Цитирай Първоначално написано от YoUcANNOtiMaGiNe Виж мнението
^което ме води на мисълта, че не отричаш напълно съществуването на Бог, така ли е или ако не, то в какво вярваш?
Не вярвам в нищо. Нито в Бог, нито в себе си, нито в хората, нито в любовта, нито в която и да е <insert random cliche here> глупост. Вярата е най-силното оръжие на самозаблудата. Хората вярват във всякакви неща, стига това да им носи подобаващото количество необходима самозаблуда. Без тази самозаблуда, те са нищо - нямат цел и принадлежност. Аз нямам вече нужда от цел и принадлежност. Това са детски обяснение на живота и леснодостъпни клишета, на които хората търсят да установят иначе безсмисленият си живот. Нямам потребност от такива идентифицирания с идеологии, религии, общочовешки и морални кодекси и т.н. булшит. Това е за хора които търсят лесно външно обяснение на вътрешния си свят. Аз изследвам сам вътрешния си свят. Без да вярвам че нещо отвън е способно да запълни или обясни този вътрешен свят. И според мен, няма нищо което вече да не е в мен, за да го търся отвън. С това, въпросите за Бог вече ми изглеждат смешни. Колкото до това дали съществува някаква сила, контролираща света. Да, възможно е. Не го отричам. Друг е въпроса, дори и да има, трябва ли изобщо да я боготворим? Боготворенето е толкова примитивно и детско. Боготворенето е всъщност смес от страх и подражание. Също както децата боготворят родителите си. В действителност те се страхуват от тях, но искат и да им подражават. Ето как всъщност заложения детски мотив на подражание, минава на едно по-философско ниво и така се ражда християнството. Или поне така се изразява като масово явление. Нямам нужда от такива "висши съдебни инстанции" като Бог, християнство, морал или съвет, който да филтрират цялото ми мислене и поведение. Това е един паразит на ума, една необходима заблуда - отказ на ума от действителността. А действителността е че няма абсолютна истина и човекът не може да се добере напълно до нея. В него има много "филтри" който пречистват информацията според самия него. Единственото което е възможно е подобряване на адекватността. При всички случаи, сляпата вяра, било то в науката или религията, е една стъпка назад в това отношение.

Вече казах, че: "И не, нямам против атеистите в истинския смисъл на думата - не вярваш и си траеш, без да поругаваш истината и принципите, които очевидно не искаш да признаеш. Забавни са ми другите, псевдо-атеистчета, на които и да се обясняваш, хейтърските им тикви пак нищо няма да разберат."
Не разбирам кое не ти харесва в начина ми на писане, след като ти сам каза, че използваш същите техники.
Не ми харесва това че казваш че има една една истина, които другите поругават. Кое те кара да мислиш че има пълна истина, още повече че един човек може да я обхване, още повече пък ти да я обхванеш? И кое те кара да мислиш че тази истина е Бог? Особенно пък Библейския Бог?
Точно това ме дразни, че се изказваш уж интелигентно, пък вярваш в същите абсолютистки глупости. Каква е твоята представа за Бог?
Но бих направила 1 смело предположение, че вероятно, след като имаме сходна техника, си идентифицирал с твоето мислене, ако беше на мое място.
Не, моят стил на писане е като твоя, когато тролвам. Хвърлям целенасочен хейт, със силна лична позиция. И хората много се дразнят от това Но иначе когато трябва да бъда обективен, не съм такъв. Затова и предположих че ти може и просто тролваш. Но на теб явно такъв си ти е стилът на писане.

Хубаво е, че си решил да не ме "хапеш", защото аз пък мога да драскам, ако се наложи също и да хапя.
Ууууу.... sounds sexy....
Rape face activated

Между другото 520 на 520 мнения, nice a. Ще се състезаваме ли? Ахахах.
Хмммм, Интересно!