.
Отговор в тема
Страница 13 от 25 ПървиПърви ... 39101112131415161723 ... ПоследнаПърви
Резултати от 301 до 325 от общо 611
    Egregious! Мега фен Аватара на burpp
    Град
    Някъде, където мисловната дейност надделява незнаниет
    @Kyisi, и мен тая генетика започва да се опъва.
    Трудна работа си е, не знам как съм изкарал сегашните си оценки,
    ще оставя да мисля, че е коледно "чудо"/

Град
    Кой сега ще бъде първа смяна?
    След първия срок?

Повече от фен Аватара на Kyisi
    @burpp same here ! ..нищо не разбирам от генетиката!! Имам само 4ки на тоя раздел. :X
    И аз цяла година съм 1ва смяна : @ .. та да аз ще съм първа

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Генетиката е лесна бе хора.

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Всеки има труден предмет. На едни им се отдава повече, на други по-малко. Биологията не ми се отдава и не ми е интересна. Беше интересна в 6ти, 7ми, 8ми дори и 9ти клас. Извинявай, но докато направя решетката на Пънет, а тя излиза 1 лист голям формат, то минава целия час. NO

Супер фен Аватара на paradosou
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    И при мен така. В бонус ми е и супер интересно да чета допълнително по тая тема, скоро даскалицата ни беше донесла една книга с медицински материали и цял час я засипвах с въпроси за какво ли не.

Мега фен Аватара на Colouring
    Цитирай Първоначално написано от burpp Виж мнението
    След първия срок?
    Аз! Обичам повече да съм първа смяна, имам повече време и за учене, и за почивка, така че нямам търпение. Ранното ставане не ми е чак такъв проблем.

Супер фен Аватара на paradosou
    ^Присъединявам се!

Град
    Ти мани решетката на Пънет, по химия карам трета тетрадка.
    Иначе и аз другия срок ще бъда първа смяна.
    Не мисля, че ранното ставане ще бъде голям проблем, след едно силно кафенце всичко е тип-топ

Вие кажете по какво ще ви е втората матура 12ти клас ? ..че мен много ме е страх от матурата по география

P.p : Към кой град сте се ориентирали?

Мега фен Аватара на xoxi
    Цитирай Първоначално написано от Kyisi Виж мнението
    Вие кажете по какво ще ви е втората матура 12ти клас ?
    Аз мислех да е по английски, но всеки, който питах се изказа не много цветущо. Всеки карал втора матура по АЕ (и въобще по чуждите езици) е на мнение, че ги правят много 'забиващи', за да се смъкне оценката. Никой, от тези, които питах, нямаше отличен на матурата, а всички са ходили на курсове. Това ме накара да се разколебая. Ако не е по АЕ, ориентирам се към биология.
    И спря да се върти за миг земята..

Математика.. и просто не знам знам какво ще правя. :Д Харесвам математиката, ама ми се вижда доста трудничко.
    Като град - София.

Мега фен Аватара на fUcKsMiLe
    Цитирай Първоначално написано от burpp Виж мнението
    След първия срок?
    Аз съм си първа смяна перманентно - от полудневната до 12-ти клас.
    Само тези, които цял живот са така ще ме разберат.
    Чак ми е интересно да разбера какво е това "втора смяна" :/

Генетиката не е чак толкова трудна, ако я четеш постоянно и не изпускаш. (То като цяло на повечето предмети им е това философията )

За втора матура мисля, че ще ми е Английски.
    Само, че се лутам из две филологии.
    Чудя се за бъдеща работа и университети, и още куп глупости, на които още не им е дошло времето.
    Напоследък нашите много ме притискаха по тая тема, та чак сама започнах да се бутам и мисля за това.

Вие какво смятате да следвате?

* @xoxi - Специално по който и да било предмет (от чуждите езици), даже и уроци да си вземал, ако не ти се отдава езика, нямало да изкараш кой знае каква оценка. Приятели(които са карали матура по английски) са ми казвали, че не е било чак толкова трудно, но е имало много странно зададени въпроси, на които отговорите са били елементарни. И това дали си ходил на курсове едва ли ще се отрази кой знае колко на това, което ще направиш на матурата. Аз мисля да си карам на само-подготовка и вече, ако нещо не ми се получава, чак тогава да искам помощ от учител. Иначе, да ходя на курс, за нещо, което вече знам е безсмислено и глупаво, и е загуба на пари.
    Последно редактирано от fUcKsMiLe : 12-27-2012 на 01:49
    *сън*

Мега фен Аватара на fUcKsMiLe
    Двоен пост. :Д
    *сън*

Мега фен Аватара на YSMF
    Град
    в компютъра ти
    Ох, откога не съм писала. ;д
    От януари ще съм втора смяна, след като директора ни реши цели ноември и декември да сме първа, а по принцип ни сменят на месец. Имам да правя класна по математика и бел, отделно да наваксвам с оценки *О, учители! О, хуманитарен профил* Ще се боря за стипендия, защото ми писна всяка година да ми натякват как съм била на косъм, а да, искам и дебитна карта с дизайн по избор. Тъпо е, но ме стимулира да се старая.
    За генетика се сещам миналата година как сънувах грахчета, алели и Мендел ;д
    За матурата още се колебая, от всички предмети най - много ми се отдава английски, но с балообразуването от единия университет ме е страх да не си прецакам оценката от дипломата. Другия ми вариант е географията - и да изкарам 4ка няма да ми пука особено. Притеснявам се повече за кск-то. Ще имам само един шанс на него, ако се издъня там ще има рев, сополи и драма, защото съм провалила шанса си за нещо толкова желано.
    Иначе съм избрала като градове София и резервно Търново.

Голям фен Аватара на joannalof
    Моят въпрос е как протичат часовете ви по БЕЛ?Колко часа седмично имате - език и литература?Правите ли си записки или само обсъждате произведенията в часовете? По колко време отделяте на едно произведение?И след всеки автор - какви изпитвания имате?
    Последно редактирано от joannalof : 01-27-2013 на 15:47
    Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)

Цитирай Първоначално написано от meche95
    off i az se 4ydq dali da se topiram i da iam syper qk obem noo moje o6te ot 1viq den da biq na o4i?

Ами за всяко произведение пишем някакъв план, накрая като сме взели всичко от даден автор правим тест . Иначе доста често госпожата ни дава примерни планове за ЛИС по някое произведение.

Супер фен Аватара на tonssy
    joannalof, БЕЛ имаме 3 часа в седмицата. Учителката ни е много взискателна и аз съм супер доволна, защото благодарение на тази жена наистина научавам нещо и виждам подобрение в разсъжденията си. Иначе, като започнем нов автор, записваме план- малко биографични данни, издадени стихосбирки и т.н. В час винаги тя чете на глас произведението- ако е стихотворение/ поема- цялото, ако е роман- най-важните и открояващи се моменти. Който прецени си води записки. След като приключим с определена творба- пишем резюме в рамките на 2 страници. Еми, контролни правим след всеки автор. Понякога дава в час да пишем ЛИС, а за домашно- и есета. Устно също изпитва, всеки час.

Мега фен Аватара на YSMF
    Град
    в компютъра ти
    Ние имаме 8 часа на седмица - 1 български език и 7 литература. Когато вземаме нов автор задължително учим едино стихотворение наизуст /ако има/. Записваме биография, произведения. Когато вземаме произведение първо го четем, след това обсъждаме и пишем подробен план. А да, и всеки час ни препитва на произведение - автор - жанр.
    Вие долу - горе за колко се оформяте?

Аз се дразня защото никакви планове не пишем и само приказки,приказки и накрая като седнеш нещо да пишеш нямаш опорни точки.
    Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)

off i az se 4ydq dali da se topiram i da iam syper qk obem noo moje o6te ot 1viq den da biq na o4i?

Мега фен Аватара на YSMF
    Град
    в компютъра ти
    Добре, а как си учите? Примерно разни данни като произведения на Вазов от едно слушане аз не мога да запомня, както и други неща. Да слушаш в часовете доста помага, но да го нямаш написано...

В това въпросът - никак не учим.Слушам в часовете,но нищо не ни диктува и съответно аз не мога да запомня чутото.Ужасна работа ... а после правим и тестове върху това а от началото на годината сме писали само 3 лиса самостоятелно,не знам вие по-колко пишете

Ние имаме 5 часа седмично. Госпожата си е супер, само понякога изпада в някакви си нейни разсъждения или разказва за житейския си опит, от който няма какво полезно да научим по литература, ама... какво да се прави. Понякога и на нас ни трябва малко почивка. :Д
    Иначе си диктува планове, даже доста дълги, които са и полезни. Аз си чета допълнително от помагала, вестници, интернет и така. След всяко произведение пишем ЛИС, а тя го проверява.
    Доволна съм от часовете по литература. Имам чувството, че вървим малко бавно, но все пак мога да кажа, че се подготвяме добре.

Мега фен Аватара на TrollFaace
    Бахти ученолюбивите хора ....
    Чак се отчайвам от себе си като ви чета постовете

Оформиха ли ви за първия срок?
    На мен ми останаха още 2-3 изпитвания до края на седмицата.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си