Раздялата е съсипваща, независимо колко време сте били заедно. Нараненото его, нарушената рутина. Където погледнеш, виждаш нея. Каквото и да стане, виждаш нея и си мислиш как би реагирала тя. Започваш да я виждаш в неща, които нямат абсолютно никаква връзка с нея. Ни най-малка. Така ще е. Поне 1-2 седмици ще е така. Трябва просто да живееш ден за ден в тоя момент и ще отмине малко по малко.

Като за начало обаче:

1. Престани да комуникираш с нея. Покажи ѝ, че след като е направила избор, ще трябва да си носи последствията. Така само я улесняваш, а тя не го заслужава след като те е оставила. И това ти го казвам напълно сериозно. МНОГО ВАЖНО! Дори да искаш да си я върнеш, това е задължителна стъпка.
2. Престани да искаш да се видиш с нея, щом тя не иска. Няма смисъл. Дори да иска, направи го само веднъж като един вид "финал". Само галиш нейното его и сриваш своето. Знам, че искаш да го направиш и си готов да направиш немислими неща, за да чуеш гласа ѝ. Недей.

Разбери, че каквото и да правиш, няма да промениш решението ѝ. Не и сега. Тя се е предразположила през тия 2 месеца. Ти си ѝ бил "възглавницата" на която да падне, когато новата връзка не тръгне. Много подло от нейна страна, но повечето хора са така.

На нея също ѝ липсва връзката, но и новата ѝ е интересна. Лошото е, че ти си запълнил празнотата от новата с постоянните чувания и обяснения. Затова си е позволила това арогантно поведение. Защото е била силна.

Преживях същото, че дори и по-лошо от това, което описваш, преди година. Знам какво чувстваш и знам как да те посъветвам, защото сега мога да погледна назад и да си дам сметка какво се е случило и къде съм сгрешил. На мен обаче, нямаше кой да ми го каже.