирам въпроса си
Смятате ли,, че възприятието на човека и това как ще постъпи, реагира, прецени и изобщо как ще изпита(тука дано да ме разберете) дадена ситуация се влияе по някакъв начин от това дали е ден, нощ, сутрин, в малките часове на ноща или рано сутринта.... то не е и въпрос, предполгам всички ще се съгласите, че това oказва влияние, но защо е така
Защо вечерта бихме казали или направили неща, които сутринта не бихме(не става дума за алкохол или нещо др.), защо през деня едно ходене до магазина или разходка в парка примерно е нещо рутинно, докато ако е в 2 часа след полунощ може да бъде един вид интересно, дори и вълнуващо ?
И изобщо ми идват на ум 1 куп глупости и се замислям за един тон неща, които дори не мога да изкажа като думи и изречения
Дано да сте ме разбрали
Законът е закон,
но той врата в полето е
и луд е оня, който потърси там сърцето си...
вечер мозъка е прегрял от цял ден работа и всяко нещо ни изглежда по-трудно за изпълнение![]()
Защото вечерта е вълнуваща и коварна, докато сутринта е мъдра и могъща. Затова има една приказка "Утрото е по-мъдро от вечерта". Разбира се, че ще е различно. Но ТОЧНО защо, не знам. Може би, защото преди векове сме ловували през нощта или пък е свързано с нещо друго... ай дънно.
Ами всичко зависи от това, кое се счита за 'нормално'. Биологичният часовник на човек е така настроен, че тялото и ума да спят/релаксират по време на тъмната част от деня. Освен това нещата зависят и от това, в коя географска ширина живеем. В някои северни/скандинавски страни, където е нормално в 16:00 да е пълна тъмница и така всеки ден в годината, най-вероятно е нещо повече от нормално да се разхождаш по тъмно, от колкото по светло.
Мачок аз имах предвид за възприято на човека като цяло, не дали нещо е нормално или не, имах предвид, защо сетивата и начина ни на мислене и реагиране в дадени ситуации се променят в зависимост от това дали е нощ, ден и т.н. и т.н.
Последно редактирано от Oy7ofCon7roL : 09-08-2012 на 12:53
Законът е закон,
но той врата в полето е
В темата има много потенциaл , но едва ли ще можем да я развием по начина , който ми се иска![]()
Последно редактирано от Oy7ofCon7roL : 09-08-2012 на 12:52
Законът е закон,
но той врата в полето е
Мисля,че те разбирам :Д
доста неща ,които бих/съм казала вечерта на сутринта се събуждам и се питам дафък за кво съм ги казала... :Д
ама нямам идея защо се получава така,иначе интересна тема ,ще следя
ти ще следиш ама няма кой да пише и да дава отговори![]()
Законът е закон,
но той врата в полето е
Примерно през деня съм пълен непукист, не ми пука за нищо и от нищо ... ама през нощта е друго :Д Някак си повече предразполага към съмнения, лоши чувства и страх .. защото е тъмно и мрачно .. :Д
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
Кокиии, как си душата![]()
Законът е закон,
но той врата в полето е
Ами супер съм, всичко е наред и е готино :Д
При теб как е?
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Асоциираме мрака и тъмнината с нещо мистериозно и дори страшно, докато през деня, когато е светло се чувстваме в безопастност, сигурни, тъй като можем да видим какво става около нас. Затова е по-вълнуващо да се разхождаме, когато е тъмно.
Времето изтича, минават години ..
а вас, палячовци, омразата ви поддържа живи!!
^^ нем нямах това предвид под "вълнуващо", защото ни е страх или нещо такова, просто възприятието е друго
Законът е закон,
но той врата в полето е
Напоследък влизам, преглеждам набързо и ако има някъде пиша, ама често няма, и си излизам ей така :Д
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Горе-долу съм готова, другата седмица някога потеглям :Д
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Май схванах какво имаш предвид.
През деня или ми е някакво убито и без настроение, или някак спокойно ентусиазирано. Обичам... обожавам утрото, ама много ранното утро, когато още ти се спи (говорим за 05:00 - 06:00 - 07:00 часа), когато ти мирише на сутрин, на асфалт, когато слънцето (ако има такова) те гушва, когато шума на колите ти е приятен и ти навява мисли за път (не само буквално). Сега ти погледнах и подписа и си представих как това е една сутрин, в която хората започват да 'се събуждат' (не само буквално)... абе много е уютно. След това вече като стане 12:00 и след това до към 18:00 - 19:00, че чувствам тъпо (е, мноого зависи какво правя де)... Но ми е някак... прекалено шумно, има прекалено много хора, прекалено голяма активност и като цяло всичко е прекалено много.
Докато вечер... вечер... и най-вече през нощта... тооолкова ми е интимно, красиво, приказно и лично. Тогава се чувствам най-Аз..Като под това нямам предвид, че започва т.нар. 'нощен живот' и нямам едва ли не търпение да си завлека дупето в някое заведение.. до това пък съвсееем не ми е било никога. След 23:00 - 00:00 обичам спокойствието... обичам това, че го няма дневния шум, хората по улиците и ми е някак уютно.. Обичам да си слушам 'мека' музичка, да гледам луната и звездите, да седя някъде навън и да усещам лек ветрец, как ме заобикаля и ми разваля леко косиичката. <3 Омг в тоя момент ми е толкова сензитивно, че една нежна прегръдчица би ме разтопила. Обичам да си паля и чаени свещички! МНО-ГО! охх
А най-много обичам да философствам по никое време!Мога да си легна, да забия поглед в тавана, да си кръстосам краката и да почна да ти развивам всякакви теории, които може да са реални, може да са и огромен плод на въображение и какво ли не.. оххххх <3
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.