- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Хора,помогнете ми.
Здравейте на всички,
Имам голям проблем-избраха ме за водещ на откриването на учебната година.За сега е добре,ама мен адски ме е срам да говоря пред толкова много хора(родители + ученици).Много ми е напрегнато,направо не мога да спя.Ако можете да ми дадете някой друг съвет.
просто ставаш и си казваш приказкатанищо сложно няма, вълнението е именно част от тръпката и прави интересното
![]()
Да,но мен ме е адски срам.Има ли начин да го махна този срам?
Няма начин да го махнеш. Срамът, притеснението, са съвсем естествени неща и именно заради това не подлежат на махане, а на каляване, тренировка. Можеш да си помогнеш като пийнеш едно валерианче, другото само ще си дойде. Напълно нормално е като ти изкочи нещо ново да е така. От втория третия път пред публика вече няма да ти прави такова впечатление![]()
Бъди спокоен и ще се справиш.
Нищо трудно и срамно няма.
представяй си, че си сам в залата и се успокойи аз преди да изляза адски много ме е страх, но като си на сцената всичко минава с спокойно и се свиква
успех
![]()
Не искам да те обидя, но почти на никой училищните откривания не са особено интересни и не се слуша водещия какво говори с някои изключения.На мен никога не ми е било интересно ..не се обиждай де . Просто забрави за хората и воала xDD
Както казват по филмите "представяй си публиката по белъо".. black pearl е права,че почти никой не обръща внимание на тържеството.Аз бях водеща на 15 юни и също много ме беше срам,а другите ученици само си правеха мухабет,сигурно 20% от тях са чули какво говоря
![]()
“If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.” - Michael Jackson ♥
Преди се занимавах с танци,на седмица поне 1 път бях пред голяма публика,но тогава не ме беше срам,а сега...ууууу,направо ще умра от срам.Днес на репетицията имаше много хора и пак,разбира се ме беше срам,но решиш да ви послушам..много яко се чувствах.Mисля,че почти го преодолях.Благодаря на всички!
Ако искаш пиши ми на лично да ти разкажа моите патила.
удари две чашки и си готов за шоу![]()
![]()
...това в кръга на шегата - а иначе сериозно - не се тревожи, на никой няма да му пука.. аз съм била водеща на доста неща .. ами разбрах 3 неща - 1-во никой не те слуша, 2-ро другите малко или много завиждат
, и 3-то, че би трябвало да се гордееш, че са избрали точно теб
.. дано помогне
![]()
аз първия път се хвърлих на сцената от срам, но пак спечелихме първо мястоПросто недей да мислиш за публиката и за всичките отвратителни хора в нея. Важното си ти, мисли за себе си
![]()
Наистина спека е преди да излезеш на сцената. В момента в който стъпиш забравяш. Преди време участвах в спортни турнири, и в училищната зала на трибуните няма празно място. И много се стресирах да не взема да направя някоя глупост, тия всичките убитаци да ми се смеят, но в момента в който излезеш отпред просто си играеш играта - в твоя случай, казваш си репликите. Няма да има проблеми, особено ако в собствената си компания си свикнал да говориш пред много хора.
Винаги,ама винаги,когато говоря пред хора, гласът ми трепери през първата минута,а после се оправям...
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
От много малка се занимавам с танци и затова не ми прави впечатление дали съм на концерт или в залата!Просто си танцувах танца и т`ва е ! В твоя случай си казваш речта (сценария) и си готова.Просто не мисли,че можеш да объркаш нещо, защото от притеснения ще го направиш. И да те ти пука, защото и без това половината няма да слушат и да объркаш се тая!![]()
НЕ мисли за това, което НЕ искаш!!Мисли само как ще се справиш и как всички ще ти ръкопляскат, представи си го и всичко ще е на ред.
Като за начало бъди спокоен.Ако сутринта пиеш кафе,гледай да се ограничиш само с 1 чаша,а не 2 кафета и 1 РедБул.Преди да започне тържеството просто си кажи "аз мога" и готово![]()
go on and try to tear me down, i will be rising from the ground, like a skyscraper...
И аз съм била водеща и знам какво е чувството... Но по добре бъди спокойна и ще видиш, че всичко ще мине добре.. УСПЕХ