- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 11 клас - 2012/2013
Здравейте на всичкиЩе следя темата,защото тази година се очертава да е доста трудна.От 6 часа 5 счетоводство.Уча във финансова гимназия,но мисля след това да продължа с туризъм във Велико Търново.
`only God can judge me!
Не ти трябват 18 и се издава за около седмица-две.Миналата година ни караха да си вадим, че да ни превеждат стипендиите в нея (безплатни бяха, даже месечни такси нямат, някви ученически се водят).
Та, да се върнем на въпроса - най-мноо ми върви и на мен английския и чат-пат математиката, може-би.Всякакви физики, химии, биологии и другите науки съм ги зае*ал, щото съм решил, че не искам да се занимавам с наука, въпреки че мноо си падам по научна фантастика. Иначе съм в МГ с профил "Математика-Информатика", като от информатика хал-хабер си нямам :/.
Първоначално написано от eliyiy
На мен най-много ми върви БЕЛ и по едно време мислех за журналистика, но бързо се отказах по обясними причини. И английският ми върви, а и ми харесва, математиката също я разбирам. Хич ме няма по биология/химия. Там е катастрофално просто.![]()
Тази година ще учим английска литература по АЕ, юпиииииииииииииииии!
Ние другата седмица имаме по две входни всеки ден. Вече ни затрупаха с преснимани листове за преговор и подготовка, раздадоха ни един куп декларации и молби за СИП и ЗИП, някои учители си предадоха и първите уроци за 11ти клас, даже вече имаме три домашни за другата седмица.
А сме едвам втори ден на училище...
Тая година обаче по всичко личи, че искам или не, ще трябва здраво да уча. Иначе просто не се виждам в края на юни.
Вие ще записвате ли някаква извънкласна дейност? Аз вече записах четири.
И спря да се върти за миг земята..
Извънкласна дейност не, защото поне аз нямам кога. Всеки ден съм на уроци по английски и немски след даскало по 6 часа и не се виждам, ако се запиша на нещо.![]()
Яя.. имали сме тема![]()
Здравейте!Знам, че е рано, въпреки че нас от 10 кл. ни разпитват.. та, по какво мислите /за сега/ да ви е втората матура?
Аз мисля история... 10 кл. ПСВ и ВСВ бяха що-годе добре. Тази година ще видя как ще ми тръгне българската история /дано по вода/ ии ще разбия правото след 12 кл.![]()
![]()
Дрън-дрън
Мм, и ние ще учим английска литература. Струва ми се супер интересно, дано очакванията ми се оправдаят <3
Цялата ни друга седмица е затрупана с входни; и на нас вече ни преподадоха първите уроци и ни "наплашиха".
Аз съм се записала на 3-4 извънкласни неща, а в добавка с народните танци, на които ходя, както и уроците ми по история, картинката става пълна.
(отделен въпрос е това, че мисля да почвам и шофьорските курсове в скоро време, защото съм родена в началото на годината и ако реално почна след 1-2 месеца, до януари би трябвало да имам книжка.)
Нямам намерение за сега да се записвам никъде. И без това като се хвана сериозно да уча, не ми остава повече от час за мен и 5-6 часа спане (без уикендите).. Ходех на волейбол миналата година, за да намаля стреса, но мисля, че тази година няма да имам съвсем никакво време. Отделно, че сега се занимавам и с един проект и за него трябва да уча още по-здраво, за да си осигуря някакви връзки за в бъдеще ии става дълга и широка.
@nyxu
1-ва БЕЛ
2-ра А.Е.
3-та Биология
Но всъщност съм много неориентирана относно това. Има време (макар и малко).
*сън*
Де да знам.Неска класния пусна някъв списък кой кво ше пише като 2ри предмет за матура, щото иска да прави някъв курс по математика, за тези които ще пишат 2ра матура математика и аз писах математика..Засега мисля да кандидатствам нещо от сорта на маркетинг/мениджмънт/финанси, ама така като гледам пак съм си избрал много скъпа специалност, а и не мога да си представя да уча в друга страна, ако не е Англия или САЩ.
Аз се подготвям за втора матура по английски.
Един от СИП-овете пък ни е подготовка за сертификатите.
Отделно ще се подготвям и за TOEFL.![]()
При мен е мн, мн, мн сложно положението с 2та матура заради това, което съм решила да кандидатствам и заради училището, в което уча, но най-вероятно ще държа (стига да не си променя желанието) по История, защото ще я уча 4 часа в продължение на 2 години.
----------------------
Аз бях чувал отнякъде, че матурата по английски била мноо трудна и не знам защо реших да пиша математика като 2-ра..Явно щот съм с математически профил и реших, че ще ми е по-лесно там.Пък и неска класния си направи та**к и пусна входно, след 2 часа преговор само на функции и реших 13/20 задачи само по спомен от миналата година.Направо си се чувствам като гений.![]()
И аз вече сериозно почнах да мисля сериозно за Английски като 2-ра матура, защото ще ми е доста полезно. А математиката.. ако имаше кой да ми я обяснява като хората, щях да пиша нея, защото ми се отдаваше.. преди да сменим учителката. Даже в 8-ми клас си бях намислила тя да ми е като втора матура, но по стечение на обстоятелствата се насочих към Английския език.
*сън*
Погнаха ли ви вече? :Д
Другата седмица ще е голям стрес - почти всеки ден входно, понякога и по две. Гадно. Ще трябва да се учи събота и неделя плътно.
Оф, тази история.. тези прабългари и славяни...Че на всичкото отгоре, още първия час ме изкара пред картата и ме пита за ПСВ ?! Тези се побъркаха...
Успокоява ме факта, че поне българската история е интересна и от обща култура знам някои неща...
п.п имате ли дневници? ние още не![]()
Дрън-дрън
ох, не ви завиждам с тия входни :Д нащо по бел мина вчера, по мат и история ни е по-другата седмица и това е ^^
но за сметка на това започнахме 3487329 нови предмета, които са.. интересни, ама и не особено лесно ;д та ще видя как ще я бутам тая година.. нямам никаква извънкласна дейност освен училищния парламент и една друга организация пак парламент на младежите.. ще ми се да наблегна на някви неща за TOEFL примерно, ама нито имам парите, нито нищо, та ще изровя от нета материали, когато ми остане време.
Ние и дневници имаме, а и отсъствия вече наредихме вътре.
Гледам, че някои вече са ги изпитвали. Аз се радвам, че нас още не са ни погнали. Още преговаряме за входните, само по БЕЛ почнахме с новите неща.
Странно ми е обаче да уча география и история на български. Всичко в главата ми е запаметено на немски и сега ми е някаква каша. Казаха ни, че входните по тези два предмета ще са на български за българската история. Ние до сега учихме световна история и то на немски. Малко не са го доизмислили ми се струва.![]()
и нашите входни ще са сега тая седмица... нямам думи просто за два часа преговаряме целия учебник по биологи:първия час едната половина,другия другатаявно ни имат за мн умни
Входното по история беше доста лесно. ВСВ и Студената война, които ги знаех.
Днес цял ден, въпреки че е събота, писах по история.. Усеща се разликата от 10 и 11 клас. Странно ми е как от Чърчил стигнахме до Крум и Аспарух![]()
Дрън-дрън
И ся гледаш всички се изсипват да гледат, аджеба кой е лъгал до сега за възрастта си.![]()
Последно редактирано от SHPAIdURmeN : 09-23-2012 на 16:04
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Утре ни е първото входно хах
цяла седмица не съм се докопвала до форума, смятай
имам 4 извънкласни глупости, ама само те да бяха![]()
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Днес по история бях като машинка![]()
Скоро имам входно по философия, а миналата година и един урок не съм учила
![]()
п.п още нямаме дневници![]()
Дрън-дрън
Нямам време да седна на компютъра, а ако го направя, то ще е само за да се занимавам с някой, от който си купувам учебници, или нещо, свързано с училище. Окей де, от време на време да послушам музика. :Д До форума изобщо не мога да се докопам.
Утре две входни, заедно с географията, която ми е стрес.
Adios, отивам да зубкам.![]()