Като цяло писмото ми хареса. Всяка жена би искала да бъде обичана по подобен начин....още повече,че сте заедно от почти 4 години и е страхотно да знаеш,че след толкова време(е не са 20 години, но не са и 3 месеца) някой те обича все така силно. Друг е въпросът тя какъв човек е и как би реагирала на подобно излияние на чувства. Ако мислиш, че е достатъчно емоционална и не се страхува да показва чувствата си, тогава и го изпрати/ прочети/кажи. Ако обаче тя не е такава и много трудно изразява емоциите си, то има голяма вероятност да не го приеме по желания от теб начин. Примерно ако бях аз, каквато съм си смотана 100% нямаше да реагирам като хората, нямаше да отговоря с точните думи, щях да реагирам дори може би със смях или нещо такова....и това не е щото няма да ме трогне и докосне, ами щото не съм свикнала да си показвам истинските емоции дори пред най-близките. Ако и тя е подобен характер, може би ще е добре да промениш някои неща, да вкараш някой бъзик като например последното изречение в писмото ти или нещо такова.
Колкото до предложението, добре премисли и се опитай да прецениш дали и тя е на същата вълна, щото ако не е според мене дори и да ти откаже и да си продължите заедно, може да настъпи някаква негативна промяна в отношенията ви.