- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Логически несъответствия, парадокси и чисти простотии в християнството.
Ама то не трябва да се вярва в Богът,който е описан във всяка една религия.Аз вярвам само във Висшата сила,която няма име,не се знае от къде е дошла,но все нещо,а не Големият взрив трябва да е създало всичко.Следва въпросът откъде Създателят е дошъл.Понякога мисля,че е по-добре да нетърсим отговори на тези въпроси и така няма и да си пълните главичките с религиозни глупости.
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
Ама много ме забавлявате, ей. И по-специално доктор сатана със страхотното си умение да тълкува мненията на хората както му падне, и то без дори да се опита да вникне в замисъла. Особено ме впечатли задълбоченият ти анализ (тип психо-атака) върху моята личност и методите?!, които използвам, за (цит.) "да вкараш противника в логически несъответсТвия и смут."
Харесва ми експресивният ти и прецизен начин на изразяване, докторче. Жалко, че имаш тотално сбъркани представи, за които съдя и от други твои мнения, на които съм попадала. От теб би излязло един чудесен християнин, ако и егоцентризма ти не беше малко в повече. Инак бих тА 'зела, има няк'ви проблясъци на интелект у теб. А и си ми наборче, сладур.![]()
![]()
Ае аз отивам да си сготвя пържолките с лук и гъби и да си догледам второто полувреме на мача. GGMU!!!!
Умният човек не казва и половината от това, което знае докато глупавия не разбира и половината от това, което казва.
* http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=398724 *
Чувството е взаимно. No hard feelings.
Ооо не, вникнах в замисъла ти, и съм донякъде съгласен. Но фокуса на това което написах беше върху Теб, и защо си го написала. Конкретиката на идеите заложени в постта ти, не ме интересува дотолкова. Иначе съм съгласен с някои от идеите, просто не ми хареса начина, по който са написани.
Хммм радвам се за теб. Давай да сА 'зимаме, тамън шА ми готвиш, че аз не мога.
ПС: Мислих и тоя път да те "захапя" ама ме кефиш, затова няма да се заяждам.
ПС2: Всъщност не успях да разбера, ти вярваща ли си?
Последно редактирано от Doctor_Satan : 10-28-2012 на 16:44
Ай отивай се помоли малко над иконката на Твореца,че сигурно много грехове си събрала днес![]()
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
Малка смяна на профилната снимка![]()
Щом всички страни на спора се забавляват, това би могло да е само добър знак. Та на въпроса защо съм го написала - самоцитирам се:
"Този път не можах да се сдържа и също като Nam3less3 ще кажа - абсурдно е да искате доказателства за религията, още по-конкретно за написаното в Библията."
Всъщност, докторе, след първия ми пост, видях, че си написал нещо много вярно още преди това, за което сме на 1 мнение:
^което ме води на мисълта, че не отричаш напълно съществуването на Бог, така ли е или ако не, то в какво вярваш?
Вече казах, че: "И не, нямам против атеистите в истинския смисъл на думата - не вярваш и си траеш, без да поругаваш истината и принципите, които очевидно не искаш да признаеш. Забавни са ми другите, псевдо-атеистчета, на които и да се обясняваш, хейтърските им тикви пак нищо няма да разберат."
Не разбирам кое не ти харесва в начина ми на писане, след като ти сам каза, че използваш същите техники. Отново наблягам на така преекспонираните методи с пояснението, че не съм използвала последните с цел шантаж или тролене (както ти предполагаемо твърдиш). Ако исках да троля, най-малкото нямаше да е толкова очевидно, но може би си прав за това, че ме бива - когато съм на вълна тролене, ми се получава успешно, природно заложено ми е.
Ммм, след като сме започнали с похвали и критики, на мен не ми хареса това, че се опита да ме анализираш що за човек съм, без дори да ме познаваш, и на места преувеличи и тълкува думите ми грешно (не мога да кажа дали е било нарочно или не). Но бих направила 1 смело предположение, че вероятно, след като имаме сходна техника, си идентифицирал с твоето мислене, ако беше на мое място.
На въпроса ти: да, вярваща съм, но не парадирам с това (като някои) и уважавам чуждата гледна точка, стига тя да не настъпва моята по малкия пръст.
Хубаво е, че си решил да не ме "хапеш", защото аз пък мога да драскам, ако се наложи също и да хапя. Така или иначе съм в добро настроение и няма да се наложи. Ман Юнайтед спечелиха, а и комбинацията на бира + специално-приготвените от мен пържоли, се оказа доста сполучлива. За да не останеш с грешно впечатление, преди да сА 'земимИ, съвсем не съм усъвършенствана готвачка, но пък млади сме още, а и желание не липсва.
Между другото 520 на 520 мнения, nice a. Ще се състезаваме ли? Ахахах.
Последно редактирано от YoUcANNOtiMaGiNe : 10-28-2012 на 18:23 Причина: допълних
Умният човек не казва и половината от това, което знае докато глупавия не разбира и половината от това, което казва.
Не вярвам в нищо. Нито в Бог, нито в себе си, нито в хората, нито в любовта, нито в която и да е <insert random cliche here> глупост. Вярата е най-силното оръжие на самозаблудата. Хората вярват във всякакви неща, стига това да им носи подобаващото количество необходима самозаблуда. Без тази самозаблуда, те са нищо - нямат цел и принадлежност. Аз нямам вече нужда от цел и принадлежност. Това са детски обяснение на живота и леснодостъпни клишета, на които хората търсят да установят иначе безсмисленият си живот. Нямам потребност от такива идентифицирания с идеологии, религии, общочовешки и морални кодекси и т.н. булшит. Това е за хора които търсят лесно външно обяснение на вътрешния си свят. Аз изследвам сам вътрешния си свят. Без да вярвам че нещо отвън е способно да запълни или обясни този вътрешен свят. И според мен, няма нищо което вече да не е в мен, за да го търся отвън. С това, въпросите за Бог вече ми изглеждат смешни. Колкото до това дали съществува някаква сила, контролираща света. Да, възможно е. Не го отричам. Друг е въпроса, дори и да има, трябва ли изобщо да я боготворим? Боготворенето е толкова примитивно и детско. Боготворенето е всъщност смес от страх и подражание. Също както децата боготворят родителите си. В действителност те се страхуват от тях, но искат и да им подражават. Ето как всъщност заложения детски мотив на подражание, минава на едно по-философско ниво и така се ражда християнството. Или поне така се изразява като масово явление. Нямам нужда от такива "висши съдебни инстанции" като Бог, християнство, морал или съвет, който да филтрират цялото ми мислене и поведение. Това е един паразит на ума, една необходима заблуда - отказ на ума от действителността. А действителността е че няма абсолютна истина и човекът не може да се добере напълно до нея. В него има много "филтри" който пречистват информацията според самия него. Единственото което е възможно е подобряване на адекватността. При всички случаи, сляпата вяра, било то в науката или религията, е една стъпка назад в това отношение.
Не ми харесва това че казваш че има една една истина, които другите поругават. Кое те кара да мислиш че има пълна истина, още повече че един човек може да я обхване, още повече пък ти да я обхванеш? И кое те кара да мислиш че тази истина е Бог? Особенно пък Библейския Бог?
Точно това ме дразни, че се изказваш уж интелигентно, пък вярваш в същите абсолютистки глупости. Каква е твоята представа за Бог?
Не, моят стил на писане е като твоя, когато тролвам. Хвърлям целенасочен хейт, със силна лична позиция. И хората много се дразнят от товаНо иначе когато трябва да бъда обективен, не съм такъв. Затова и предположих че ти може и просто тролваш. Но на теб явно такъв си ти е стилът на писане.
Ууууу.... sounds sexy....
Rape face activated
Хмммм, Интересно!
Айде земайте се та да ставам чичо,кръстник пък и кум се надявам да ме направите ;д
След последното ти откровение, а именно, че не вярваш в нищо (колкото и неприемливо да ми се струва това), трудно би разбрал доводите ми относно вярата. Все пак ще се опитам да опиша как усещам нещата. За мен вярата е нещо, което или го имаш или го нямаш, не може просто така да го придобиеш, освен ако коренно не си промениш възгледите. Това е нещо, което носиш в душата си, искрицата, която те кара да вярваш в доброто, в човечността, в любовта и в живота. Чрез нея всичко придобива един особено сантиментален смисъл. И то, не какъв да е, а един по-възвишен и надхвърлящ границите на човешките възможности смисъл, който ти дава много повече и те обогатява на едно духовно ниво. Не мисля, че е самозаблуда, нито, че без нея загубваш всякаква цел и принадлежност. Самата тя вдъхва стремеж към поставянето на нови цели и ти дава правото да принадлежиш на нещо много по-добро. Не е ли прекалено егоистично да мислиш, че нищо не може да обясни същността ти, а ти сам си си цар и господар едва ли не? Нима смяташ, че хората сме се усъвършенствали дотолкова, че от нас да зависи цялата работа, свързана със смисъла на живота, съществуването ни и случващото се преди, сега и в бъдеще? Не е ли твърде грандоманско и величаещо? Колкото до боготворенето, никой не говори да надхвърляш границите и да ходиш всяка седмица на църква, да целуваш икони и ръцете на поповете. Според Библията е грешно да си създаваш идоли/кумири и в този смисъл да се кланяш пред икони и да ги целуваш, също не е правилно. А това да приемаш Създателя като Висша сила и да го имаш за принцип не е равностойно на смисъла, който ти влагаш в думата "боготворене", а именно страх и подражание. Тези не са идентични на страхопочитание, което е всъщност почитане. Абсолютна истина има, друг е въпросът, че ние вероятно никога няма да я открием, но всеки има своята (да го наречем) теза за истината. Вярата и религията не са отказ на ума от действителността. Напротив - те помагат да откроиш още по-добре действителността и да отвориш очите си и за невидимото, да направиш границата между тях. Такова словосъчетание като "сляпа вяра" за мен е неправилно, защото вярата сама по себе си е сляпа. Все 1 да кажеш "вярата вяра". Когато вярваш в нещо, ти вярваш на сляпо, нямаш доказателства и не ти и трябват за целта. На въпросите ти относно истината, малко по-горе в този пост казах за нея, а относно Бог - просто вярвам, изненадва ме, че питаш след като сам каза, че няма нужда от доказателства след като вярата е напълно достатъчна.
Иначе правилно предположи, такъв си ми е стилът на писане. Това, което коментира с рейп face-a не трябваше да прозвучи така, но май стана точно това. Имам няколко въпроса към теб:
1. След като не вярваш в нищо и си си самодостатъчен, как живееш по този начин? За теб не съществуват ли никакви ценности, не разграничаваш ли правилно от грешно? Не се ли превръщаш в социопат?
2. Хем твърдиш, че не вярваш в себе си, хем - "Аз изследвам сам вътрешния си свят. Без да вярвам че нещо отвън е способно да запълни или обясни този вътрешен свят. И според мен, няма нищо което вече да не е в мен, за да го търся отвън." Изпадаш в противоречие. Много си ми странен, намирам немалка доза егоцентризъм у теб, а в същото време си мисля, че се криеш в най-тъмните кътчета на съзнанието си. В детството си да не си преживял нещо необичайно, доста употребяваш и думата "детско/детски" все едно има нещо лошо в това. Не си ли самотен?
Имам и още въпроси, но тези не са малки за разискване, ако искаш пиши ЛС.
Хмммм, значи аз я нямам вярата и съм обречен да не виждам любовта, човечността, живота и т.н.. Възможно е, не отричам. Аз съм си донякъде психопат и емоционалният ми спектър е твърде ограничен. Вероятно затова не мога да видя нещата през твоите очи. Но не е ли светът сив в действителност? Не са ли човешките очи, тези които му придават цвят? Аз виждам едно абсолютно безразличие във вселената. Един перфектен баланс. НЕ виждам доброта и любов, виждам света какъвто е. Доброто и злото са човешки понятия, и те са ограничени до това какво е добро ЗА НАС. Да се прилагат като някакъв общовалиден принцип за вселената, под формата на Бог, е абсолютно малоумие. За всеки безпристрастен наблюдател е ясно че на вселената изобщо не и пука каквото и да прави човека. Само на човека му пука какво прави човека, защото това пряко го засяга.
Ясно е че нищо няма смисъл. Има само съществуване. Смисълът е също човешко понятие. Жаждата на човека всичко да има смисъл е именно онова, което е създало вярата и Господ.
Зад всяко нещо стои мотив, зад вярата също. Вярата сама по себе си не е важна, важен е мотивът стоящ зад нея. Вярата е израз на някаква нужда. Но това че се нуждаеш от нещо, не го прави съществуващо и по-малко глупост. Човекът е задължен да си създава илюзии, защото не му изнася сивотата и грозотията на света. Не му изнася смъртта, затова я нарича преминаване в друг свят. Не му изнася сегашното положение, затова си създава мечти за по-добри времена. В момента в който приемеш действителността, нуждата от вяра отпада. И аз съм вярвал във всякакви неща, но осъзнах че вярата не е нищо повече от необходима самоилюзия. Но пак казвам, това че нещо ти е необходимо, не значи че то е реално. И тук не говоря само за вярата в Бог, говоря за вярата по принцип. Хората ще повярват на всичко стига това да изпълнява определени техни интереси(или пък няма да повярват на нещо ако то нарушава интересите им). Този примитивен начин на възприемане на информацията ме изпълва с дълбоко отвращение. Не бих се лъгал само за да си помпам самочувствието или за да се чувствам добре в кожата си. Аз целя да открия обективната истина, или поне част от нея. Но с вяра, която си е буквално отказ от търсенето на отговори, това не се получава. А консенсусната истина, тази която изпълнява определени интереси, дали индивидуално или социално, няма как да я възприемам като истина. И никой обективен наблюдател не би го направил. Така че ако предпочиташ да се лъжеш защото така ти изнася, нямам нищо против. Но да се опитваш да налагаш лъжите, които ти изнасят на теб, като общовалидна истина е просто некоректно.
Знам ги тези лъжи, защото и аз съм вярвал в тях, и тогава наистина се чувствах по-добре, по-жив, по-чувстващ, по-целеустремен. Но с малко безпощадна честност, открих че това са си просто лъжи. Нищо повече. Въпреки претенциите. Особенно пък претенциите на лъжи като християнството. Но има много хора които приемат тези лъжи за истина по 2 основни причини:
1. Защото дава лесно обяснение на света и на индивида. Вместо да изследваш себе си, ти просто приемаш наготово създания от обществото модел на поведение, мислене и обяснение на света и смисъла в него. Когато човек няма нужните отговори, се хваща за най-близкото и най-достъпното. Именно затова подобни концепции за света са толкова разпространени.Това което дава най-простото обяснение е най-удобно. Бог е създал света и иска да сме добри. Какво по-просто от това? Или пък "Учи, работи, преследвай мечтите си (мечтите естествено са ти предварително дадени),Отгледай семейство и т.н. ". Но истината за света е много по-комплексна от някакви библейски притчи и житейски алегории. Но докато има лесна и удобна истина, тя винаги ще се предпочита от хората. Пример - безработица. Никой не взима предвид световните процеси, начини на финансовото устройство на света, социалните и икономически процеси. Вместо това всеки плюе по управляващите. Защо, защото е по-лесно. Такива "лесни" за усвояване представи за света и хората не ме впечатляват и те са далеч от обективната истина. Вярването в любов, добро, морал и т.н. още повече. Това са все глупости измислени от хора, за да служат на хора.
2. Принадлежност. Човекът е социално животно и нуждата от индивидуален смисъл неминуемо е развита и на социално ниво. Така често масовата нужда надскача индивидуалната. При всички случаи социално възприетата консенсусна истина трябва постоянно да се приповтаря а противоречащите и елементи да се изкореняват. Както когато на теб ти пречи нещо, целиш да го премахнеш. Така работи и психиката ти, отказва да приеме действителността и или я умаловажава, или я отрича. По същият начин действа и масовото съзнание и цели да унижощи всеки елемент противоречащ на общоприетата истина. Но хората понеже искат да са част от някакъв по-голям смисъл, някаква идея, винаги търсят да са част от групата, и нейната общоприета истина. Така и те самите въприемат тази истина за своя. Нуждата от това да са част от групата изхожда от това да са част от нещо по-голямо, нещо "велико", надявайки се че като са част от него, така и те ще станат "велики"
Значи, някакво космическо еврейско зомби, което е баща сам на себе си, може да те направи безсмъртна, ако символично ядеш от плътта му и пиеш от кръвта му, и всеки ден телепатично му казваш че го приемаш като свой господар, за да може Той да премахне някаква нечиста сила от душата ти, която е налична в човечеството, защото жена, която е създадена от реброто на мъж, е била убедена от говореща змия да изяде ябълка от магическо дърво. И това ти откроява по-добре действителността?
Съгласен съм забележката ти за сляпата вяра. Наистина неправилно употребено е.
На другите ти въпроси ще отговоря на ЛС.
Последно редактирано от Doctor_Satan : 10-28-2012 на 21:30
Жалко, че пишете толкова подробно, та не мога да се включа, карайте с 2-3 изречения.
Иначе за тия, които казват, че може да вярват в някаква висша сила, но не този Бог от библията - ако религията е глупост, то тия вярвания са 2 пъти по-глупави, защото реално са безпочвени, безсмислени(което е най-важното), неопределени и са лесен опит за измъкване от ситуацията. В библията има много мъдрости, символични притчи, става въпрос за добродетели, страсти, за духовно израстване и все такива думички, това е в същността на нещата, а не да вярваш в нещо празно колкото да може да си обясниш това, което науката не може или някакви абстрактни философии, които нямат практично приложение.
Баш това е сляпата вяра - в нещо измислено от теб самия, и грам от любимите ни доказателства няма, а и това въобще не е вяра, поне не и в християнския смисъл от думата(където вярата е нещо доста по-развито от простото вярване).
Както incadeptus - вярва си в някви висши сили, които да го вкарат в някви измерения в които да си прави кефа, същността на духа и живота е не в безцелното съществуване, а в борбата между доброто и злото, между добродетели и грехове, и изправянето срещу всички тия нередни неща и ситуации, които се случват всеки ден.
Така че според мен човек трябва да е или атеист/агностик, или вярващ(религиозен или окултист, макар че при тях представата за Бог е специфична).
![]()
Последно редактирано от Nam3less3 : 10-29-2012 на 03:54
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
>Религията не е въпрос на празна вяра в нещо, което науката не може да обясни
>Религията е въпрос на мъдрости, добродетели, страсти и т.н.
След като в основата на религията са тези неща, които изброи, тогава къде се вписва представата за невидимия Господ? Защо е нужно да взимат човешки мъдрости и да ги придават на нещо нечовешко? Моралът и духовното израстване могат да се изградят и проповядват от всяка човешка философия. Защо е необходимо да се придават на нещо свещенно? И да се вярва в някаква илюзия? Ще ти кажа защо. Защото това са просто остарели идеи за света, които сами по себе си не струват нищо повече от посредствени простотии. Но скрити зад идеята от Господ, че са дадени свише, че трябва да се спазват, защото ще гориш в ада, тези идеи вече стават неопорими. Те придобиват по-важен характер. Когато са си просто човешки мъдрости и идеи. А идеите на християнството са остарели 2000 годишни глупости. В небето летят совалки и изтребители със свръхзвукова скорост, а християните се ръководят от идеи, които са имали някакво реално покритие преди стотици години.
Така че, това че една лъжа е била изкривявана и пренаписвана 1000 пъти, и подплатена с житейски и духовни мъдрости, не я прави по-малко лъжа. Сигурен съм че ако хората повярват в големия интергалактически х*й, не след дълго ще се изсипят такива които да го благословяват, и да пишат всякакви работи за него. А той си остава един прост х*й, една лъжа. Мъдростите нямат нищо общо с религията, нито пък морала или духовността. Такива неща съществуват във всяка култура, и съответно във всяка религия. Вярванията и представите за добро и зло са различни за всяка култура и митология. И всичките са създадени тогава, заради съответните събития или условия. Така че, моралът и мъдростта не са характерна черта само на християнството, и изобщо това не е характеристика в полза на истиността, за която претендира религията. Още повече, моралът и останалите глупости, в никакъв случай не доказват съществуването на Висша сила, която да изисква изповядването и спазването им.Сори, ама християнството издиша отвсякъде.
Тези глупости са създадени от хора, за да служат на същите хора. Но понеже всяка човешка идея може да се оспори, тъй като е създадена от хора, точно затова християнството цели да издигне идеите си до божествено ниво.Където те не могат да бъдат оспорени. А те си остават просто човешки глупости, и то напълно неактуални.
Последно редактирано от Doctor_Satan : 10-29-2012 на 12:51
Как безпочвени бе маолумник прост.Точно на Бог не може да даваш образ бе.Та това е Източникът,офф ти си абсолютен идиот и не може да се спори с теб,защото това вече е безсмислено.Ти да не си коте бе та хапеш и драскаш? ;д
Отново съм съгласна с Nam3less3, само със забележката за словосъчетанието "сляпа вяра", която отправих по-рано.
Коментарите по темата почнаха да излизат извън пределите на познанията на всички ни, така че нямам намерение да изпадам в многословие като в предните си постове, където просто държах да затвърдя становището си, след като имаше интерес.
Доктор сатана, все още не разбирам как един привидно интелигентен човек като теб, би предпочел да се слее с масовката, за която животът е едно празно съществуване, лишено от смисъл и логичност. Излиза, че не си по-различен от тези, за които животът е един огромен гуляй и пошлост, без морал, без принципи. За мен мисленето ти е ограничено в този смисъл на контекста. В самата основа на това да гледаш на всичко като сиво и празно, се крие подсъзнателен хейт, който пък е породен от друго. Голяма грешка си допуснал като си кривнал от правия път. Убедена съм, че е станало нещо, което ти е повлияло доста на мисленето, или може би някой, но идеята е същата. След малко ще ти отговоря и на ЛСто.
incadeptus, ти като къв се явяваш, че да обиждаш хората по този просташки начин. Я бегай в кофата и не пълни раздела с безсмислени (меко казано) и много не-на-място коментари. Недей много се интересува аз коте ли съм, тигър ли съм, а помисли ти как изглеждаш с твоите "просветени мъдрости" и хвани влез в коловоза докато е време. Ако действително си на 14, значи би следвало в близкото бъдеще да ти дойде акъла и да се поправиш. Това го казвам като съвет, а не с цел нападка.
Хаха, точно вярващите са в масовката. И по-точно очакващите и търсещите. Дали ще си правиш планове за след 10 години и ще вярваш в нещо по-добро, или ще очакваш да се "разбиеш" довечара, няма никакво значение, защото и двете са породени от едно и също нещо. Бягане от незадоволителна реалност, чрез удавяне в мечти и вярвания, и желания за вечно забавление и удовлетворение. Естествено по-простите свеждат това бягство от реалността, просто до очакване на някакво събитие недалеч във времето. По-задълбочените вярват в някакво далечно добро бъдеще, а християните са върха на сладоледа - вярват и цял живот очакват да отидат в рая. Това е живот в бъдещето, дали след 1 час, когато ще можеш да се напиеш или да се забавляваш, или пък след 10 години, когато ще бъдеш щастлив и удовлетворен. Такива търсения са именно следствие на това бягство на ума от незадоволителната реалност. Вярата е живот в бъдещето, не в нещо реално и сегашно. Така че да ме сравняваш с масовката е просто грешно, по-скоро ти си част от масовката. Само дето си извела идеите на по-високо равнище и си ги запълнила с идеята за Бог и за добро - също грешна идея. Това какво е добре за теб, или за мен, няма никакво значение за обективната действителност и сегашното положение. Но именно това те кара да се движиш напред и да продължаваш. И всички естествено възпиремат продължаването напред, като нещо възвишено и необходимо. А то не е. Съществува само и единстевно сегашният момент, или го приемаш или бягаш от реалността с мисли за бъдещето, където непременно трябва да постигнеш нещо. Това са все грешни идеи породени от човешката нужда за смисъл и светло бъдеще. Защото иначе, излиза че нищо няма смисъл, следователно няма смисъл и да живееш. А хората имат дълбоката нужда да създават идеи в подкрепа на тяхното добро положение. Затова са всичките измислици, целият морал, принципи, вярвания и т.н. Човекът е роден в един сив свят без никакъв смисъл, но никой не иска да го възприеме, затова всеки си измисля свои глупости, с които да запълни празнината от безсмислието на деиствията си. Затова и повечето хора търсят спасение от това под различни форми - забавление, отвличане на вниманието, вяра в смисъл и добро бъдеще на техният живот. А всичко което се иска е малко честност и приемане на истината. И това всъщност е било истинското послание на християнството, само че никой не иска да го възприеме така. Никой не иска да си каже сам истината и да я приеме. Вместо това всеки предпочита да се залъгва с някакви преходни неща, които да изградят смисъла на иначе безсмисления му живот. Затова е цялата работа, всичко е едно бягство, една лъжа и едни преструвки. Аз нямам нужда от тези неща, защото вече съм приел положението си. Затова живея в настоящето и се старая да е без лъжи. НЕ очаквам да се събудя утре и не живея за този момент, не се залъгвам. Но вярата е именно обратното, залъгване и очакване на нещо по-добро. Фанатичните християни са готови да пропилеят целият си живот или да го жертват, само и само в идеята за обещаното по-добро бъдеще - Рая. Това е идеята за края и постигането, като бягство от реалността, развита на най-високо равнище. Докато един човек е готов да се мъчи с идеята после да има пари и да се нахрани. То християнина, а и изобщо религиозния човек, е готов да подложи на всякакви ограничения на мисълта и на всякакви наложени от вън представи и поведенчески норми, само и само с идеята на края да получи вечен мир. А кой не би желал да живее във вечно блаженно щастие. Това е дори по-примамливо и от парите. Но идеята е една и съща. Така че тези дето се бъхтят като волове по цял ден, само и само с идеята да нахранят себе си и семейството си, не се различават особенно от тези които страдат цял живот, с грешни представи за блаженство. Блаженството е кратък момент на удовлетворение и човека познава вкуса му. Но идеята за вечно блаженство, ето това вече звучи далеч супер примамливо, затова и такива религия като християнството се продават толкова добре. И всъщност всяка идея се продава толкова добре, колкото е необходима. А никой не иска да види простата истина.
Nope, нищо не се е променило, винаги съм знаел истината в себе си, както и всеки човек я знае, защото постоянно вижда отражението й. Просто не съм имал смелостта да я приема, затова съм си измислял всякакви неща, които да я подтискат,залъгват и прикриват.
Поздрав за всички с малко прогресивен рок
Поствам го защото в началото има една доста интересна "притча" на немски, а пък и песента е страхотна, за почитателите на качествена музика. Ето превода на "притчата":
"....И на 26-тия ден от седмия месец,
божийте ангели се спуснаха при Мойсей и му казаха:
"Кажи на хората си, след три дни да бъдат на Планината на маслините
И Бог ще се появи"
На третия ден, вярващите се появиха на Планината на маслините,
Но Той, Господа, не се появи.
Вярващите чакаха, те чакаха в продължение на 3 дни и 3 нощи.
Бавно, краката им измръзваха и им свършваше хляба
На четвъртия ден започна да вали,
на петия ден вече валеше сняг,
но вярващите все още чакаха.
Минаха години и вярващите чакаха, гладни и с измръзнали крака, да се появи Господа,
и никой от тях не се оплакваше.
Днес, те все още чакат, точно както като преди 2000 години
И никой не смее да пита, колко дълго това ще продължи...."
Последно редактирано от Doctor_Satan : 10-30-2012 на 10:01
сатанистчоу, насираш се вече.......
Ми вие не се ли насирате бе християнски изпражнения?
истината е че израелтяните не е трябвало да чакат дълго, обаче немалко от тях били навикнали на живота в египет, и по традиция на живеещите там, бързали да си направят идол и да му се кланят, като точно това станало причина Моисей да се разгневи, понеже той, въпреки че не успял да разучи всички Божии Заповеди, които Господ му дал на две каменни полочи - тъй като в гнева си ги хвърлил и те се строшили, все пак успял да разбере че Бог мрази идолите, и поради тези обстоятелства намерил за най-добре ако израелтяните се самонакажат един друг, тъй щото да не ги накаже Бог с някакво по-голямо наказание, така в онзи ден доста израелтяни паднали убити от собствените си събратя, тъй като Моисей не разполагал с по-доборо решение на проблема тогава, но всичко това са отминали времена, понеже тогава дявола е имал голяма вътрешна власт на небето, и затова е имало толкова зло в онези времена, което сега според съвременните хора е доста нечовешко, кой знае в кой най-скорошен момент всички ще разберем че докато мнозина са мислели Бог за лош, в същото време Той винаги е бил съвършено любящ и загрижен за(добър към) нас
Последно редактирано от npp : 10-30-2012 на 12:49