.
Отговор в тема
Страница 11 от 25 ПървиПърви ... 78910111213141521 ... ПоследнаПърви
Резултати от 251 до 275 от общо 611
    Мега фен Аватара на YSMF
    Град
    в компютъра ти
    По математика се представих добре /в сравнение с преди/, имам 3ка по философия, защото реших да се правя на велика и когато очевидно не ми е добре да говоря... и научих "Българският език" от Вазов.

Мега фен Аватара на Colouring
    Е, то аз другите работи не ги включвам, иначе и аз имам доста. По английски понеделник контролна, по биология, физика, химия и география изпитват ВСЕКИ час. ;/

Мега фен Аватара на fUcKsMiLe
    Ох, това ужасно контролно по математика.
    Защо на всеки ~2-3 седмици трябва да го правим >.<
    По физика ми писа 4.. егати.
    По И.Т. си получих 4-тата оценка, обичам го тоя даскал. Ама и той мене :Д, ако не съм аз да правя всички задачи, сигурно ще се завре в някоя миша дупка. Трябва да е по-строг. А тия от моята група трябва да спрат да се правят на велики.
    По химия ми писа 4.. доволна съм.. въпреки, че исках 5. Ясно ми беше, че не мога да разбера материала. Следващия път повече, трябва да е повече.
    По философия ми каза, че в есето съм се противопоставила на тезата. Е добре, всичко, което написах си беше в ред. Тая нещо почва да ме дразни.
    Почнахме Вазов, имаме домашна и трябва да я напиша още утре, че другата седмица ще ми е още по-натоварено. -.-
    И сега ми се спи. Лека.
    *сън*

Цитирай Първоначално написано от fUcKsMiLe Виж мнението

По философия ми каза, че в есето съм се противопоставила на тезата. Е добре, всичко, което написах си беше в ред. Тая нещо почва да ме дразни.

ква ти е тезата?
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Мега фен Аватара на YSMF
    Град
    в компютъра ти
    По математика имам 4...пак. Колкото и да се мъча толкова изкарвам и да не уча и да ума 5 часа /както сега/ пак същата работа. Мда, и съм болна. Искам да си отрежа носа, но ще е безкрайно тъпо. Нямам желание за нищо, камо ли да си решавам подготовката за матурите.

Голям фен Аватара на joannalof
    Темата се изгуби.Започнаха ли ви класните работи?
    Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)

Цитирай Първоначално написано от meche95
    off i az se 4ydq dali da se topiram i da iam syper qk obem noo moje o6te ot 1viq den da biq na o4i?

Голям фен Аватара на Mladenoff
    А, тука мойта тема, бе
    Моите почват от 2-рата седмица на декември
    Добре, че нямам вече физика, химия, биология и 2-ри чужд език, че там на класните мамата си е*ало.

Мега фен Аватара на Colouring
    Правихме по БЕЛ. Мина (много) добре. Да не казвам голяма дума обаче. :Д
    По математика и по немски са ми тази седмица. По математика се притеснявам малко, по немски не чак толкова.
    Тъпата биология ще ме умори. >.<

Повече от фен Аватара на Kyisi
    Правихме класно по БЕЛ, темата беше за Христо Ботев. Справих се добре и имам 6.
    Тази седмица ще имам класно по математика и контролно по химия, а по следващата по англ.ез и руски ;х
    Ходя на СИП география всеки четвъртък с още няколко човека от класа, защото с това ще кандидатствам.
    Обаче много ме е страх от матурата по география, всяка година става все по-сложна..
    Кой друг е избрал географията като 2ра матура?

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Хоооора, почти Коледа е! Бръмм. След по-малко от 3 седмици си идвам в БГ :3 кога мина 2012 толкоз бързо?
    а иначее, даскало върви добре. уверена съм, върша си нещата. през коледната ваканция ще си взема някои учебници вкъщи, и ще се чете тях и книжки ии ще се спи.
    другата седмица имам изпит по история на тема Imperial Russia, а утре ме чака реч по шведски, иначе всички останало е перфе!

Мега фен Аватара на Dagichka
    хах, без извинение и капка срам учителите ни е*ават мамата тия седмици преди Коледа.
    днес - класно по математика, утре контролно по кадастър, сряда - изпитване по история, четвъртък - класно по литература, изпитване философия и електронизация, петък - контролно геодезия и чертеж по autocad.
    другата седмица - контролно по предприемачество, по фотограметрия и 2 проекта.
    просто чууудничко, чувствам се като парцал. да идва тая ваканция вече!!

Супер фен Аватара на paradosou
    Реших вече със сигурност втората ми матура да е по биология. Бях се ориентирала към матура по история, но ми е балообразуващ предмет, а със сигурност няма да изкарам 6.00, нещо от порядъка на 5.70-80 би било.
    Всичко си върви както трябва, само дето ми се натрупаха доста теми по философия и ще е добре скоро поне да почна. По математика се издъних на последното изпитване, но пък доста добро ЛИС написах, "Mоята молитва" се падна.
    Последно редактирано от paradosou : 12-08-2012 на 22:00

Здрасти, paradosou,
    Аз съм се насочила към втора матура история и ще кандидатствам с този предмет. Така и така ще държа кандидат- студентски изпит по история за СУ. Учителката ми се опита да ме откаже от матурата, но няма начин. Нямам възможност да уча по 3 предмета (БЕЛ, История и друг предмет) Особено след като видях обема на темите за изпит. Или при теб е само балообразуваща?

Супер фен Аватара на paradosou
    Цитирай Първоначално написано от sashinka95 Виж мнението
    Здрасти, paradosou,
    Аз съм се насочила към втора матура история и ще кандидатствам с този предмет. Така и така ще държа кандидат- студентски изпит по история за СУ. Учителката ми се опита да ме откаже от матурата, но няма начин. Нямам възможност да уча по 3 предмета (БЕЛ, История и друг предмет) Особено след като видях обема на темите за изпит. Или при теб е само балообразуваща?
    Ясно е, че ще държиш кандидат-студентски по история, обаче в балообразуването участва и оценката от дипломата по предмета, а като държиш матура е много, много вероятно да изкараш по-ниска, макар и с някакви стотни. По БЕЛ не би трябвало да ти се налага страхотно да се напрягаш, щом си избрала историческа специалност. Според мен послушай историчката и се насочи към друг вариант за ДЗИ, няма да е чак непосилно натоварването. Пък и се предполага, че ако си концентрираш усилията към трети предмет няма да почваш от нулата, а ще надграждаш и ще преговаряш, което определено много облекчава.

Абе, как стои въпроса с кандидатстването за Кеймбридж и Оксфорд и каймака на каймака?В сайта на Кеймбридж нищо не разбрах .Диплома 5.85-6.00 - ОК.Но, примерно за икономическата специалност:

Essential A Level/IB Higher Level Mathematics
    Desirable A Level/IB Higher Level Economics
    Useful A Level Business Studies/IB Higher Level Business and Management, if Economics is unavailable

Кви са тия левъли - грам понятие си нямам.

А относно дипломата:Да речем искат 6.00 по Математика:
    Тогава оценката ми от годините 8,9,10,11,12 клас делена на 5 ли искат като оценка?Тоест ако съм имал 5,5,5,6,6 - оценката ми по математика в дипломата е под 5.50 ?
    Матури гледат ли?Чел съм, че в такива колежи се влизало само с много извънкласни дейност и с пълни шестици навсякъде.Има ли възможност един кежуъл ученик с добро ниво английски (разбира се, ако си взема изпита, които искат - тук идва нов въпрос: тойфел ли се иска за там или КАЕ или нещо друго?) и оценка на дипломата над 5.50 (колко над 5.50 не се знае още - но да речем около 5.70-80) да влезе в подобен колеж?Или да си го избия от главата?

Цитирай Първоначално написано от eliyiy
    kato mi kazva6 ima6 infekciq pone mi obqsni kakva e tazi infekciq.

ЗдрЪейте на 'сички набори!

Не бях видял че си имаме тема и за това пиша доста късно...

Таа.. кво викате? Класни? Айляче, в срядя ми е по Бел а в Петък по Математика и на двете се надявам да хвана 3-ка, че изобщо не съм погледнал нищо..

По математика пак знам там горе долу за аритметична и геометрична прогресия, ама и даскалката е мой чорап.. по вероятно е да мина с 3-ка поне, но тази по бел си ме притеснява ;d

А и btw искам вече да завършваме.. вий кво ш кажете?

едит: Та понеже ме е налегнала мисълта къде да хода да си живея студентските години.. ше можете ли да ме посъветвате? Аз се колебая между Пловдив и София... ама не ми пречи да чуя и вашето мнение...

а бтв уча Бизнес Администрация в момента и смятам да се метна в нек'ва икономическа специалност.
    Последно редактирано от KpacuMup : 12-10-2012 на 19:00

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от TykaSePisheNick Виж мнението
    Абе, как стои въпроса с кандидатстването за Кеймбридж и Оксфорд и каймака на каймака?В сайта на Кеймбридж нищо не разбрах .Диплома 5.85-6.00 - ОК.Но, примерно за икономическата специалност:

Essential A Level/IB Higher Level Mathematics
    Desirable A Level/IB Higher Level Economics
    Useful A Level Business Studies/IB Higher Level Business and Management, if Economics is unavailable

Кви са тия левъли - грам понятие си нямам.

А относно дипломата:Да речем искат 6.00 по Математика:
    Тогава оценката ми от годините 8,9,10,11,12 клас делена на 5 ли искат като оценка?Тоест ако съм имал 5,5,5,6,6 - оценката ми по математика в дипломата е под 5.50 ?
    Матури гледат ли?Чел съм, че в такива колежи се влизало само с много извънкласни дейност и с пълни шестици навсякъде.Има ли възможност един кежуъл ученик с добро ниво английски (разбира се, ако си взема изпита, които искат - тук идва нов въпрос: тойфел ли се иска за там или КАЕ или нещо друго?) и оценка на дипломата над 5.50 (колко над 5.50 не се знае още - но да речем около 5.70-80) да влезе в подобен колеж?Или да си го избия от главата?
    Тея левъли не са за теб, а за тези които са завършили IB програмата. Пише си го даже. Тази програма уча аз :Д а иначе за повече инфо в уики пиши IB Diploma Programme. Демек не те засяга изобщо.

Виж сега. В Ivy League университети приемат ученици с ПЪЛЕН, ОТЛИЧЕН успех сигурно 90% от времето. НО! Не всички, които имат пълен и отличен успех, разбирай диплома 6.00 могат да влязат. Защо? Тук се появяват извън класните дейности, препоръките и мотивационното писмо.

За UK знам, че когато кандидатстваш трябва веднага да се специализираш в нещо. Демек аз ако искам да уча право, трябва веднага да избера право. НО! Има още сигурно 5000 човека, които кандидатстват за право като мен. Тогава идват извън класните дейности. В Обеднинеото Кралство обичат, когато кандидат студентите са карали стаж по специалността, за която кандидатстват. Демек, аз с право и съм карала неплатен стаж в някоя адвокатска кантора. Обожават го това, но много трудно ще се уредиш, ако нямаш познати и връзки, които да ти помогнат. Хубавото на това е, че дори и да изкараш по-ниска оценка биха те приели, защото си направил нещо и имаш някакъв стаж. Ако препоръките и мотивацианното ти писмо са супер, то начи имаш голям шанс да влезеш.

В САЩ е същото, но там не се изисква специлизация мигновенно. Но пак трябва да имаш извън класни дейности. Те обожават ако си печелил състезания в академичната или спортната сфера, написал книга, основал клуб по шах/тинтири минтири.

Общо взето, проблема навсякъде е един и същ - за тези университети кандидатстват *почти* единствено ученици с пълен успех. Ти трябва да се отличиш обаче от стадото и затова тук идват тези извън класни дейности, препоръки и мотивационни писма.
    Последно редактирано от DisappointedDreamer : 12-11-2012 на 06:53

И навсякъде ли е така, бе?Бахти, аз при положение, че съм в математическа гимназия какъв стаж трябва да имам?Да съм замествал някой даскал по математика?Аз честно казано не знам за някой от връстниците ми, който да е карал някъде стаж (освен тея в ТМТ-та и прочее, дето си имат практика, ама т'ва не се брои), да е работил някъде по специалността си (т'ва изобщо не го разбирам - да речем ученици от езикови гимназии какъв стаж трябва да имат придобит или такива като мен от математическа и т.н..),а камо ли да участва в клубове разни.Всеки си ходи на школото, който му се учи си учи и тук-таме да ходят на някакви уроци и т'ва е.То в крайна сметка излиза, че тия оценки от дипломата и матурите (които не знам изобщо имат ли някаква тежест) са много по-маловажни от работи, които никой не ти казва като влезеш в гимназия и изобщо няма условия за тях.

ПП:Не знам как е при вас, но аз наскоро за пръв път чух, че извънкласните дейности са важни и то не от преподавател или консултант или изобщо от квото и да е.Бахти тъпата държава.То не стига, че в нея не става без връзки, ами и да излезеш от нея - пак трябват връзки.

Цитирай Първоначално написано от eliyiy
    kato mi kazva6 ima6 infekciq pone mi obqsni kakva e tazi infekciq.

Цитирай Първоначално написано от KpacuMup Виж мнението
    ЗдрЪейте на 'сички набори!

Не бях видял че си имаме тема и за това пиша доста късно...

Таа.. кво викате? Класни? Айляче, в срядя ми е по Бел а в Петък по Математика и на двете се надявам да хвана 3-ка, че изобщо не съм погледнал нищо..

По математика пак знам там горе долу за аритметична и геометрична прогресия, ама и даскалката е мой чорап.. по вероятно е да мина с 3-ка поне, но тази по бел си ме притеснява ;d

А и btw искам вече да завършваме.. вий кво ш кажете?

едит: Та понеже ме е налегнала мисълта къде да хода да си живея студентските години.. ше можете ли да ме посъветвате? Аз се колебая между Пловдив и София... ама не ми пречи да чуя и вашето мнение...

а бтв уча Бизнес Администрация в момента и смятам да се метна в нек'ва икономическа специалност.

Ихх.. един бъдещ колега Аз пък уча в биологична паралелка в математическа гимназия, но и аз съм се ориентирала към бизнеса и тн. Абее трябва ми матура по география накратко, може и детска учителка да бъда, защото обожавам малките деца!
    .. Ти по какво ще държиш 2ра матура ?

Бтв: На класното по математика имам 6 ии доста се учудвам ;д , по БЕЛ също имам 6 ( падна ми се Хаджи Димитър ) , по англ.ез правихме днес, беше адски трудно и не съм много доволна.. и остава само руския :S .. и съм ви сърдита, че не ми говорите !
    Последно редактирано от Kyisi : 12-11-2012 на 11:03

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от TykaSePisheNick Виж мнението
    То в крайна сметка излиза, че тия оценки от дипломата и матурите (които не знам изобщо имат ли някаква тежест) са много по-маловажни от работи, които никой не ти казва като влезеш в гимназия и изобщо няма условия за тях.
    Не знам дали навсякъде е така, но в повечето случаи, да. И да така излиза защото всички, които кандидатстват имат хубави оценки и университетите трябва да ги изберат някак. Затова гледат характерите им - какви са като хора, какви са им целите, какво са постигнали до сега и т.н.
    Ако има нещо друго питай на ЛС

Съветът ми е да се интересуваш. Ходи на състезания, дори и да не печелиш пак може да ги включиш когато кандидатстваш. Организирай тържество в даскало. Или пък събери дрехи/храна/пари и ги дайте на някоя благотворителна организация. Become a volunteer в Червения кръст, или пък в някое сиропиталище. И най -важното спортувай нещо.
    Последно редактирано от DisappointedDreamer : 12-11-2012 на 11:28

Една моя братовчедка замина да учи в Англия в училище по изкуства след 12 клас. Взеха й оценките по АЕ от 10,11,12 клас и ходи на интервю. И както казва Дриймърката .. гледа се и характера + какво си правил през годините и на какви състезания си ходил и тн. В твой плюс ще са грамотите от 1ви и 2ри места на олимпиади по англ.ез. Също така търсят сертификати за знаещ англ.ез .. Много мои приятели се наеха да изкарват такъв сертификат, аз също съм навита, но ще го започна след влизането ми в университет.

Цитирай Първоначално написано от Kyisi Виж мнението
    Ихх.. един бъдещ колега Аз пък уча в биологична паралелка в математическа гимназия, но и аз съм се ориентирала към бизнеса и тн. Абее трябва ми матура по география накратко, може и детска учителка да бъда, защото обожавам малките деца!
    .. Ти по какво ще държиш 2ра матура ?

Бтв: На класното по математика имам 6 ии доста се учудвам ;д , по БЕЛ също имам 6 ( падна ми се Хаджи Димитър ) , по англ.ез правихме днес, беше адски трудно и не съм много доволна.. и остава само руския :S .. и съм ви сърдита, че не ми говорите !

..ии на теб здрасти ;p

И аз мисля да държа 2-ра матура география 'щото за последните 3 години само там съм отварял учебник, вярвам че ще вържа 3 без да преписвам, но мисля да гоня отличен...... ;d;d

Утре ми е класното по бел и аз съм попрочел нещо само за Ботев и ако се падне Вазов няма да ми стигне химикалката да си драскам по листа... ;д гадното е, че даскалката не дава да предадеш празен лист и да си ходиш. Трябва да стоиш до края..

а бтв ти къде мислиш да учиш "бизнес" ?!

Цитирай Първоначално написано от KpacuMup Виж мнението
    ..ии на теб здрасти ;p

И аз мисля да държа 2-ра матура география 'щото за последните 3 години само там съм отварял учебник, вярвам че ще вържа 3 без да преписвам, но мисля да гоня отличен...... ;d;d

Утре ми е класното по бел и аз съм попрочел нещо само за Ботев и ако се падне Вазов няма да ми стигне химикалката да си драскам по листа... ;д гадното е, че даскалката не дава да предадеш празен лист и да си ходиш. Трябва да стоиш до края..

а бтв ти къде мислиш да учиш "бизнес" ?!
    Ами във Варна в икономическия университет ( Бизнес и администрация ) . Още отдавна искам там, тъкмо лятото ще работя по морето да изкарам някой лев.. А другото ми желание е Пловдив или Стара Загора за предучилищна педагогика.. <33 Аз пък се надявам на матурата по гео да изкарам поне 4, за 6 няма смисъл да говоря!!! Поне дипломата ще ми е добра,но 4 по география на матура ме устройва при положение, че няма да ходя на уроци, защото не всеки може да си го позволи.. Но всяка изминала година, като че ли матурата става все по-трудна. idk.. :X

Ами във Варна в икономическия университет ( Бизнес и администрация ) . Още отдавна искам там, тъкмо лятото ще работя по морето да изкарам някой лев.. но 4 по география на матура ме устройва при положение, че няма да ходя на уроци, защото не всеки може да си го позволи.. Но всяка изминала година, като че ли матурата става все по-трудна. idk.. :X
    Това за Варна е добра причина.. ще го обмисля и аз ;dd

.. но 4 по география на матура ме устройва при положение, че няма да ходя на уроци, защото не всеки може да си го позволи.. Но всяка изминала година, като че ли матурата става все по-трудна. idk.. :X
    4-ка е доста слабо и не е задължително да ходиш на уроци, за да си хванеш висока оценка.. Просто сядаш и започваш да ядеш листове ;д

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си