Цитирай Първоначално написано от TheBobqk Виж мнението
Не си направих труда да прочета цялата тема, но искам да си кажа мнението. Бог е създаден от човека. Човекът има нужда да вярва на някого, да вярва в нещо. Цялата тая Библия ми е пълна глупост, защото аз вярвам в науката, в еволюцията и не мисля, че има някой горе на небето, който си седи и ни гледа какво правим. Не ми харесва идеята, че Бог много ни обича, но ни ограничава и щом престъпиш някоя от заповедите му, се пържиш в Ада до края на вечността. Къде му е любовта на нашия Бог? Бих приела, че някой е написал Библията, за да наложи ред, което е хубаво, защото наистина не е хубаво да крадеш, лъжеш и пр.
Когато хората не могат да си обяснят нещо те веднага го свързват с Боговете. Щом вали дъжд, значи Бог не е доволен от нас и иска да ни накаже. Това ми е много глупаво. От първото мнение на автора съм съгласна с това, че е невъзможно всичко да тръгне от двама човека. Дори бях питала една моя госпожа как така от Адам и Ева тръгва всичко. Отговорът й беше, че те били отишли в някаква друга райска градина, където имало други хора и след това спрях да я слушам.
И пак ще се повторя, хората имат нужда да вярват на някого. Според мен ние сме измислили Бог, а не той нас. Науката е напреднала достатъчно много, за да вярвам на нея, а не на глупостите, написани в книга, която те подчинява.
+100
Напълно съм съгласен! Аз, когато обичам някой, не му поставям ултиматоми и когато сбърка, не го пращам в Ада/буквално/, а му прощавам. Уж на това ни учи Библията, а самия Бог не е простил на единствената грешка на човешкия род.