ще ви отговорим в един reply - в връзка с това, аз не посочвам сам себе си, но казвам "ние", защото над мен има истински Бог, истински Господ, истински Светии, и истински Св. Ангели, които действуват чрез мен, не че аз върша делата на Божията Правда сам от себе си
целта на вярата е човеците да бъдат спасени, не погубени, а как ще бъдат спасени ако истинският Бог им постави условия, които поради една или друга причина не всички ще могат да изпълнят?!, например, какво би могло да стане ако дойде някой с някаква секта и успее да постави следното условие за цялото човечество: "който чепка вълна в нашият обор или в друг подобен на него, ще отиде в рая, а всички други ще отидат в ада"?!, нима такива условия не са от онези без които не може?!, и кое е по-важно за човеците, да бъдат учени на добро отношение към ближния, или просто да бъдат въвеждани в вероучения, от които резултата е че те не стават достатъчно добри?!, какво ако някой вярва, но не може (примерно) да лекува болните?!, нима шефът на някоя болница/клиника ще вземе на работа за лекар човек, който не може да лекува пациентите достатъчно?!, за какво са му на такъв шеф "лекари", които не могат да лекуват достатъчно болните?!, и за какво му е на истинският Бог да поставя някакви условия, от чието изпълнение ползата би била само за онези, които ги следват?!, това би било като някаква богатащина, така щото само привилегированите да имат изобилен живот, докато всички други да се окажат лишени само защото не са се изтарикатили?!, нима истинският Бог е главатар на някакви користолюбци(себелюбци)?!, ето защо традиционното в вярата не е важно, защото само по себе си не е полезно за ближния в истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос, но полезното за Него е когато всички човеци получават/имат живот изобилно
"Аз от Себе Си не говорих; но Отец, Който Ме прати, Той Ми даде заповед, какво да кажа и що да говоря. И зная, че онова, което Той заповядва, е вечен живот(сиреч, целта на вярата е да са работи за осигуряването на вечен живот за всички човеци). И тъй, това, което говоря, говоря го така, както Ми е казал Отец." Йоан 12: 49-40
а що се отнася до "тъмнината" и нейните явления, никъде в Библията не пише че те са одушевени същества, но пише че са зли духове, като разбира се, те не биха могли сами да влязат в света ако няма духовни работници/служители, които (да) вършат духовно/религиозно беззаконие, или казано с други думи, неправда в вярата
относно полусънят на истинският Бог Отец, на много места в Библията се говори за това, ето някои пасажи:
"И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина(т.е. изпадна в състояние на хилядолетен полусън) от всичките дела, които беше създал. И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина(т.е. защото в него Той изпадна в хилядолетен полусън) от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил." Битие 2: 2-3,
"Помни съботния ден(т.е. винаги взимай/имай предвид времето, през която истинският Бог се намира в състояние на полусън), за да го освещаваш(т.е. за да освещаваш Божието Създание/Творение докато Той се намира в това състояние на непълна състоятелност да се погрижи съвършено за всички човеци/одушевени веднъж завинаги). Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела(т.е. принципно сте напълно свободни да вършите всичко, с което не се причинява каквото и да е зло на който и да е от човеците); а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог(т.е. обаче докато Бог се намира в състояние на полусън), да не вършиш никаква работа(т.е. да не пропускате да пазите Мирът, Чистотата, Неприкосновеността, Здравето, Добродетелта и въобще Благодатта, които Бог е положил в Създанието/Творението така щото всички човеци да имат живот и да го имат изобилно), ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти(т.е. нито в дейностите си), нито чужденецът, който е отвътре вратите ти(т.е. в вярата); защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина(т.е. но на седмият ден Той изпадна в състояние на хилядолетен полусън); затова Господ благослови съботния ден и го освети(т.е. за това Той (съз-)даде вярата така щото духовниците/духовните служители да освещават Създанието/Творението докато Той се намира в състояние на полусън)." Изход 20: 8-11,
"Чуйте друга притча. Имаше един стопанин(т.е. истинският Бог), който насади лозе(т.е. който създаде света), огради го с плет(т.е. вложи в него неприкосновеността), изкопа в него лин(т.е. положи благодатта в създанието), и съгради кула(т.е. и (съз-)даде Вярата); и като го даде под наем на земеделци(т.е. и като предостави грижите за човечеството на онези, които искат да бъдат духовни служители), отиде в чужбина(т.е. изпадна в състояние на хилядолетен полусън)." Матей 21: 33,
"Гледах догдето се положиха престоли(т.е. догдето влезе пълното числото на истинските Светии), и Старият по дни седна(т.е. и истинският Бог Отец се събуди напълно от хилядолетният полусън)" Даниил 7: 9