- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 11 клас - 2012/2013
Ако си вземеш DaF, въобще недей да се явяваш на втора матура по немски.
Аз на твое място бих влязла в 91 НЕГ, бих си взела езиковите изпити и бих положила втора матура по физика или математика, зависи кое ти върви повече. Аз бих избрала математика, защото както нашата г-жа казва "математиката е за мързеливите и за тези, които нямат време, 1 час на ден ти е предостатъчен за подготовка, стига да схванеш основното".![]()
В нашата гимназия работят няколко чужденци, които не препоръчват втората матура да е по език, защото ги правят отвратителни, с цел по-нисък резултат и съответно разваляне на дипломата. Дори шпиц паралелките се подготвят само за DaF и ако има 1-2ма, които ще държат матура по немски.
И спря да се върти за миг земята..
xoxi, много ти благодаря за отговора. Вероятно така ще направя, направих голяма и глупава грешка, че не отидох първоначално в НЕГ след 7 клас, приятели и друго, аз съм виновна, че слушам, иначе балът ми стигаше.
И благодаря за съвета за матурата, особено от първа ръка![]()
we follow the danger wherever it goes.. we are the believers... we are.. heroes...
Jeff Hardy forever!!
Ходихте ли на олимпиада по БЕЛ и какво ви се падна?
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
Някой да има намерение да държи втора матура по биология? Иначе химията и историята ми развалиха стипендията този срок.Не знам как се получава така да имаме 5 часа химия на седмица и никой от класа да не разбира нищо.
Save the earth! Its the only planet with chocolate.![]()
момиче
Лол, наистина може би възможно най-добрият вариант се е паднал.
А аз дори не разбрах за тая олимпиада, както и да е. Пф
Аз ще извадя темата от дълбините на канала с едно оплакване.Не е честно шантавите чужденци да ми искат толкова пари да уча в чужбина.Тъкмо си харесах няколко унита и то кво става.Таксата или ше отива на 7-8 хиляди лири, което да смятаме в левове, щот сме българчета излиза на 20 палки годишно, или ще е близо 40000 левчета в едно швейцарско уни, в което мноо ми се иска да вляза, ама 40к годишно как да стане?Айде имам 6 месеца платен стаж от учебната година, но от тия 6 месеца стаж се печели по 1500 на месец, като си махнем парите за храна и ще ми останат 1000 да речем (и то даже в най-оптимистичния вариант).И дори да ги спестявам всичките, остават още 34000 за плащане.Ми тва са 3 палки на месец, които трябва да се плащат от родителите, щото разбираш ли, аз нямам право на парт-тайм джоб, щото визата не ми го позволява.И кво прайм?Па онея палячовци ми протестират дето ректора им вдигнал таксата с 8% и я направил от 500 на 600 лева.Аз кво, да ида да си набия едно харакири пред швейцарското посолство освен?
Последно редактирано от TykaSePisheNick : 02-19-2013 на 21:23
Първоначално написано от eliyiy
Образованието в чужбина е скъпо. Няма друг вариант, няма да можеш да го промениш, ако ще и да се самозапалиш пред общината във Варна. Или отиваш навън, или не. Или имаш пари, или оставаш тук да духаш супата.
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
TykaSePisheNick, търси университети, които имат по-ниско такси. В Шотландия специално са такива. В повечето университети са под 1000 на семестър, други и толкова не достигат. В Скандинавските страни университетите са безплатни. Но тук всичко друго е много скъпо, квартира трудно се намира пък и няма много специалности на английски.
Потърси. Разрови се.
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
На вас казаха ли ви какви са условията за стипендия? На нас класната ни каза, че всички, които са от 4.50 до 5.99 трябва да представят документи за дохода и явно за 6.00 е различна.Когато я попитахме по колко ще са стипендиите, тя каза, че не знае?
Утре в колко часа е олимпиадата по АЕ?![]()
Т'ва е проблема, че програмата в тоя университет много ми допада.В таксата влиза настаняването, храна 3 пъти на ден, всички училищни такси и абс. всичко, демек плащаш го и всичко ти е уредено.Даже идват и те взимат от летището в Цюрих.Отделно имаш 6 месеца платен стаж на година и като завършиш си с 2-3 препоръки от работодатели вече и имаш кво да си впишеш в CV-то, като търсиш работа.Апък и е един от най-престижните уни-та в специалността си и ако съм добър излизам направо с работа в топ хотели, комплекси, ресторанти...Програмата е по-разчупена и много ми харесва, не е като навсякъде другаде - още 4 години се заробваш, учиш като дебил, накрая излизаш и фактически половината неща няма никога да ти трябват, щото практически не са приложими...
Как не ми се ходи на тая олимпиада не е истина. Тоест, много ми се ходи, но не и утре. :Д
Тая година съм много активна в такива дейности. Миналия ден бях по география. Супер мина.
По БЕЛ ни се падна "Чичовци" и "Обесването на Васил Левски". Аз писах за "Чичовци".![]()
На "Чичовци" беше нещо от рода - Примирението - падение или спасение(ЕСЕ). На "Обесването.." беше ЛИС, но не помня темата. Честно казано, направих си експеримент. Сигурна съм, че щеше да ми е по-лесно да напиша ЛИС за Левски, защото от началото на годината пиша само интерпретации. Обаче тогава си викам - защо пък да не се пробвам с есе, това е само една олимпиада. И така. Ще видим какво съм направила.
Класирана съм по БЕЛ.Падна ни се Епопеята и възможно най-добрата тема.
може да ми е малко крайно мнението, но, да, общо-взето
какви са тези глупости
5,50-6,00 - месечна стипендия в размер 21 лв. обикновено;
не трябва да имаш над 5 неизвинени, поне така е при нас
в 14.00 ми е областен кръг по история, вчера беше АЕ, който беше по-лесен от общинския
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
NJ, при нас успеха ти трябва да е над 4 и 50 за социална, като представяш документи за дохода и попълваш бланка, за отличници е от 5 и 50 нагоре. За нея попълваш формуляр и трябва да дадеш разписка от банката към която е училището, че имаш сметка при тях /това важи за всички стипендии/. При тази за починал родител не знам каква е процедурата, но май се подава формуляр в началото на година и няма изискване за успех.
Ръководството прецака всички, които имаха желание да ходят на олимпиада по АЕ, тази екстра ще я получат чак '97, но и за тях не е сигурно. Така си отиде и последния шанс да се размина КСИ по АЕ.
Продавам разработени теми от преподавател по литература за МАТУРА!!! Гарантирана 6-ца !!!!! 200 лв
in4etu_17@аbv.bg