.
Отговор в тема
Страница 6 от 10 ПървиПърви ... 2345678910 ПоследнаПърви
Резултати от 126 до 150 от общо 243
    Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    Вярно че е доста психо и става трудно за гледане ама ма разби от смях (rofl)
    А ето забавната страна на Инквизицията http://www.youtube.com/watch?v=jbcyiFt5VEs
    Хахаха колко съм се смял на тоя филм не е истина.....

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    в началото на всяка вечност Той устроява вселената за шест дена, след което изпада в състояние на полусън за около 5-6 хилядолетия, обаче въпреки това е достатъчно буден през това време за да поддържа Творението сплотено и да се грижи за одушевените същества, но докато не се събуди изцяло, не може да спаси напълно всички до краят на вечността, тези 5-6 хилядолетия са единственото време, за което "тъмнината" може да властва в вселената през вечността
    ако Бог беше в полусън, тогава как Христос е бил на земята, проповядвал е и е бил съвсем буден.
    ае стига с тия твоите индийски фрагменти за спящи богове.............. както се вижда още не си се отърсил от индуизма, в който си бил увлечен на млади години, чиче.
    Последно редактирано от defender : 10-17-2012 на 23:40

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Да бе, това че Бог бил в полусън никъде другаде не съм го чувал, npp може да си основе оригинална секта така.
    Заспалите свидетели на npp
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен
    npp ако имаше спонсор, да не мислиш, че досега нямаше да основе секта, щеше да е нещо като сектата на Муун - на него също му се е явил "Христос" и му дал някаква велика мисия и така създава секта.

отделно да не говорим, че npp говори в множествено число, все едно е един от Светата Троица, ................ без коментар.

отделно нпп отрича:
    - отрича свободната воля
    - отрича кръщението
    - отрича задължението да се вярва в Бог
    - и още, и още

абе с две думи - секта та дрънка.
    Последно редактирано от defender : 10-17-2012 на 23:49

Голям фен
    Компютър - 1000 лева, интернет - 20 лева.... Да гледаш как християни нападат християни - Безценно!
    Последно редактирано от Doctor_Satan : 10-18-2012 на 09:14

Мега фен
    ще ви отговорим в един reply - в връзка с това, аз не посочвам сам себе си, но казвам "ние", защото над мен има истински Бог, истински Господ, истински Светии, и истински Св. Ангели, които действуват чрез мен, не че аз върша делата на Божията Правда сам от себе си

целта на вярата е човеците да бъдат спасени, не погубени, а как ще бъдат спасени ако истинският Бог им постави условия, които поради една или друга причина не всички ще могат да изпълнят?!, например, какво би могло да стане ако дойде някой с някаква секта и успее да постави следното условие за цялото човечество: "който чепка вълна в нашият обор или в друг подобен на него, ще отиде в рая, а всички други ще отидат в ада"?!, нима такива условия не са от онези без които не може?!, и кое е по-важно за човеците, да бъдат учени на добро отношение към ближния, или просто да бъдат въвеждани в вероучения, от които резултата е че те не стават достатъчно добри?!, какво ако някой вярва, но не може (примерно) да лекува болните?!, нима шефът на някоя болница/клиника ще вземе на работа за лекар човек, който не може да лекува пациентите достатъчно?!, за какво са му на такъв шеф "лекари", които не могат да лекуват достатъчно болните?!, и за какво му е на истинският Бог да поставя някакви условия, от чието изпълнение ползата би била само за онези, които ги следват?!, това би било като някаква богатащина, така щото само привилегированите да имат изобилен живот, докато всички други да се окажат лишени само защото не са се изтарикатили?!, нима истинският Бог е главатар на някакви користолюбци(себелюбци)?!, ето защо традиционното в вярата не е важно, защото само по себе си не е полезно за ближния в истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос, но полезното за Него е когато всички човеци получават/имат живот изобилно

"Аз от Себе Си не говорих; но Отец, Който Ме прати, Той Ми даде заповед, какво да кажа и що да говоря. И зная, че онова, което Той заповядва, е вечен живот(сиреч, целта на вярата е да са работи за осигуряването на вечен живот за всички човеци). И тъй, това, което говоря, говоря го така, както Ми е казал Отец." Йоан 12: 49-40

а що се отнася до "тъмнината" и нейните явления, никъде в Библията не пише че те са одушевени същества, но пише че са зли духове, като разбира се, те не биха могли сами да влязат в света ако няма духовни работници/служители, които (да) вършат духовно/религиозно беззаконие, или казано с други думи, неправда в вярата

относно полусънят на истинският Бог Отец, на много места в Библията се говори за това, ето някои пасажи:

"И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина(т.е. изпадна в състояние на хилядолетен полусън) от всичките дела, които беше създал. И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина(т.е. защото в него Той изпадна в хилядолетен полусън) от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил." Битие 2: 2-3,

"Помни съботния ден(т.е. винаги взимай/имай предвид времето, през която истинският Бог се намира в състояние на полусън), за да го освещаваш(т.е. за да освещаваш Божието Създание/Творение докато Той се намира в това състояние на непълна състоятелност да се погрижи съвършено за всички човеци/одушевени веднъж завинаги). Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела(т.е. принципно сте напълно свободни да вършите всичко, с което не се причинява каквото и да е зло на който и да е от човеците); а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог(т.е. обаче докато Бог се намира в състояние на полусън), да не вършиш никаква работа(т.е. да не пропускате да пазите Мирът, Чистотата, Неприкосновеността, Здравето, Добродетелта и въобще Благодатта, които Бог е положил в Създанието/Творението така щото всички човеци да имат живот и да го имат изобилно), ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти(т.е. нито в дейностите си), нито чужденецът, който е отвътре вратите ти(т.е. в вярата); защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина(т.е. но на седмият ден Той изпадна в състояние на хилядолетен полусън); затова Господ благослови съботния ден и го освети(т.е. за това Той (съз-)даде вярата така щото духовниците/духовните служители да освещават Създанието/Творението докато Той се намира в състояние на полусън)." Изход 20: 8-11,

"Чуйте друга притча. Имаше един стопанин(т.е. истинският Бог), който насади лозе(т.е. който създаде света), огради го с плет(т.е. вложи в него неприкосновеността), изкопа в него лин(т.е. положи благодатта в създанието), и съгради кула(т.е. и (съз-)даде Вярата); и като го даде под наем на земеделци(т.е. и като предостави грижите за човечеството на онези, които искат да бъдат духовни служители), отиде в чужбина(т.е. изпадна в състояние на хилядолетен полусън)." Матей 21: 33,

"Гледах догдето се положиха престоли(т.е. догдето влезе пълното числото на истинските Светии), и Старият по дни седна(т.е. и истинският Бог Отец се събуди напълно от хилядолетният полусън)" Даниил 7: 9
    Последно редактирано от npp : 10-18-2012 на 10:39

Фен Аватара на chombak
    Град
    in the dark side
    Цитирай Първоначално написано от Doctor_Satan Виж мнението
    Компютър - 1000 лева, интернет - 20 лева.... Да гледаш как християни нападат християни - Безценно!
    +1
    You believe, but what you see?
    You receive, but what you give?

Супер фен Аватара на Incadeptus
    и аз съм съгласен сатана а вие ще разберете койе БОГ

Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.

аз не посочвам сам себе си, но казвам "ние", защото над мен има истински Бог, истински Господ, истински Светии, и истински Св. Ангели, които действуват чрез мен, не че аз върша делата на Божията Правда сам от себе си
    лол
    Как може да вярвате в подобни простотии бе хора :X Бог е сътворил света !? За 6 дни!? Значи Бог е сътворил цялата вселена?
    В Библията можем да открием следното много интересно твърдение: Бог е сътворил космоса от нищото. Следователно Бог не е източникът на космоса в смисъл, че не го е направил от себе си или, от нещо друго, което той е притежавал като първичен изходен материал. Сътворението на света е безпричинен акт на възникване от нищото, вследствие на което Бог е в състояние да действа върху материалното битие чрез еднородни, универсални, естествени закони в една затворена система.
    Също така, ако Бог съществува, той трябва да има свой образ, своя специфична същност, достъпна или не за сетивното познание на човека. Самият факт, че ние, които се опитваме да осъзнаем Бога, притежаваме индивидуалност, вече предопределя и начина, по който бихме могли да очакваме решението на този въпрос. И съвсем естествено е всяка религия, приемаща съществуването на Бога, да дава своя визуална, емоционална или интуитивна интерпретация на Божия лик, която винаги ще напомня за нещата от нашето собствено битие.
    Според мен не Бог е сътворил човекът по свой образ и подобие , а обратното - човекът е сътворил Бога по свой образ и подобие, за да преодолее собственото си човешко отчуждение.
    Причината- примитивният човек се е чувствал самотен в природата. Самотата е пораждала страх. Страхът е раждал образи, представи и необходимост от споделянето им със себеподобните. Своята същност човекът разбирал най-добре във взаимоотношенията си с другите. Така се зародила вечната и непоклатима идея за Бога, един естествен продукт на човешкото мислене, породена от страха на човека от собствения му статут в обществото и природата.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от mirorforse Виж мнението
    В Библията можем да открием следното много интересно твърдение: Бог е сътворил космоса от нищото.
    Много философстване, брееей ......................... ок няма да се заяждам с такава готина, интелигентна мадама.
    Само ако може да посочиш на нас непросветените, къде точно го намери това в Библията:
    "Бог е сътворил космоса от нищото"
    Последно редактирано от defender : 10-19-2012 на 20:49

Космоса е бил създаден от някой, който е вечен! И това е първото становище на Библията: “ В началото Господ създаде небето и земята.” И така, аргумента за космоса сам по себе си става напълно ясен и доказва съществуването на Господ.
    УЖ
    Но коя съм аз да знам това Може и да съм в грешка за това, ама гледам да не остана по-назад и аз да си кажа тъпото мнение.

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ок няма да се заяждам с такава готина, интелигентна мадама.
    А това прозвуча по скоро като подигравка

п.п. не казвам, че съм права за тези неща, които пиша. Може вичко да е грешно. Просто т'ва са неща, които чета в нета и в книгите и ми правят впечатление...

npp ти си осбсебен трябва да ги прогоня тия АСТРАЛНИ същества от теб

Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от mirorforse Виж мнението
    лол
    Как може да вярвате в подобни простотии бе хора :X Бог е сътворил света !? За 6 дни!? Значи Бог е сътворил цялата вселена?
    В Библията можем да открием следното много интересно твърдение: Бог е сътворил космоса от нищото. Следователно Бог не е източникът на космоса в смисъл, че не го е направил от себе си или, от нещо друго, което той е притежавал като първичен изходен материал. Сътворението на света е безпричинен акт на възникване от нищото, вследствие на което Бог е в състояние да действа върху материалното битие чрез еднородни, универсални, естествени закони в една затворена система.
    Също така, ако Бог съществува, той трябва да има свой образ, своя специфична същност, достъпна или не за сетивното познание на човека. Самият факт, че ние, които се опитваме да осъзнаем Бога, притежаваме индивидуалност, вече предопределя и начина, по който бихме могли да очакваме решението на този въпрос. И съвсем естествено е всяка религия, приемаща съществуването на Бога, да дава своя визуална, емоционална или интуитивна интерпретация на Божия лик, която винаги ще напомня за нещата от нашето собствено битие.
    Според мен не Бог е сътворил човекът по свой образ и подобие , а обратното - човекът е сътворил Бога по свой образ и подобие, за да преодолее собственото си човешко отчуждение.
    Причината- примитивният човек се е чувствал самотен в природата. Самотата е пораждала страх. Страхът е раждал образи, представи и необходимост от споделянето им със себеподобните. Своята същност човекът разбирал най-добре във взаимоотношенията си с другите. Така се зародила вечната и непоклатима идея за Бога, един естествен продукт на човешкото мислене, породена от страха на човека от собствения му статут в обществото и природата.

как ти можеш да си направиш (например) кафе като заредиш кафеварката и след няколко секунди или минути вече имаш прясно приготвено такова?!, така и за истинският Бог не е нещо голямо да устрои цялата вселена само за 6 дена, но Той не я е направил от нищото, а от материал, с който е разполагал:

"В начало Бог създаде небето и земята. А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата(т.е. над субстанцията, от която Той сътворява)." Битие 1: 1-2,

"чрез Божието слово(т.е. чрез Словото/Делото на истинският Бог) от начало е имало небе и земя сплотена от водата, и всред водата(т.е. създадени от изначалната вселенска субстанция)" 2 Петрово 3: 5

Голям фен
    как ти можеш да си направиш (например) кафе като заредиш кафеварката и след няколко секунди или минути вече имаш прясно приготвено такова?!, така и за истинският Бог не е нещо голямо да устрои цялата вселена само за 6 дена, но Той не я е направил от нищото, а от материал, с който е разполагал:

"В начало Бог създаде небето и земята. А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата(т.е. над субстанцията, от която Той сътворява)." Битие 1: 1-2,

"чрез Божието слово(т.е. чрез Словото/Делото на истинският Бог) от начало е имало небе и земя сплотена от водата, и всред водата(т.е. създадени от изначалната вселенска субстанция)" 2 Петрово 3: 5
    Току-що сравни сътворението на вселената с това да си направиш кафе....

DEFENDER новата ти прифилна няма ли да те прати направо в ада? ;д

Специално за Бог са му били дадени материали :Д от незнайни същества или разуми.

❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Град
    Петрич
    @Doctor_Satan

Относно кръвосмешението да ти отговоря как аз го разбирам. Понеже желаеш да си говорим с "факти и аргументи", така и ще постъпя.

1. Бог сътворява нещо съвършено по свой образ и подобие - Адам. От неговото ребро създава Ева.
    2. Техните гени са съвършени, няма рецесивни алели, няма вирусни ДНК участъци, няма недостатъци.
    3. Грехопадението настъпва с познаването на доброто и злото. Адам и Ева са изгонени от Райската градина.
    4. Любимият ти момент - кръвосмешението. От тях двамата трябва да произлезе цялото това население на планетата, но без да се изроди, нито да умре от недостатъците на кръвосмешението. Предвид факта, че генотипът на двамата е идеален, това би трябвало да е лесна задача.
    5. Последва въпросът "Как тогава сега има такива болести, как кръвосмешението е доказано вредно и т.н.?". Отново преминавам към научната част от отговора си, тъй като ти очевидно всячески отхвърляш възможността паднал ангел в лицето на дявола да е въвел злото там, където присъствието на Бог е било отхвърлено (за това по-надолу в поста). Специално си отворих учебника по биология (изучавам я активно, като профилиран предмет, но искам да го цитирам за по-голяма точност) и ето следния цитат:

"Репликацията е изключително прецизен процес. Грешка се допуска на всеки един милиард двойки бази, като се има предвид, че общият брой на нуклеотидните двойки при бозайниците е около 3 милиарда. Тази изключителна прецизност се постига чрез "грешкооткриващи механизми", които отстраняват съответните грешки."

От горецитираното следва, че при едно зачеване възникват максимум 3 мутации. В повечето случаи те са или летални за зародиша или незначителни за него. Като добавим факта, че (отново цитат от учебника) "Процесът на репликация на ДНК е полуконсервативен, защото всяка новосинтезирана молекула ДНК се състои от една майчина и от една дъщерна полинуклеотидна верига. По този начин майчините (оригиналните) вериги остават непроменени през стотици хиляди клетъчни поколения, т.е. наследствената информация се съхранява в определен вид." стигаме до извода, че мутациите съществуват и при кръвосмешение възможността от образуването на двойка рецесивни/летални алели на даден ген се увеличава. Тогава обясняваме множеството НЕлетални, хомозиготни по рецесивния алел гени. Така задоволяваме любопитството ти как от "перфектен" генотип стигаме до днешния генотип, но същевременно признаваме кръвосмешението като начин за възникване на човечеството.

С други думи се опитах да ти покажа, че дори с човешката наука и човешко знание лесно се обяснява точно този "парадокс". Дори когато изолираме религията като фактор, колкото и трудно да е за вярващите.

@Incadeptus и всички, които обвиняват Бог за отсъствието му и "полъснното" (О.о) му състояние:

Защо ако Бог е ЛЮБОВ, съществува злото? Защото там, където няма светлина, е мрак. А Бог е дал свобода на всеки човек сам да избира иска ли Бог в живота си или не. Ще си позволя да отнема още малко от времето ви, макар и с риск да подминете целия пост. Ще публикувам два текста със съвременна интерпретация във връзка с темата защо съществува злото...

Град
    Петрич
    1. Притча за Бог и бръснаря

Един човек влязъл в бръснарницата както обикновено правел, за да го
    избръснат и подстрижат.
    Заприказвал се с бръснаря, който го обслужвал. Говорили за разни неща
    и изведнъж станало дума за Бог.
    Бръснарят казал:
    - Каквото и да ми говорят, аз не вярвам че съществува Бог.
    - Защо? - попитал го клиентът.
    - Та нали това и така е ясно. Достатъчно е да излезеш на
    улицата, за да се убедиш, че няма Бог. Кажете ми, ако Бог съществува,
    откъде има толкова много болни хора? Откъде са безпризорните деца? Ако
    той наистина съществуваше не би имало нито страдания, нито болка.
    Трудно ми е да си представя любящ Бог, който допуска всичко това.
    Клиентът се замислил за миг, но решил да си премълчи, за да не влиза в
    спор. Когато бръснарят си свършил работата, клиентът си тръгнал.
    Излизайки от бръснарницата той видял на улицата рошав и необръснат
    човек ( като че ли не се е подстригвал цяла вечност - толкова бил
    рошав). Тогава клиентът се върнал в бръснарницата и казал на бръснаря:
    - Знаете ли какво ще ви кажа? Не съществуват бръснари.
    - Как така? - учудил се бръснарят - А нима аз не влизам в
    сметката? Аз съм бръснар.
    - Не! - възкликнал клиентът - Те не съществуват, иначе нямаше
    да има рошави и необръснати хора, като ето онзи човек, който върви по
    улицата.
    - Но, мили човече, работата не е в бръснарите. Просто хората
    не идват при мене.
    - Точно в това е работата! - потвърдил клиентът. - И аз казвам
    същото: Бог има. Просто хората не го търсят и не отиват при него. Ето
    защо има в света толкова много болка и страдания.

2. По повод терористичната атака на 11 септември

В интервюто на дъщерята на Били Греъм в Ърли шоу за терористичната атака на 11 спетември, когато Джейн Клейсън я попита: "Как можа Бог да допусне да се случи такова нещо?". Ани Греъм
    даде изключително дълбок и проницателен отговор. Тя каза: "Вярвам, че
    Бог е дълбоко наскърбен от това, което стана, както самите ние сме, но
    дълги години ние казвахме на Бог да се махне от училищата ни, да се
    махне от правителството ни, да се махне от живота ни. И като
    джентълмен, какъвто е Той, мисля, че Той тихо си отиде. Как можем да
    очакваме Бог да ни даде благословението Си и защитата Си, ако искаме
    от Него да ни остави намира?"
    Нека помислим. Мисля, че се започна, когато Маделин Мърей О'Хеър (тя
    загина, тялото й беше намерено наскоро) протестираше, че не иска никой
    да се моли из нашите училища. И ние казахме "Добре".
    След това, някой каза, че не е нужно да четем Библията в училищата...
    Библията, която казва "не убивай, не кради, обичай ближния си както
    себе си". И ние казахме "Добре."
    След това Д-р Бенджамин Спок каза, че не бива да наказваме децата си,
    когато грешат, защото чувството им за човешко достойнство ще се
    накърни и можем да им създадем комплекс за малоценност. (Синът на Д-р
    Спок се самоуби.) И ние си казахме "Един специалист знае какво
    говори." И казахме: "Добре!"
    След това някой умен член да директорски борд на някакво училище каза
    "Понеже момчетата са си момчета, дайте да им дадем достатъчно
    презервативи, че да могат да си правят кефа както им се иска, но да не
    умират от СПИН. И няма да сме длъжни да казваме за това на
    родителите." Ние казахме - "Добре."
    След това някой каза "нека дъщерите ни ако искат, да си махат бебетата
    като забременеят, и нека са свободни да не казват за това на
    родителите си." И ние казахме "Добре."
    След това някой каза, че е по-добре учителите и възпитателите да не
    наказват учениците в училищата и колежите, и директорите на учебни
    заведения им забраниха да докосват който и да е ученик, независимо от
    поведението му, защото "не искаме да си създаваме лошо име и да ни
    дават под съд". И ние казахме "Добре!" (Има голяма разлика между
    възпитание и побой!)

След това някой от управляващите по върховете каза, че няма значение
    какво правиш насаме, стига на работа да правиш това, за което ти
    плащат. И съгласявайки се с него, ние казахме, че няма значение за
    никого (вкл. за президента) какво върши скришно, стига иначе да си
    върши работата, и икономиката да е добре.
    След това някой каза "хайде да печатаме списания със снимки на голи
    жени, и да ги наречем благотворно и разумно оценяване на красотата на
    женското тяло. И не казахме "Добре!"
    След това някой друг взе това благотворно начинание и направи още една
    крачка, като започна да публикува снимки на голи деца, и още една -
    като ги пусна в Интернет. И ние казахме "Добре, човекът си има право
    на свобода на словото."
    След това развлекателната индустрия каза "нека правим телевизионни
    шоута и филми, пълни с простащина, насилие и извратен секс. И хайде да
    записваме песни и да пишем текстове, които говорят за изнасилвания,
    наркотици, убийства, самоубийства и сатанизъм." И ние казахме "...ми
    това си е само развлекателен бизнес, шоу, нищо повече. Със сигурност
    няма странични ефекти и никой не го взима насериозно, така че -
    карайте нататък!"
    Днес се питаме защо децата ни нямат съвест, защо не различават добро
    от зло, защо не им "пука" като убиват случайни хора, собствените си
    съученици, самите себе си. Може би ако помислим достатъчно дълго и
    достатъчно дълбоко, ще се досетим защо. Мисля, че това има нещо общо с
    "ЖЪНЕМ ТОВА, КОЕТО СМЕ ПОСЕЛИ".
    След това се появи ученикът, който написа "Мили Боже, защо не запази
    малкото момиче, което се самоуби в класната стая? Искрено твой -
    загрижен съученик" И отговорът: "Скъпи ученико, Мен не ме пускат в
    училище. Искрено твой - Бог."
    Интересно е как лесно хората изхвърлят Бог в боклука и после се чудят
    защо светът отива към пъкъла. Интересно е как вярваме на всяка дума
    във вестниците, но не вярваме на това, което пише в Библията.
    Интересно е как всеки иска да отиде в рая, стига само да няма нужда да
    вярва, мисли, говори и върши каквото и да е, което Библията казва.
    Интересно е как казваме "Аз вярвам в Бога", но правим, това, което
    прави Сатана, който, между другото, също "вярва" в Бога!
    Интересно е колко лесно съдим, но никога не се оставяме ние да бъдем съдени.
    Интересно е как пускаме мръсни картинки по електронната поща и те се
    разпространяват за секунди като огън сред сухи тръни, но ако вземеш да
    изпратиш нещо, което говори за Бога, хората не се и замислят да го
    разпространят.
    Интересно е как похотливото, просташкото, вулгарното и неприличното
    минават свободно през киберпространството, а обществени дискусии на
    тема Бог всячески се потискат и в училище, и на работното място.
    Интересно как някой е така "изпълнен с Христос" в неделя, но е
    абсолютно "невидим християнин" през цялото останало време.
    Още ли ви е смешно??
    Интересно как като се замислите да препратите това съобщение, няма да
    го изпратите на много хора, защото не знаете в какво вярват, а особено
    - какво ще си помислят за вас. Интересно как може много повече да съм
    загрижен за това какво мислят другите за мен, отколкото какво мисли
    Бог за мен.
    Размишлявате ли все още??

Голям фен

Град
    Петрич
    Цитирай Първоначално написано от Doctor_Satan Виж мнението
    ....
    Това като какво да го разбирам? Като:

А) Нямам какво да кажа. Точни и ясни аргументи, два представени варианта. Мисля че промених мнението си за конкретния "парадокс".
    Б) Твърде съм незрял да се откажа от спора, но и нямам с какво да оборя аргументите, затова ще поставя тази картинка и дано не ме питат защо.

Голям фен Аватара на Kaena Smith
    Макар текстовете да бяха отправени към друг потребител,ще коментирам няколко неща,които ми направиха впечатление.
    "Бог има. Просто хората не го търсят и не отиват при него. Ето защо има в света толкова много болка и страдания."
    Съжалявам,но за християните е твърде удобно да оправдават липсата на Бог с невярващите,които не го "търсят".Освен това изводите,които си правя от второто изречение :
    1)Под "хората" се имат предвид всички чов. същества,следователно,хора та вечно ще се мъчим,тъй като изповядваме различни религии.Оттук следва,че християнството е "правата" религия.Това води до случаи на неприязън у някои християни към други вероизповедания и представителите им,а в същото време Бог учи на мир и любов.
    2)Под "хората" се имат предвид кръстените за християни,немалка част,от които са атеисти или др.Същият извод,"хората вечно ще се мъчим".Тук се появява и нещо друго,касаещо хората,"търсещи" Господ:
    !)Той им помага - следва,че пренебрегва невярващите,а оттук,че е несправедлив.
    !!)Той им помага - нелепо,тъй като както вярващите,така и невярващите се разболяват,страдат и т.н.
    !!!)Той не им помага - следва,че пренебрегва,дори тези,които се обръщат към него,заради невярващите.Отново несправедливо.А оттук следва и друго : безсмислено е да се вярва в Бог,тъй като докато всички не се обърнат към него,ще има страдание,поразяващо всички(вярващи и невярващи).

Бих написала и други неща,но нямам време.Бих те помолила само да си проверяваш информацията(визирам втория текст),тъй като нито един от синовете на Д-р Бенджамин Спок не се самоубива,внукът му,страдащ дълги години от шизофрения,отнема живота си.
    Благодаря!

Мега фен
    Бог е просто любов към всички човеци, но това означава че поне вярващите трябва да вървят в направлението на любовта, а не в противната на него посока на духовността, любовта е нещо най- естествено и лесно, което решава всички проблеми, докато духовността не само че е като необуздаема гъста джунгла пълна с множество зверове, от която никой не се е завърнал победител, но и обикновено е свързана с доста сложни дейности, такива като трансцендентална медитация, теологоия и ритуали, колко лесно е просто да не си лош към хората и да ги обичаш, а колко трудно е да трябва да спасяваш сам себе си чрез трудоемкото "въртене" на т.нар. "воденичен камък"(библ.) т.е. чрез практикуването на духовна себереализация - то е като да трябва непрекъснато да захранваш мотора на електромобил с манивела, спреш ли, угасваш, понеже за истинският Бог е достатъчно да вижда че вярващите не се превъзнасят/възвеличават, но че дори обичат останалите човеци, това е всякога полезно и не се нуждае от "въртене", докато телесното обучение, сиреч в духовността, е полезно само за малко време, понеже там всички се обучават да бъдат духовни чрез телесно усъвършенствуване в медитация, теология и ритуали, които изискват непрестанно упражняване/практикуване чрез физическото тяло, докато в правилната вяра достатъчна е любовта към другите човеци, което не изисква никакви предварителни телесни упражнения/практики, просто съвсем директно можеш да бъдеш нелош/добър към всеки един човек, тъй като истинският Бог може да ни предостави всичко, понеже и никой от нас не се е сътворил сам, но всички сме сътворени от Него, а едва ли Осмелилият Се да бъде Създател на всичко и всички одушевени не разполага с съвършено пълно осигуряване за всички тях, ето защо Господът е казал:

"И тъй не се безпокойте, и не думайте: Какво ще ядем(или: какви познания да търсим/развиваме)? или: Какво ще пием(или: каква духовност трябва да направим/имаме)? или: Какво ще облечем(т.е. или каква слава да си създадем)? (Защото всичко това търсят езичниците(т.е. защото всичко това е типично за обикновените потребители т.е. за невярващите/нерелигиозните/неокултистите)), понеже небесният ви Отец знае, че се нуждаете от всичко това. Но първо търсете Неговото царство и Неговата правда(т.е. Неговата любов и нейното съвършенство); и всичко това ще ви се прибави(т.е. и всичко друго ще ви се прибави като от само себе си)." Матей 6: 31-33
    Последно редактирано от npp : 10-22-2012 на 10:27

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от Bozhidar Виж мнението
    Това като какво да го разбирам? Като:

А) Нямам какво да кажа. Точни и ясни аргументи, два представени варианта. Мисля че промених мнението си за конкретния "парадокс".
    Б) Твърде съм незрял да се откажа от спора, но и нямам с какво да оборя аргументите, затова ще поставя тази картинка и дано не ме питат защо.
    C) Означаваше че твърде много ми се спеше снощи за да ти отговоря, но в същото време изписа 1 тон глупости, на които няма как да не отговоря. Затова постнах тази картинка... Твърде много ме мързеше да те храня с думи.

По първият ти пост съм готов да се съглася. Аз даже го направих, когато един друг потребител изтъкна подобна идея - Щом Адам и Ева са били създадени от "самия Господ", то значи са перфектни и затова няма лоши гени. Поне в началото.
    Естествено обаче е абсолютна простотия да доказваш чрез наука дадено религиозно твърдение. Това би било като да оборваш религия с наука. Така че не може да избираш само това от науката което подкрепя Библията. Ако използваш науката като доказателство за религиозен "факт", то няма причина да не я използваш и в обратния смисъл - да докажеш че религията е глупост. Но като цяло съм склонен да съглася с дадения аргумент, взимайки предвид това, че даденото от мен като несъответствие беше просто хипотетично. Така че и аргументите по тази ситуация си остават само хипотетични.
    Така, да преминем към следващият пост, който е същински апотеоз на примитивното детско мислене и наивно простодушие.
    И така, притчата..... Няма такава дивотия. Да сравняваш Господ с някакъв си бръснар.... Значи, Господ е всемоъгщ, всевелик, той е създателят на хората, те са негови творения, за които той следва да носи отговорност. А бръснаря е просто професия, хората му дават пари заради нуждите си(Хм това всъщност наподобява Джийзъс), бръснаря просто предлага услугите, той може да си замине и хората пак ще живеят. Но бръснарят не е създал небръснатите, той не носи отговорност. А един създател и творец на целия свят, на цялата вселена и всичко съществуващо, ще създаде една малка планета с едни малки хора, и те понеже го отхвърлили, той вече не идвал. Това което ти си написало е възможно само ако Бог се държи като някакъв дребен обидчив сополанко, който се сърди от постъпките на НЕЩАТА КОИТО ТОЙ Е СЪЗДАЛ.
    .....Ааа мамка му, много съм се напушил Не мога да продължа сега..... очаквай продължение... хаха

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си