.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16

Hybrid View

Post Проблем с р-то

Здравейте приятели проблемът ми е малко гаден защото се казвам развигор радомиров и съм от разград ма немога да казвам "р" . моля ви много ме е срам че немога даже наскоро се замислих когато питах приятелката ми да ми прави френска любов трябваше да и повторя 3 пъти и като ме пита някой му давам лична карта, за да може да разбере кой съм и от къде съм. Разберете ме по зле го казвам и от жерар депардио постоянно ме бъзикат и искам само да ми кажете някакви упражнения за подобряване че и по докторите не ми се ходи даже уча в нас в 12 клас съм толкова ме е сРам

Голям фен Аватара на OnlyGirl
    Логопед?
    <3 d(ˆˆ)b

Цитирай Първоначално написано от OnlyGirl Виж мнението
    Логопед?
    Мда (y)

Супер фен Аватара на ForzaFelipe
    Град
    Варна
    Значи моя случай не е най-зле Логопед,също има и оперативна намеса,ако е възможна.Режеше се нещо под езика и над небцето.Ама зависи,може и не това да е проблема.
    >>DjBelev<<

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Няма нищо срамно, дори е сладко.

Аз също в повечето случаи не мога да изговарям *р, само при определени думи.
    И си е сладко.

Иначе единственото решение е логопед.

Аз ходих на логопед като малка , научих се да казвам Л, което не можех като доста деца ;д Но Р така и не можах и опитвам да превърна дефекта в ефект Ако питаш мен логопедът може да ти помогне в ранна възраст и вече е малко по-сложно, но не пречи да опиташ. Моето не е много тежко, не ме бъзикат хората, които са свикнали около мен, само в началото като се запозная с някого понякога ме карат да кажа Рама Крем Бонжур
    Не трябва да те затормозява по никакъв начин това.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мега фен Аватара на nyxu
    Град
    На Лунатаа.. *
    Върви на логопед.
    Иначе това Р звучи адски сладко
    Дрън-дрън

Понякога за логопед е късно. Аз съм ходила малко, защото не можех да го казвам съвсем ясно, но бях на 5-6 тогава и вече нямам проблеми. Иначе отиди все пак, виж, но наистина някои дефекти в говора се оправят само докато си по-малък.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Мега фен Аватара на tori
    И аз не мога да го кажа това Р. Приятелите много ми се кефеха до скоро и все казваха, че било трябвало да живея във Франция, но сега даже и впечатление не им прави. :дд Та идеята на целия ми пост е, че всъщност се живее с това нещо. :дд Не е като да ти висят червата в кесийка, например. Научи френски и говори често на него когато си около хора. Нали знаеш какво казват - френския е езика на любовта.

Не виждам от какво трябва да се срамуваш ? За мен е адски сладко,когато някой не може да казва " Р ",а ти си тръгнал да се срамуваш. И все пак,ако толкова ти е срамно отиди на логопед,както казаха по-горе.

Aбе то понекога е сладко, ма понекога не моеш се разбереш с ората зарди тва Р.

Цитирай Първоначално написано от JonkataK Виж мнението
    Aбе то понекога е сладко, ма понекога не моеш се разбереш с ората зарди тва Р.
    Зависи от степента, да.
    Логопедът на 20 години няма да ви помогне. То се ходи в ранна детска възраст.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Повече от фен Аватара на ROFLWTF
    Цитирай Първоначално написано от JoLLiE92 Виж мнението
    Зависи от степента, да.
    Логопедът на 20 години няма да ви помогне. То се ходи в ранна детска възраст.
    Е зависи, иска се последователност. Аз съм на 19 и преди няколко месеца ходих на логопедка да ми оправи Л-то, че като малка само ме мързеше, а с мързел нищо не се постига. Сега имам подобрение с Л-то. Просто много зависи от човека, доколко бързо възприема нещата и така нататък

Авв... защо искаш да можеш да казваш 'р'? Толкова е сладко да не можеш ;д като мъркане мррррррр иначе както казаха преди мен - ЛОГОГПЕД ако толкова искаш...

Л-то е по-лесно от Р-то
    бе да , по принцип си права, но на тея години вече .... по-добре да гледаш как да превърнеш дефекта в ефект.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Аз също ходих на логопед,но май ми беше прекалено късно Бях вече на 14 а и след една година тя пък взе ,че напусна Научих се да казвам Р само като буква и тук там в някоя дума.Когато обаче има две Р-та в една дума - FAIL ! Като цяло вече дори не се старая да го казвам както трябва защото не ми се получава.От време на време приемам някоя друга подигравка но се свиква.

пп.Опитай с логопед.Дано при теб се получи ! Стискам палци !

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си