- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 11 клас - 2012/2013
Как сте наборчетаТежка година ни очаква,ама 10 са минали и тая няма да я усетим толкова.Пожелавам ви мн усмивки,мн забавни моменти и що годе прилични оценки 95-най мощният набор
![]()
Мойта госпожа е около 60 години, но няма толкова як човек просто! Уникална е, добре, че случих на класна. Хем добър преподавател, хем се разбира и с учениците, хем може да я помолиш за каквото и да е.
И нас утре ни викат в 10 часа.
За кандидатстването не съм решила окончателно, ама си мисля за някаква компютърна специалност. В България ще съм обаче, това съм го решила. Още има много да се мисли по този въпрос, но засега мисля да наблягам на математиката.
Вие записани ли сте на някакви допълнителни работи? Аз тая година се записах на някакви 'групи'(?) от училище по БЕЛ и Математика и ще се готвим за матури там.
Моята класна е няква пасивка като цяло. Но пък е строга и повечето време не си губи времето, което е мн. добре. Пък и към мен е доста по-мека и не се оплаквам...
Малеле тая година ще ми скъсат дупето... Два СИП-а - математика и български и проект по математика и сякви простотии... Пък и тея изпити дето трябва да ги взимам...
Определено няма да оставам в България.
О, набори.Що стаа?
nigga stole my bike
^И към къде? :Д
Аз съм в ЕГ, английска паралелка. Вторият ми чужд език е немски.
Смятам да се ориентирам към международни отношения със скандинавистика в Шотландия. Тъкмо с IB Diploma-та, ако изкарам хубави точки, ще ме грабнат на всякъде и ще съм много доволна.
Аз прочметох всичко от списък8а без "Записки по българските въстания" и "В полите на Витоша".
а, на мен не ми пречи, че е мъж. 9ти и 10ти клас имах пак класен, по физическо. беше най-печеният и много ни помагаше! а тоя новия ни преподава вече една година, нищо не научихме в часовете му, разказва си истории от живота само, като млада жена му ква "въртиопашка" била и тн., абе простоват човек е и хич не му се занимава да преподава.. подавал си е оставката, ама не са я приели, жалко. та така :Д
ох, ще ми се да следвам в Европа някъде, ама наще нямат финансовата възможност. смис знам, че образованието е безплатно, ама квартира и храна.. не знам дали ще си намеря бързо работа за да си покривам разходите, само тва ме притеснява :/
^Кандидатствай за стипендия. Вземи студентски заем.
Студентският заем покрива само таксата за обучение(където има такава). Скоро бях чула, че през 2013-та ще премахват разрешителните, които са нужни на българи и румънци да работят в рамките на ЕС. Дай боже това да стане, така всички, които искат да учат в чужбина ще могат да си намерят по-лесно работа. В Дания образованието е безплатно, но за да си намериш работа е хубаво да знаеш поне малко езика. В Шотландия също, но там живота е много скъп. Аз затова съм се насочила към Холандия или Франция, тъй като те ми се виждат най-удачни. Помисли си имаш още 1 година![]()
Последно редактирано от the lil legend : 09-16-2012 на 10:11
А на къде си се насочил?
И аз съм решила, че в България няма да уча след 12ти клас.
Уча в езикова гимназия, профил немски. Когато влязох бях твърдо решена за Германия, но с времето се отклоних към Англия. Ужасно много искам да уча и живея там, но по всичко личи, че ще се боря за заминаване в Америка.
Не ми се мисли какво ме чака през тези две оставащи УЧЕБНИ години.
И спря да се върти за миг земята..
Еее, никой ли не иска да си остане в България? Аз май съм единствената.
сестра ми учи в Америка вече четвърта година на пълна стипендия и тн., минала съм го тоя път заедно с нея и знам доста подробно всичко. просто колкото и да си на стипендия и тн, разходите за сатове, билети, учебници, визи и тн., родителите ми нямат вече тази финансова възможност.. а не искам да оставам в България, за това се насочих към Европа и по-точно страните, където образованието е безплатно.
иначе аз съм в строителния, със специалност геодезия, но не съм особено запалена, приятно ми е да го уча, но не знам дали искам да се занимавам с това цял живот..
хей, и аз съм 11-ти клас)
относно кандидатстването - мисля си да е в България (СУ), защото за да отида в чужбина, трябва да си скъсам задника от работа ии.. да.
де да беше мързелът, по-сложно е, само ще спомена, че сме 4 деца в семейството и няма да навлизам в по-нататъшни обяснения за финансовото ни състояние и как би се отразило едно заминаване в чужбина за бюджета. xD
засега обмислям дали да е право\мио, или журналистика.