- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Малко съм объркана..
Не знам дали е нормално да съм на 15 и никога досега да не съм имала гадже...напоследък всички започнаха да изпробват нови неща (ходене по купони, пушене, напиване, секс-нормалните тийнейджърски неща), а аз не правя нищо подобно, защото просто не го намирам за правилно....започвам да се отчайвам, защото не мога да си намеря гадже.Не знам дали се дължи на това, че съм много срамежлива и честно казано не общувам с момчета не знам как да се отпусна срам ме е или по-скоро ме е страх....иска ми се да ми кажете каква трябва да съм, за да ме хареса някое момче..никога през живота си не съм харесвала някой, но всеки ден се убеждавам, че момчетата са много повече от момичетата и ми се иска да се доближа до тяхното мислене...дори не знам какво да напиша...сигурно причината никой да не ме харесва е в мен, защото не съм красива, с хубаво тяло,коса или кожа-да,никой не е перфектен,но аз съм ужасна..не знам какво да направя, защото не съм виновна за това,което съм...надявам се поне вие да ме разберете..!просто искам да общувам с момчета, но ме е срам, да не ги отблъсна с поведението си,с външния си вид, страх ме е, защото може да не ме харесат...знам, че за всичко има време, но не мога да чакам повече..
Нормалните ? Виждам коментара от 2020 който ще гласи вероятно нещо подобно: " Всички пробват нови неща ( убиване, оргии с 10 човека, друсане, забременяване - нормалните тийн неща )
Ами с какво да помогнем ние иначе ? Ти не се харесваш, това е 90% от причините да си нямаш никого. Помисли върху това.
Виж недей да се обвиняваш, ако толкова те дерзае тялото ти, започвай да работиш над него. Не мога да ти дам информация за това, защото не съм никак компетентен. Ако толкова искаш да общуваш с момчетата, давай. Никой не те спира. А един ден ще дойде и гаджето, щом не си си харесала никой, може би още не си готова. Имай в предвид, че на много от твойте съученици/съученички също не им се пие, пуши, дрогира и още куп неща, но за да са готини и за да ги забелязват хората, какво ли не биха направили. И всъщност няма нищо лошо да бъдеш различна.
За пример ще дам себе си. Никога не съм имал сериозна връзка, винаги всичко е било няколко седмици (до месец). Музиката, която слушам също е различна и не харесвана, особено за българите. В много от очите на приятелите ми съм различен и меко казано луд, но хората имат и различен светоглед над нещата. Винаги съм се интересувал от техника, някой от приятелите ми, ми се чудят, други - не. Сега ще съм 11ти клас дипломи, по-късно матури знаеш... Захванал съм се с много други неща, редом с това и хобито ми, а и трябва да се учи. Когато бях малък (горе-долу на твойте години), някак виждах, че просто не мисля по начина, по който мислят моите връстници. В началото ми беше някак тъпо и гадно, но по-късно свикнах и в много отношения съм забелязал, че мисля по-трезво от другите (не искам да се хваля и не го правя). Така че всеки човек е странен и различен някои повече, други по-малко, но теб това да не те притеснява. Просто приеми себе си такава каквато си.![]()
Също така е нормално малките момчета да скубят, бият, плюят момичетата или за лично забавление, или за да изглеждат по-така.
Нека предположим, че средната продължителност на живота е 75 години. Тогава ти си на 1/5 от живота си, и смяташ че е нормално всичко що може да бъде опитано, да е опитано? Какво следва след купоните, пушенето, напиването, секса и другите нормани неща според теб?
Значи като деца вече си мислите как да съсипете и тялото си, психиката си, само и само да го изживеете тоя живот. А ние след 25 се чудим как да връщаме времето назад, да изтриваме вредни мисли и да живеем здравословно.
Тъпото е, че готините неща - тези дето си изброила - и особено когато с тях се прекалява, просто се забравят на другия ден и е все тая правил ли си ги, не си ли.
В мозъка си запомняме повечето неща за много кратко време, като на сън. От повечето преживявания буквално не остава и помен. Само определени редки моменти остават твърдо в паметта като спомени, и те се възприемат като особено ценни. Така че замисли се - заслужава ли си да си съсипваш тялото за да изживееш неща, които дори няма да запомниш?
Предвид написаното от теб, да, може да се каже.
Я, си вдигни самочувствието първо. И разбери, че не става от раз.
Просто премахни тоя срам и страх, и си говори с тях, на някаква съвсем проста тема. В последствие ще разбереш интересите им и ще можеш да общуваш с тях напълно спокойно. Ама да искаш и нищо да не правиш - няма как да стане, просто. И да, нормално е да си нямала гадже и първа целувка. Всичко с времето си.
Ами поработи над себе си де. "Нямам хубаво тяло, коса, кожа, грозна съм, не се харесвам..." Никое момче не би харесало момиче с такова мислене. Това и другите ти го казаха. Има много начини да промениш себе си така, че да се обикнеш повече. Спортувай, намали яденето на боклуци и ще имаш хубаво тяло. Ако кожата ти наистина е много лоша - иди на дерматолог да ти даде идея с какво да я оправиш (не се бъзикам, знам момичета, които цял живот са били на петна и с правилно лечение сега са супер). Ако не е толкова сериозно - в България хидратиращи кремове и маски да искаш. Има и медицинска козметика. За косата да не говорим колко варианти има. Промяната трябва да започне от теб. Стани такава, каквато искаш да бъдеш, харесай се и после всичко само ще си дойде на мястото лека полека. Проблемите със самочувствието са немалка пречка в каквито и да е отношения с хората.
Колкото до това кое кога трябва да стане - въобще не се коси. Малка си още. Има много живот пред теб. Има време за всичко.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Сама си отговори на въпроса - почни да се занимаваш с ходене по купони, пушене, напиване, секс и ще си намериш![]()
Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО
Първоначално написано от TykaSePisheNick
Без да ми се обиждаш ама си глупава! Ти какво овца ли искаш да си? Пенка, Пена, Маша и т.н. си имат гаджета и се чукат като зайци - дай и аз, че да се впиша в овчето стадо. Дай да си променям характера и идеалите, само и само да стана като останалите и да съм част от това невероятно стадо. К'во като нямаш гадже бе? Кви са тия теми само от типа на "Искам гадже, всички си имат! Как да си намеря гадже? Как да изглеждам, как да се държа, че да подлъжа некой капут да тръгне с мен?" Не осъзнаваш ли че е бая жалка тая история? К'во гаджето ще те направи социален индивид, пълноценен човек! Истинска жена! Аре обясни ми за какъв дявол го "дириш" т'ва гадже? За да си кат Пена и Пенка ли? Или за да си от готЕните дето си разправят на всеослушание колко пози са правили, как са се напили кат чукове и са се изчукали в кенефа с некой непознат баткоуУуУ и са хванали гонорея?
Едит: Ако всички хванат сифилис и ти ли ще искаш? Сигурно ще ни питаш как да си намериш сифилистик и как да си лепнеш сифилис, че да не си по-назад от другите?
Едит 2: на 15 години не могла да чака повече - ха ха ха! Живота ти свърши моме, край, толкова си стара, че пишеш с бюста си сигурно. Бас държа, че не можеш да чакаш, щото искаш да си като другите момета, не защото самата ти искаш.
Последно редактирано от Luidgie : 09-13-2012 на 14:03
"Слънце грее, птички пеят
Пръски мозък се сивеят
В полето сред житата някому стърчат краката
Спи детенце, спи си сладко
взрив побърка твоя татко... "
не съм много съгласна с твоето мнение! не искам да съм като другите, те са тъпи ''овце'' както ги нарече да съгласна съм и също така не мисля,че нещата,които правят са правилни не искам да съм като тях и никога няма да допусна такава голяма грешка да подражавам на тях...просто се чувствам празна и самотна.Имам приятели,които обичам и на които много държа, не се оплаквам от живота си,защото го харесвам такъв какъвто е сега...но вече ми става неудобно,защото всички на моите години(поне тези които познавам) си имат гаджета просто всички говорят за това какво са правили или колко е мило гаджето им...постоянно,когато излизам с някоя приятелка и тя е с гаджето си и аз съм на заден план всеки път и за всички..не знам защо толкова силно искам гадже може би,защото любовта е навсякъде където отида,във всяка 2ра песен,която чуя,във всеки филм,който гледам или книга,която чета! Искам да съм като другите,да имам смелостта им, да говоря с момчета да излизам с момчета,но просто отблъсквам хората...
Мерси на всички за мненията не искам да бъда от лесните момичета,които излизат с всеки,правят го с всеки и правят каквото им кажат!Каквото и да правя не всичко е във външния вид,не мога да го променя така съм се родила,а и не може да стана красива изведнъж за всичко се изисква време и усилия.Истината е,че никога не съм била уверена в себе си,никога не съм имала самочувствие, имам прекалено ниска самооценка,но не знам как да започна да се харесвам на самата себе си и да приемам това ,което съм!Явно не ми е било писано да си намеря гадже толкова рано.Жалко е,защото въпреки не хубавия си външен вид,аз все пак имам сърце,душа,доброта за разлика от другите,но в днешно време явно никой не оценява това..=)
Щото ти така си мислиш, че отблъскваш хората. Пробвай бе, най-много да те помислят за тъпа. И к'во от това? Ако толкова ти пука за чуждото мнение по-добре си стой вкъщи и изобщо не излизай. Не всеки ще те хареса, ама ще има такива дето ще те харесат. Така че не го мисли толкова и просто действай - няма да умреш ако пробваш, дори и да направиш грешка - ще се поучиш и ще гледаш да не я допускаш. И всъщност познах, че искаш да си като другите ти сама го казваш в написаното като отговор към мен. Гаджето няма да те направи пълноценен човек, а ти го искаш само за да не си трето колело и да си като другите, да имаш тема на разговор с тях и т.н. Не насилвай нещата, за всеки влак си има пътници.
"Слънце грее, птички пеят
Пръски мозък се сивеят
В полето сред житата някому стърчат краката
Спи детенце, спи си сладко
взрив побърка твоя татко... "
щом казваш, че външния ти вид е зле, дай една снимчица да преценим, пък иначе недей ставай като другите, все някой ще те хареса такава каквато си, има много като теб![]()
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
+1 Пък и можеш да влезеш във форма,за кожата има хиляди продукти(може да отидеш на козметик),за косата също...Започни да говориш с момчетата, те случайно да не са някой крале или нещо подобно.Не може всички да те харесват,но бас давам,че някой ще те хареса и ще ти обърне внимание!
![]()
И какво, ако промяната изисква усилия? Не си ли струва? На 15 си само. Имаш колко време за тези усилия? Аз пък ще ти кажа, че ако си го навиеш на пръста, каквото и да ти има, за 6 месеца макс се е оправило достатъчно, че да се обичаш. Моя приятелка свали 20кг за 5 месеца. Кожата може и по-бързо да се оправи, ако поговориш с дерматолог и ти каже точно какво ти трябва. Всичко хубаво в този живот изисква усилия, включително самочувствието.
Останалото въобще няма да го коментирам. Получи достатъчно отговори.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
О, аз не говорех за диета. о.О Наистина не е хубаво като малка. Аз говорех за повече спорт. Започни да тичаш сутрин, карай колело, ходи повечко. Не се ограничавай, но не яж дюнери, пици, чипсове и прочие особено мазни и вредни неща. Ако се захванеш, няма да отнеме много време.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
вегетарианка съм и се храня здравословно 6та година вече...навсякъде ходя с колело,тичам 4,5 км 5 пъти в седмицата,занимавам се професионално със спорт вече 9 години =) ...всъщтност не съм толкова дебела съвсем малко за сваляне имам 2-3 кг сигурно,но както написах по-нагоре не ме вълнува толкова тялото ми ,а самия факт,че съм грозна
А, така ли. Аз съм разбрала грешно тогава.Тези 2-3кг ги остави, те са си от пубертета. Около твоите години и аз бях качила някъде толкова.
Какво не си харесваш точно?
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
ами не го бях обяснила добре,защото мислех,че никой няма да обърне внимание =)..доста неща...няма да изброявам всеки си има недостатъци...моят проблем е по-скоро вътрешен,но все си внушавам,че щом не съм красива значи никой няма да ме хареса и такива неща,въпреки,че всеки има различен вкус и съм наясно с това,че не всички ще ме харесват просто не мога да го приема и постоянно се чудя как всеки си намира половинка без значение дали е красив или грозен..не мога да го обясня, и не не се правя на интересна,ако някой това си помисли..просто не знам какъв точно ми е проблема..не е толкова до външния вид,но предполагам,че той е важен за самочувствието...просто човек трябва да ме познава,за да ме разбере...доста странна съм си..;дд