- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Логически несъответствия, парадокси и чисти простотии в християнството.
C) Означаваше че твърде много ми се спеше снощи за да ти отговоря, но в същото време изписа 1 тон глупости, на които няма как да не отговоря. Затова постнах тази картинка... Твърде много ме мързеше да те храня с думи.
По първият ти пост съм готов да се съглася. Аз даже го направих, когато един друг потребител изтъкна подобна идея - Щом Адам и Ева са били създадени от "самия Господ", то значи са перфектни и затова няма лоши гени. Поне в началото.
Естествено обаче е абсолютна простотия да доказваш чрез наука дадено религиозно твърдение. Това би било като да оборваш религия с наука. Така че не може да избираш само това от науката което подкрепя Библията. Ако използваш науката като доказателство за религиозен "факт", то няма причина да не я използваш и в обратния смисъл - да докажеш че религията е глупост. Но като цяло съм склонен да съглася с дадения аргумент, взимайки предвид това, че даденото от мен като несъответствие беше просто хипотетично. Така че и аргументите по тази ситуация си остават само хипотетични.
Така, да преминем към следващият пост, който е същински апотеоз на примитивното детско мислене и наивно простодушие.
И така, притчата..... Няма такава дивотия. Да сравняваш Господ с някакъв си бръснар.... Значи, Господ е всемоъгщ, всевелик, той е създателят на хората, те са негови творения, за които той следва да носи отговорност. А бръснаря е просто професия, хората му дават пари заради нуждите си(Хм това всъщност наподобява Джийзъс), бръснаря просто предлага услугите, той може да си замине и хората пак ще живеят. Но бръснарят не е създал небръснатите, той не носи отговорност. А един създател и творец на целия свят, на цялата вселена и всичко съществуващо, ще създаде една малка планета с едни малки хора, и те понеже го отхвърлили, той вече не идвал. Това което ти си написало е възможно само ако Бог се държи като някакъв дребен обидчив сополанко, който се сърди от постъпките на НЕЩАТА КОИТО ТОЙ Е СЪЗДАЛ.
.....Ааа мамка му, много съм се напушилНе мога да продължа сега..... очаквай продължение... хаха
![]()