- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 11 клас - 2012/2013
Е здравейте мили единадесетокласници и аз съм към вашия отбор! Аз смятам да уча в България първо защото нямам никаква подготовка по чужд език и второ финансовата възможност играе огромна роля! Та училището едвам едвам го свързваме! 1. Тая по БЕЛ направо ни разори, ако знаете само как изпитва устно ченето ще ви падне! 2. По история госпожата е супер стабилна, много ми помага, участваме по конкурси, за 4 дни съм написала два реферата + ходене на някакви уроци по програма " Подготовка за олимпиада", отново по история. И на всичкото отгоре имам 5 часа седмично история и темите ми са по 5 страници (смятайте за какво учене става на въпрос). 3 Оня по философия направо ме разбива с "философските" си въпроси! 4. Имаме 5 часа математика. Редовните са добре заради прогресиите, но ЗИПопвете ме къртят с тия логаритми. 5.Смятам да кандидатствам с биология и химия, но от отгоре така яко ни прецакаха, защото по биология имаме един час седмично, а по химия - два (направо каква подготовка!). 6. Имам 4 часа физическо ( е тва ме уби като ми го казаха, аз МРАЗЯ физическо). Не съм някаква дебеланка, която не може да тича или някой мързел, но аз просто не обичам този предмет още от 1 клас. 7. На всичкото отгоре съм и в клуба " Млад журналист"! Добре че има събота и неделя, за да си напиша домашната!
Аз чаках, чаках за наша тема
11 клас е рай с липсата на химия, биология, руски. Класа отново е под мотото 'всички сме равни, но някои сме по - равни'. Аз съм се концентрирала в търсенето на учители, помагала и школи по английски език, защото с това upper intermediate как ще взема изпит с над 5 и 50 не знам, пък камо ли да ме приемат в специалност с 15 места максимум![]()
Зависи дали си в реална или езикова гимназия. Аз съм в езикова и също имам химия и биология, тъй като учим разказвателните предмети за 1 година по-назад.
Иначе ми е супер скучно, поне голяма част от материала. Всмисъл, аз съм решил да кандидатствам с български и история, та другите неща като че ли ги бутнах малко на заден план, а пък биологията и химията точно им бих шута, така да се каже. Според мен тази година определя бъдещето - сега е моментът да си зададеш цел и да я следваш. 12 клас понякога може да е твърде късно![]()
Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.
уф, почва да ми става напечено в даскало, но със специалните предмети, с другите нямам проблем ;д
по бел е пълна излагация като за начало, даде ни за 1час интерпретативно и 1час тест с най-гадните въпроси евър, аз дето имам само шестици принципно, изкарах 3 на теста и 6 на съчинението.. ;д но госпожата е пич и ми писа само 5 ^^
госпожата по английски я няма, нищо не правим и там.. отврат, от 9ти клас не попадам на учители и в часовете по английски нищичко не се прави и полудявам, английският ми е важен!! гледам по нета някви неща да се образовам и ще видим кви ще ги направя на изпитите.. ;д
Ей, тука има такива, които ще кандидатстват медицина, стоматология или фармация?
----------------------
Някой да се е ориентирал към Софийския и по - точно факултета по класически и нови филологии?
Иначе имам на седмица по 8 часа БЕЛ, 5 часа Английски, История и География. Отначало беше трудно да се свикне, но после става приятно в повечето време да учиш за неща, който са ти приятни.
Някой за УНСС или СУ-ФМИ![]()
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
За второто има възможност. Ти какво искаш?
Може ли да ми кажете в момента на какво ниво изучавате английски, също така и в 12 клас?![]()
FCE :/
а имам advanced
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Ние си довършваме последните уроци от учебника за ниво pre-intermediate. След около месец ще си поръчваме новите учебници за ниво intermediate. Но ние започнахме в 9ти клас от азбуката, защото ни е като втори език.
Аз личнo, понеже това ми е 11та година откакто го уча, ходя на СИП-ове за подготовка за сертификатите. Края на тази година трябва да взема първия, другата година си взимам втория и полагам TOEFL.
Това, което учим в училище ми е като преговор на вече ученото преди години.
И спря да се върти за миг земята..
Мерси за отговорите. Сега сме на upper intermediate по prospects, а в 12 клас upper intermediate по success, което се води по - сложно. Исках да знам как се развиват нещата в другите училища.
Смятам да си взема книжките за SUATFELL и да се подготвям по тях за изпита, за матурата ще разчитам на тези на понс и подготовката в училище![]()
Като нищо може да се окажем колеги, хаха. Аз съм се насочил към политология, журналистика или нещо от сорта. Правото много четене пада, пък и адвокати под път и над път. В международните отношения пък получаваш добри базисни знания, но излизаш без професия и трябва да записваш второ висше, за да стане нещо от теб. А аз нямам намерение да съм студент до 30.
Последно редактирано от notlike : 10-27-2012 на 21:33
Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.
Темите за 10ти и 12ти клас са почти изписани. Ние какви ги вършим? Тц.
В момента съм във ваканция. След нея имам бая тестове, а дори не съм почнала да уча по някой. Мързелива съм, цял ден лежа в леглото. Днеска поне станах и сготвих, та съм доволна.
В гимназията е пълно мазало. Всички ме дразнят/разочароват. Онзи ден открихме, че имаме съученик на 21 години - с цели 5 по-голям от мен. Паднаха ни ченетата. Друга пък съученичка лъже, че е дала бъбрек на баща си. Преди няколко седмици беше организирала парти, което не се състоя,тъй като беше отменено 1 час преди да се състои, под предлог че 250 човека от друг град щели да присъстват. После организира друго, което като по чудо се състоя, но след което първоначално бяха откраднати 3000 крони (600 лева), а след това сумата необяснимо се покачи и достигна заветните 7000 (1400 лева). Някои хора са наистина побъркани.
Последно редактирано от DisappointedDreamer : 10-30-2012 на 18:24
Как мислите да прекарате 'ваканцията'? /абсурно е, знам, ама да си питам.
Аз, ако тръгна да уча по всичко, по което трябва да уча, ще претърпя определено срив в системата, така че трябва да се мисли някаква система за минаване между капките. :Д Ще отсея по-важното, пък по другите предмети ще се осланям на късмета, който нямам, и на знанията, които.. иска ми се да кажа, че имам, амааааа...![]()
На мен днес ми е 5ти неучебен ден. Останалите 4 дни мисля да ги прекарам в мързелуване в нас.
Имам някаква идейка събота или неделя да излезем с моето момче някъде сред природата. И двамата бяхме болни тези дни, но се чувстваме вече почти перфектно. Ще видя само дали ще си намерим интересен маршрут. Много искам.
Няма да е зле да си отворя и да преговоря някои неща за следващата седмица, защото пропуснах малко материал и няколко теста в училище и следващата седмица ще ми е лудница.
И спря да се върти за миг земята..
Аз съм вече във ваканция. Вече 5-ти ден мързелувам. Почнах малко математика, ама хич не ми се занимава. Четох книга. Това е. Иначе, имам тестове по математика, икономика, биология - блях, дори не ми се мисли.