.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 37 от общо 37
    Аа с час-два друг път.. Ако учиш в наистина добро училище повярвай ми час-два не стига :Д И да наистина родителите ни издържат, но все пак не можете да спорите, че тази стипендия е достаъчна. Нали уж стипендията е за мотивация за повече учене , ама със тази мизерна стишендия никой не би се мотивирал.

Повече от фен Аватара на evilgirl95
    Час-два далеч не са достатъчни ако човек наистина учи..

Супер фен Аватара на scrooper
    Цитирай Първоначално написано от Colouring Виж мнението
    уча, за да науча нещо, но не мога да отрека, че се старая да изкарвам хубави оценки И заради стипендията, колкото и малка да е тя. Някои хора ги "барат тия двайсе лева".
    То си е тройна полза- хубави оценки, някакви знания и дори малко кинти :+]

Цитирай Първоначално написано от Lucho Виж мнението
    Разликата между едни училища и други е... огромна. Не става така, не е правилно спрямо едни и спрямо други.
    Да, действа демотивиращо на някой пич от "елино" даскало с 5.49 успех да не взима нищо, докато някакъв простак, който не може да си напише името, никога да не изпуска парите, па макар и 21 лв. на месец.
    По- смислено би било да се правят например някакви общи изходни изпити, на базата на които да се определя кой да взима, а не да бъде всяко училище за себе си.
    always late but worth the wait!

Голям фен Аватара на JuStElly
    Противно на разбираният ви,стипендията не е,за да се шляете по кафетата и да си купувате сандалки,а за да подпомогнете образованието си.Макар и малка,сметнете 4 години по 21 лева на месец,стипендията,ако се събира може да ви послужи за нещо.756 лева не са много,но все пак и държавата си ни е такава..

Държавата може да ни е такава, но защо да не искаме промяна? След като социалната стипендия за успех над 4,50 е 18 лева с какво ни награждават повече за по-високия успех??? Не знам за вас, но цяла година не съм се наспивала за да мога да се подготвя и малко или много ми е обидно да получавам същата стипендия с хора, които си изкарват оценките с преписвания.... А и щом е за отличен успех се предполага, че един отличник чете и книги примерно, а 20-те лева за коя книга ти стигат по-напред след като има много книги които са около 30 лева например...
    I don't care if everything is black and white... 'couse my world is colorful =]]

Голям фен Аватара на SkiCatA
    Град
    Stara Zagora
    Каквото и да си говорим тези 21 лева в днешна време за цял месец са едно голямо НИЩО! И който се бъхти от учене,бивайки стимулиран само и единствено от този мизерна цифра - ще кажа, че му хлопа дъската.
    Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от evilgirl95 Виж мнението
    Lucho то вярно, че я има тая работа с куцо, кьораво, сакато.. ама чак пък със всяка 1 оценка през годината да я защитаваш ..звучи малко тъпо.. Не че нещо, но не вярвам ти да получаваш само 6 и да нямаш нито една 5-ца или 4-ка..
    Интереса клати феса!

Цитирай Първоначално написано от evilgirl95 Виж мнението
    .. има хора, които не чакат заветното 5.50, а изкарват повече.. и мисля, че заслужават по-високи стипендии.. понеее 30 лв..
    Да, това е добра идея - стипендии от 5,50 нагоре в зависимост от успеха. Например:
    5,50 - 5,60: 10 лв.
    5,60 - 5,70: 20 лв.
    5,80 - 5,90: 30 лв.
    5,91 - +++: 40 лв.

Ето това е интересен вариант - ще има за всички според успеха. Обаче контрола трябва да е як (което е трудно за България).

Голям фен Аватара на JuStElly
    Цитирай Първоначално написано от Lucho Виж мнението
    Интереса клати феса!

Да, това е добра идея - стипендии от 5,50 нагоре в зависимост от успеха. Например:
    5,50 - 5,60: 10 лв.
    5,60 - 5,70: 20 лв.
    5,80 - 5,90: 30 лв.
    5,91 - +++: 40 лв.

Ето това е интересен вариант - ще има за всички според успеха. Обаче контрола трябва да е як (което е трудно за България).
    Говориш пълни глупости... стига се жалвахте,че не е честно,защото и без това не правите нищо смислено с тази стипендия,само се развявате по кафетата. И как очакваш едно дете с 5.50 успех да се справя с 10 лева.. за разлика от вас това дете може да ги ползва за книги,учебници,тетрадки,по агала,курсове,а не да си ходи на кино и по моловете.. И какво като има 5.50,а не 6.00 ?! Все си е отличен успех... Да не говори,че не само държавата е виновна,виновно е и възпитанието на децата... ако бях на мястото на човека,който решава тези неща и аз нямаше да ги увелича,защото това са пари хвърлени на вятъра за поредната парцала или кутия цигари... Ако стипендията е единственият ви стимул за учене,много съжалявам за вас..

Супер фен Аватара на bilqnavod
    По мое време също беше толкова, мисля, че е редно да я увеличат поне не на 30 лв
    Истината е, че на мен ми беше от голяма помощ, защото моето семейство не беше в състояние да ми задоволява прищявките. Общо взето дори преди 7 години не ми стигаха тези пари. А сега в тези времена. Малко са. Като станете студенти ще вземате повече пари. Ще се почувствате като бели хора.

Голям фен
    Да, когато си студент, е друго. Аз съм такава и вземам стипендия за отличен успех, която е около 100 лева. Не уча. за да имам стипендия, а заради себе си. Колкото е , толкова. Аз си я събирам и когато стане по-голяма сума, си купувам нещо, което иначе не мога да си позволя обикновено.
    Няма да седна да се жалвам колко е малка, нито да мисля колко е в чужбина, не съм такъв човек, който постоянно негодува. Благодарна съм и на това, при все, че все пак това е България.

Супер фен Аватара на bilqnavod
    Така си е. И аз съм имала студентски стипендии и съм била доволна. Просто казах, че гимназиалните стипендии не са мръднали откакто бях ученичка. А времената много се промениха и животът стана много по-скъп.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от JuStElly Виж мнението
    Говориш пълни глупости... стига се жалвахте,че не е честно,защото и без това не правите нищо смислено с тази стипендия,само се развявате по кафетата. И как очакваш едно дете с 5.50 успех да се справя с 10 лева.. за разлика от вас това дете може да ги ползва за книги,учебници,тетрадки,по агала,курсове,а не да си ходи на кино и по моловете.. И какво като има 5.50,а не 6.00 ?! Все си е отличен успех... Да не говори,че не само държавата е виновна,виновно е и възпитанието на децата... ако бях на мястото на човека,който решава тези неща и аз нямаше да ги увелича,защото това са пари хвърлени на вятъра за поредната парцала или кутия цигари... Ако стипендията е единственият ви стимул за учене,много съжалявам за вас..
    Брех, не схващам нещо. "ВИЕ" ? Кои сме тези "НИЕ"? Как разбра, че аз съм от едните/другите?

От къде си толкова сигурна, че ходя по моловете или пък по кафетата? Въобще какво ти дреме на теб АЗ какво правя с дадените МИ (респективно МОИТЕ) пари?

От всеки друг бях очаквал подобен въпрос, но фенка на Бийбър да ми дава акъли и да му поучава - такова нещо не бях виждал.

Ами ти какво би/си направила с твоята стипендия?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си